לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-11-2009, 09:02
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
מימון ארגונים בארץ ע"י ממשלות אירופיות - דו"ח מעניין בנושא

את המסמך עצמו אפשר להוריד כאן:
http://www.izs.org.il/heb/default.a...d=114&catid=228

מעיון זריז, אני מתרשם מכמה דברים, בעיקר ממה שלא כתוב שם.

א) דווקא אורי אבנרי המרגיזן לא לוקח כסף מהאירופים.

ב) האם הכסף שוולפא מחלק לסרבני ימין לא מגיע מתרומות פטורות ממס (למוסדות דת וחינוך, חב"ד זה מה שקופץ לי לראש) בארה"ב? אם כן, אז נראה שהממשל האמריקאי מממן בעקיפין את הסרבנות בכפיר

ג) עם כל הדמוניזציה של בג"ץ והדימוי האימתני של ארגונים היפיים שמגישים עתירות שממומנות בכסף אירופי, בתכל'ס רק לי נדמה שברוב המקרים בג"ץ בועט אותם מכל המדרגות? (מה שעולה לי לזיכרון - שורת עתירות דביליות ורבות-משתתפים בזמן "עופרת יצוקה")

ד) שלום עכשיו די נראים כמו ההומורסקה ההיא של קישון (על הארגון שתמיד מוצא משהו להתעסק איתו כדי להתקיים). בערך מאז הניינטיז הם מתעסקים בעיקר בספירת קראוונים, וזה די מעפן אם משווים את זה להתחלה שלה כתנועה שהוקמה בכלל כדי לקדם שלום עם מצרים ודי תרמה לכך שמלחמת של"ג נתפסת (די בצדק) כקטסטרופה מיותרת והזוייה. במאמר מוסגר, עם כל חוסר הסימפטיה שלי להתנחלויות, עם לאיחוד האירופי יש איתן בעיה, הוא אמור לפעול בצינורות דיפלומטיים - לממן ארגון שמהווה חלק מהשיח הפוליטי הפנימי זה יותר מסריח מלוביסטים של חברות סיגריות שמתיימרים להיות "מעשנים המודאגים מפגיעה בחירותם".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-11-2009, 16:22

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "מה שאני שואל את עצמי לפעמים..."

רוב הקאדר הראשוני של החיזבאללה התבסס על פורשי אמל שהובטחו להם יותר להט אידאולוגי ויותר כסף. מצד שני, האיראנים היו צריכים לשבת לפדלאללה על הראש עד שהוא נתן את ברכתו.

את אותם הסדרים שיש לנו היום עם החיזבאללה ושהיו לנו עם אמל, היו לנו בשנות השמונים עם אש"ף. המטרה של מלחמת לבנון מעולם לא הייתה רק לנקות את דרום לבנון ממחבלים (אורנים קטן) אלא לחולל מהפך אזורי - להביס את אש"ף, לסלק את הסורים, להמליך את הנוצרים ולחתום איתם על הסכם שלום, ואז להכריח את הפלסטינים להפוך לשבדים.

ישן 23-11-2009, 13:13
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
חבר סיפר לי שאתמול גם לונדון וקירשנבאום עסקו בזה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "מימון ארגונים בארץ ע"י ממשלות אירופיות - דו"ח מעניין בנושא"

מעניין שמה שמטריד אותך זה בעיקר התערבות ממשלתית זרה. מה שמעניין אותי - זה חוסר השקיפות. זה שלוופא חב"דניק שמקבל כספים מחב"דניקים עשירים - זה נדון בתקשורת כבר המון פעמים. אבל על זה שבצלם, עיר עמים ושות' הן קונסוליות אירופיות עוינות .. אף אחד דיבר עד היום. (למעט מקור ראשון דל התפוצה)

