10-11-2009, 12:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.10.08
|
|
רק שתדע שחלק נכבד בגיבוש זה פשוט לשאול את המפקדים שאלות על השירות...
א. דבר ראשון - המסלול הוא קודם טירונות 02 של חה"י, ואחרי זה ניגשים לקורס שהוא החלק היותר קשה והארוך. אחרי זה יוצאים לשירות בכלי שייט, ומשם יכול להתקדם בעוד כמה דרכים: מבחינה פיקודית, אתה יכול להיות נגד בסטי"ל ובדבורה סמ"ד (סגן מפקד דבורה). אפשר גם לצאת במהלך השירות אבל זה תלוי עד כמה המפקד שלך ירצה להוציא אותך לקורס ארוך ומתיש שבעקבותיו הוא יאבד חייל. זה תהליך שהיה בעבר אבל הוא פחות שגרתי מלהתגייס לחובלים. קורסים נוספים שיכולים לשלוח אותך אליהם זה טיפול בכלים של ש13, חובש ימי, כבאי ימי ובטח יש עוד שפשוט לא סיפרו לי עליהם. מעבר לזה, אם אתה רוצה ללמוד בנוסף מקצוע אחר על הסטי"ל, כל החומר לימוד נמצא עליו ואתה יכול ללמוד את זה עצמאית ובעזרת חבר וכשאתה מרגיש שאתה מוכן קצין מקצוע יבחן אותך ואם תעבור תהיה מוכשר על כמה תפקידים בסטי"ל.
ב. מישהו בגיבוש שלנו שאל את זה: בגדול המפקד אמר שבשגרה הם מגרדים את הספינות מחרא שנדבק אליהם, שזה תפקיד לא משהו. מצד שני, תחשוב הוא לא משרת בתפקיד הזה אז מי הוא שיגיד. אני רק השליח...
ג. היציאות לא בדיוק להיט, בקלות סוגרים שם 14-21-28. ואמרו לי שגם אם אתה בבית זה לא אומר כלום והיו כמה שאמרו שהמפקדים שלהם באו ואספו אותם הביתה מהרגילה חזרה לבסיס כי הייתה כוננות...
|