13-11-2009, 16:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.04.09
|
|
|
שאלה לגבי ההבדלים בין חטיבות השריון
בקרוב אני מתגייס לשריון חטיבה 7 לפי בקשה, וגם הולך על הגיבוש לפלס"ר אבל זה לא רלוונטי לשאלה.
היה לי וויכוח עם חבר לגבי ההבדלים בין חטיבה 7, אליה ביקשתי להגיע לחטיבה 401. הוא אמר שלפי ההגיון הבריא:
1. בגלל ש401 חטיבה יותר טובה היא קיבלה את המרכבה החדשה ראשונה ואני אמרתי לו שזה נשמע לי לא הגיוני והזוי.
2. בגלל שלחטיבה 401 יש טנק מתקדם יותר יש להם גם פעילות מבצעית "עדיפה" לפי מה שהוא אמר, אני לא ממש הבנתי את ההגדרה הזו ובכל מקרה אמרתי לו שלכל חטיבה יש גזרה משלה ושיש פעילות לא כל כך פשוט להעביר חטיבה שלמה, למשל את 401 מאיזור X בו היא יושבת לאיזור Y בו יושבת חטיבה אחרת אל אני לא בדיוק בקיא בעניין, מה שרציתי לדעת זה:
איך מתחלקות הגזרות בין החטיבות השונות, מדוע 401 קיבלו את המרכבה החדשה לפני 7 או 188 והאם זה קשור לאיכות החטיבה מה שנראה לי לא הגיוני בעליל והאם כמו שחברי טען 401 יבצעו פעילויות יותר מעניינות ויהיו בעלי עדיפות מבצעית על פני חטיבה 7 למשל. בכל מקרה, אני מתגייס ל7 בגלל המסורת, הרעל וגם בגלל שהרבה קרובי משפחה ששירתו בה.. תודה ובבקשה אני רוצה תשובות ענייניות ולא השערות, זה באמת מעניין אותי. אני מעדיף לשתוק בעניינים שאני לא בטוח בהם וגם אמרתי את זה לחבר שרב איתי שעדיף לא סתם להתעסק ב"הגיון בריא".