מה שעוד מעניין זה הקרנות - מניין אלה מקבלות את תקציבן? מי התורמים? הקרן החדשה לישראל - היא הונאה בקנ"מ גדול. יש לי קרוב משפחה רחוק מאוסטרליה שתרם להם כסף . הבטיחו לו שהתרומות הולכים לעולים חדשים, לעמותות חינוך וגם לפעילויות דו -קיום. כשסיפרתי לו על עדאללה ועל תרומות למטרות ערביות לאומניות הוא היה מזועזע. אני חושש שבדומה ל - j street (כפי שפורסם פה) גם הם מקבלים כספים ממקורות איראניים וסעודים

זו קרן שיסודה בהונאה. כפי שיש לייבש את כספי הג'יהאד והחמאס , יש לייבש את הקרנות האלה ויש למנוע לקיחת כספים מגורמים אירופיים. אגב, מקור ראשון גם פרסם שחצי (!) מהציטוטים בדו"ח גולדסטון מקורם בדו"ח הזה.

לסיכום - מעמדה של ישראל בעולם הוא בכי רע. לא בגלל "הכיבוש", לא בגלל אפלייה מדומה נגד ערביי ישראל ולא בגלל פשעי מלחמה. מעמדה של ישראל רע בגלל שהמשטרים הערביים הדיקטטוריים והרצחניים מממנים את הפקולטות למדעי הרוח במערב ועם הכסף שנחסך המערב העוין גם הוא מממן ארגונים אנטי ישראלים - הן בתוך ישראל והן מחוצה לה. עובדי הארגונים האלה הם דה- פקטו עובדים של האיחוד האירופי (וגורמים מפקפקים אחרים) ובעקיפין עובדים של סעודיה ואיראן ומספקים את הסחורה בנוגע להשחרת ישראל. והפתרון להצפת הביוב?? לייבש, לייבש, לייבש ורק אח"כ להשתמש במטהרי אוויר (הסברה)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 23-11-2009, 15:08

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "חבר סיפר לי שאתמול גם לונדון וקירשנבאום עסקו בזה."

דווקא חלק ממושאי הדו"ח מגלים שקיפות מסויימת - חלקם מפרסמים באתר אינטרנט את רשימת התורמים שלהם, וכבר יצא לי לראות סרט תדמית של ערבים מהגליל שמקטרים שלקחו להם קודם את האדמות ועכשיו את הפרנסה שבסיומו הופיעה כיתובית ברורה כי הוא מומן בסיוע האיחוד האירופי.

אגב, אני לא רואה שום סיכוי שבמדינה משנוררת כמו ישראל יאסרו על מימון זר לחלוטין, אבל נראה לי הוגן שעל כל פרסום של "בצלם" יופיע לוגו קטן של האיחוד האירופי, בדיוק כמו שבאתר הכנסת כתוב לך לטובת אילו חברות עובדים הלוביסטים שמתרוצצים שם.

בנוגע לקרן החדשה לישראל - הם מעבירים כספים לשלל פעילויות שמאלניות, ביניהן שמאלניות מהסוג הרדיקלי יותר. מאתר הקרן די ברור שזו קרן שמאלנית, ואני לא חושב שיש בעיה עם זה. במיוחד לא כשמהצד השני יש לנו המון כסף שהולך לארגוני ימין מכל מיני אוונגליסטים ואילי-הימורים. נכון, שמעתי כבר את התירוץ שמדובר בסתם אנשים חמודים שאוהבים את ישראל ושתהיה בעיה איתם רק כשישו יחזור וזה הרי ממילא לא יקרה, אבל אני לא בטוח שהאוונגליסטים כאלה טמבלים שסתם אוהבים לתת כסף ל"bloody kikes" ללא שום מחשבה מנחה - הרי אם הם מאמינים שישו המתוק יעשה קאמבק באחרית הימים, ובאחרית הימים תהיה גם מלחמת גוג ומגוג, באמת אין שום סיכוי שהם יעזרו קצת-קצת למלחמה כזו להתחיל? הרי גם בשיגעון יש הגיון לפעמים...

אם יש משהו בעייתי בכל הסיפור, זה קודם כל ובעיקר הקטע שארגונים שאמורים להיות לא-ממשלתיים מהווים "מסלול ב'" לדיפלומטיה שמתחזה לפעילות פוליטית פנימית. וכאן שוב מחיאות כפיים לאורי אבנרי שהצהיר ואכן עמד בכך שכפעיל שלום ישראלי הוא לא לוקח כסף מממשלות (קרנות כנסייתיות ופרטיות זה משהו אחר בינתיים).

ישן 23-11-2009, 16:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מצטער, אבל ההשוואה לא תקפה. אין דין גורם פרטי כדין גורם ממשלתי
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "דווקא חלק ממושאי הדו"ח מגלים..."

קבלת כסף מגורם זר, ויהיה זה אדון סורוס, חביבו של סבר פלוצקר, או ארווינג מוסקוביץ' - לא דומים לקבלת
כסף מממשלה זרה עבור ביצוע פעילות פוליטית-במובהק בתוך מדינת ישראל. זו ההגדרה של להיות סוכן
זר, ובארה"ב, אגב, קיים רישום מסודר לסוכנים זרים שכאלה (שונאינו שם דורשים שאיפא"ק יירשמו ככאלה),
שלא קיים כאן אך ורק בגלל שכל אלה שמייצגים ממשלות זרות, משתייכים לזרם פוליטי מקובל יותר על
התקשורת ו"שלטון החוק"...

באשר לטענה נגד האוונגאליסטים. למעשה כתבת בעצמך את הטיעון שמסביר מדוע כל הטענות נגדם הן
תוצר של צביעות והתסחדות: אי אפשר להיות אתאיסט מושבע ואז לכעוס על מי שתמוכים בנו ללא תנאי עד
לקימתו לתחייה של יהודי ממוסמר כלשהו...
הטענה שהם עלולים לחרחר כאן מלחמה היא גם כן לא רצינית בהתחשב בכך שקצת מאוחר מדי לחרחר
כאן מלחמה בין יהודים למסלמים. מה לעשות, ימי הזוהר של תור הזהר בספרד, היו ואינם עוד, וכיום יהודים
ומסלמים בארץ הקודש לא ממש מסתדרים, עם או בלי כמה נוצרים שמתנהגים באופן מוזר ותומכים דווקא
ביהודים...
ישן 23-11-2009, 17:09

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מצטער, אבל ההשוואה לא תקפה. אין דין גורם פרטי כדין גורם ממשלתי"

האם חב"ד היא סוכן זר לפיכך? מדובר בארגון עם בסיס בארה"ב, שנהנה מכל מיני הטבות כלכליות מהן נהנים ארגוני דת במדינה זו.

בישראל אין רישום ל"סוכנים זרים" בין היתר כי אף אחד עוד לא חשב על זה. אולי עכשיו יהיה. ברוב העולם, אגב, אין משהו כזה, וגם בארה"ב זה נוצר על רקע טרום-מלה"ע השנייה. מדינה שדווקא כן מאוד מגבילה את פעילותם של ארגונים לא ממשלתיים בתחומה היא רוסיה, אבל מצד שני היא עצמה מחזיקה משהו שנראה בדיוק כמו סוכן השפעה בכנסת. וחוץ מזה, ברוסיה הממשלה עוסקת בטרור גרעיני אז אני לא חושב שהיא דוגמא טובה למשהו.

בנוגע ליקיריך האוונגליסטים, אתה די מיתמם.

הטיעון האתאיסטי הוא סיסמא שחוקה למדי - זה שאני לא מאמין בשיבתו השניה של ישו, לא אומר שאסור לי להיות מוטרד מעמדותיהם של אלו שכן מאמינים ואף עשויים לבצע פעולות אקטיביות בנושא, כשם שאי-אמונתי בסוף המעופף של מוחמד לא אמורה לבטל דאגה כלשהי מנטייתם של מאמינים לפוצץ את עצמם בשמו.

בנוגע לצביעות, זה הרבה יותר צבוע להיות יהודי-גאה ולקחת כסף ממי שקרובים יותר בעמדותיהם לגלוחי-ראש וסמוקי-עורף. אתה מוזמן להמשיך להאמין שהם טמבלים שנותנים כסף ליהודים המתועבים לפי אמונתם רק מתוך טיפשות ותמימות, אבל אני נוטה לחשוד שהם מסוגלים לבצע הסקת מסקנות ולתכנן תוכניות בדיוק כשם ששיעים מטורללים שמחכים למהדי מסוגלים באופן מפתיע לחשוב מספיק בהגיון כדי להפעיל צנטריפוגות להעשרת אורניום.

בנוגע לחירחור מלחמה, אתה שוב מיתמם או סתם לא חושב. מצב העוינות קיים ונתון, אבל לפעמים הוא מתלקח ולפעמים סתם מתמשך כהתשה. ואם כספם של האוונגליסטים הולך למה שנראה כמו נקודות התלקחות, הרי שהקשר בין התלקחויות שכאלו לבין החלום הרטוב שלהם על גוג ומגוג נראה לי מטריד מאוד.

ישן 23-11-2009, 22:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא, חב"ד - חב"ד לא פועלת רק בארץ, ולא מקבלת מימון ישיר לצורך פעילות פוליטית בארץ
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "האם חב"ד היא סוכן זר לפיכך?..."

ההשוואה בין חב"ד לבין שלום עכשיו, שמתוקצבת באופן הישיר ביותר ע"י ממשלות זרות (אשכרה היא
וחברותיה מופיעות בספרי תקציב שלהן), היא ניסיון נואש למדי ליצור הקבלה בין ארגונים מהמחנה הנכון
לכאלה מהמחנה הלא נכון.
לא יעזור, המחנה היחיד שפעילות פוליטית של ארגונים שלו מתוקצבים בידי ממשלות זרות, הוא השמאל.

הניסיון החמוד להשוות בין מתאבדים מסלמים בשם הג'האד לבין האוונגאליסטים שאומרים שישו יבוא
בסוף (וזה כמובן נורא מטריד אותך, כי אז כולנו נושמד...), בא בדיוק מאותה באר עמוקה שממנה שאבת
את ההשוואה בין חב"ד, שיש לו פעילות כלכלית עצומה מחוץ לישראל, וגם 90% מפעילותו כאן אינה
פוליטית, ומקבל הטבות מס מממשלת ארה"ב - לבין שלום עכשיו שמקבל מימון ישיר מממשלות באירופה.
זה בא מתוך צורך אמיתי לתרץ את מה שאין דרך לוגית לתרץ: למה לנו מותר מה שלהם אסור...

כמה שלא תנסה, לא תצליח למצוא אוונגאליסט שהצליח לסכסך בין ישראלים לערבים, שכן, כפי שכבר
הסברתי לך, הם הגיעו לפה בשלב מאוחר מדי בשביל להיות הגורם המסכסך. גם ניסיון לדלות מאותה
באר עמוקה, את הטענה ש"הם מונעים סיכוי לשלום", נראית לא איי איי איי בימי הקסאם, השאהיד
והגראד...
האוונגאליסטים קרובים לגלוחי ראש וסמוקי עורף הרבה פחות מאותם חבר'ה שאנשי עדאלה מייצגים
בעתירות לבג"ץ (כן, מה לעשות, ערבים נוטים יותר מאוונגאליסטים לתקוף יהודים על רקע היותם
יהודים, מאשר אוונגאליסטים - אבל אין ספק שהמימון הזר לעדאלה, יפתור את הבעייה הזו...)

בקיצור, הרבה יותר גרוע לקחת כסף מממשלות זרות, שמנסות להתערב בהחלטות ריבוניות של
גופים נבחרים פה, מאשר לקבל כסף מגורם שתומך בך (כן, גם אם הוא חושב שתהיה פה בסוף
מלחמת גוג ומגוג - לפחות עד אז הוא לא מתעב אותך, כמו אלה שמחלקים כספים ל"עיר עמים",
"עדאלה" ו"שלום עכשיו" בשם התירוץ ש"זה מקדם את השלום"...).
לא יעזור כלום, מי שממומן בכסף של ממשלות זרות הוא סוכן זר. מי שממומן ע"י גופים שרוצים לפגוע
במדינה, שונה לגמרי ממי שמקבל כסף מגורמים פרטיים שתומכים במדינה, שכל ניסיון צבוע לגנות
את מניעיהם (ולא יעזור בית דין, אתאיסט שמיילל על מלחמת גוג ומגוג שהוא מאמין בה בערך כמו
שהוא מאמין בפיית השיניים - ראוי לתעודת מגלגל העיניים של השנה...).
ישן 23-11-2009, 22:40
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
רגע, שאני אבין - אתה מפקפק בעניין של 'פיית השיניים'?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, חב"ד - חב"ד לא פועלת רק בארץ, ולא מקבלת מימון ישיר לצורך פעילות פוליטית בארץ"

לידיעתך: [1] היא מופיעה בויקיפדיה, מה שאומר שהיא גוף מוכר ע"י מוסד אקדמי מוסמך http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4...%99%D7%99%D7%9D

[2] יש ספרות מקצועית בנושא
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:77uNV59Q4ZcdKM:http://simania.co.il/bookimages/covers69/690255.jpg]

[3] מצאתי במרשתת תמונה שלה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:M0HCfim9RhqfmM:http://images.dpchallenge.com/images_challenge/0-999/834/800/Copyrighted_Image_Reuse_Prohibited_660037.jpg]

ישן 23-11-2009, 23:53

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, חב"ד - חב"ד לא פועלת רק בארץ, ולא מקבלת מימון ישיר לצורך פעילות פוליטית בארץ"

זה נראה כמו דקלום מתורגל היטב, אבל אני אנסה להסביר שוב. לאט ובנקודות.

1) המצב בו כל מיני ארגונים בוחשים בעניינים פנים-ישראליים תוך שהם מסתייעים בכסף של ממשלות זרות לא מוצא חן גם בעיני. אם לממשלה אירופית כזו או אחרת יש משהו לומר בנושא מדיניות ישראל בשטחים, בירושלים או בכל עניין אחר, שתפעל בצינורות המקובלים. למעשה, גם כשממשלה מפעילה בתחום המדינה של עצמה אירגוני אעלק-חברה-אזרחית זה מסריח. יש על זה מאמרון נחמד של מויזס נעים, שמכנה תופעה כזו בשם החביב GONGO ואפשר לקרוא אותו כאן:
http://www.washingtonpost.com/wp-dy...7042001594.html

2) מימון ממשלתי לפעילות פוליטית בישראל הוא בראש פירמידת ה"השפעות זרות מפוקפקות" אבל גם עוד מקורות מימון יכולים להיות בעלי אג'נדה משלהם - קרנות כנסייתיות (כמו אלו שמעטיניהן מושך אורי אבנרי את משכורתו), מוסדות צדקה, התאגדויות פרטיות ועשירים בעלי עניין. איכשהו, כשמליונר או כומר נותנים כסף לפעילות פוליטית מסויימת, אני חושד שהם לא עושים זאת רק מטוב לב.

3) רוב פעילותה של חב"ד בארץ אינה פוליטית, אבל יש לה פעילות פוליטית חריפה מאוד במעט שהיא כן עושה - החל מחלוקת ספרי-בלע והסתה לחיילים (יצא לי לקבל חוברת כזו שהאשימה את הותיקן בקנוניות נאציות עם החיזבאללה, לא פחות ולא יותר), דרך פרסומים פוליטיים בהם קשיש אמריקאי מת מזהיר מפני כל מיני דברים וכלה בתמיכה ישירה במועמד כזה או אחר (על הקטע של וולפא מממן הסרבנות אפשר להניח מחמת הספק שזו לא פעילות חב"דית ישירה). האם זה מספיק בשביל לדפוק להם את הטבות המס בארה"ב? אולי ואולי לא.

4) הקמת לך איש קש בדמות טענה פיקטיבית כאילו האוונגליסטים קשורים איכשהו לעצם הסיכסוך או מרחיקים את השלום שאין. אז זהו, שלא זו טענתי. הסכסוך ישאר כאן גם בלעדיהם, ויכול להתלקח גם ללא עזרתם. הלאה.

5) הסכסוך הישראלי-פלסטיני המתמשך, נע בין כל מיני רמות - החל מרמת ההתלקחות כמו בימי שיא האינתיפאדה השניה, ודרך רמות רגיעה יחסיות כמו זו שיש בתקופה האחרונה. מתי רגיעה כזו יכולה להגמר? אני יכול לחשוב על כתריסר סיבות שונות (ב"אשמת" שני הצדדים המעורבים) עוד לפני ארוחת הבוקר.

6) מבחינת האינטרס הישראלי, זמני הרגיעה כנראה רצויים יותר מזמני ההתלקחות. מתים פחות אנשים, ובאופן כללי יותר נחמד ככה. אבל מה מבחינת מי שמאמין שהתלקחות היא דבר רצוי שכן היא תביא אולי מתישהו לשיבה השניה של ישו?

7) האוונגליסטים תורמים כסף לא סתם ל"ישראל" אלא לגופים והתארגנויות בצד הימני של המפה הפוליטית. האם הם עושים זאת מטוב לב גרידא? לא נראה לי. האם מדיניות התנחלותית בהכרח משרתת תמיד את האינטרס הישראלי? גם לא נראה לי - אם ישנה ממשלת ימין בשלטון אז עקרונית יש חפיפה מסויימת, אבל מכיוון שממשלות ימין לא נוטות לבצע מדיניות ימנית כל הזמן כנראה שלא תמיד.

8) האם ניתן להצביע על קשר ישיר בין תרומה אוונגליסטית להתלקחויות? כנראה שלא. מצד שני, קשה לטעון גם שפעילותם של טרחנים כמו שלום עכשיו או חתרנים כמו עדאלה הביאה בהכרח לתוצאות אלימות ישירות. באופן עקיף? באופן עקיף כנראה שגם וגם.

9) ככה שבסוף אנחנו נשארים עם ההתערבות בריבונות. התערבות במדיניות הפנים של מדינה זרה היא חמורה יותר כשהיא מתבצעת ע"י ממשלה, אבל חמורה גם כאשר היא מתבצעת על ידי התארגנויות ואנשים פרטיים.

10) ככל הידוע לי, יש רק שתי מדינות בעולם שנמצאות בבוץ הזה בצורה כזו - ישראל (על שלל הארגונים הממומנים ע"י מרגיזנים זרים) ויפן (עם רשת הארגונים ה"חברתיים" הצפון-קוריאניים שתקועה לה בגרון).

ישן 24-11-2009, 00:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כשמנסים להגן על אנ"ש באמצעות חיפוש מקבילות בימין, זה בדר"כ נראה כדקלום...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "זה נראה כמו דקלום מתורגל..."

ולנקודות:
1. מסכים.
2. כפי שציינת, קרן פרטית היא גרועה פחות מתמיכה ממשלתית ישירה, למרות שגם היא תלויית אג'נדה.
אני מעדיף להתמודד עם אנשים שנתמכים ע"י הון זר, מאשר לראות פעילות ישירה של ממשלות זרות. אם
אפשר בלי מעורבות זרה בכלל - שגעון.
3. לטעון שהטבות המס של חב"ד בארה"ב הולכות למימון פעילות פוליטית בארץ, זה מאוד-מאוד מפליג.
יש המוני NGOs בחו"ל שנהנים מהטבות מס (לא על רקע דתי, אלא סתם על רקע הגדרתם כעמותות
למיניהן), וכספיהם מופנים לשלל יעדים שחלקם מגיע אלינו ובא לידי ביטוי בפעילות פוליטית. אלה ואלה
גם יחד, בכלל לא מתחילים להיות דומים למימון ממשלתי ישיר של גופים בארץ, ש-כ-ל פעילותם היא פוליטית ומכוונת להשגת שכנראה אותה ממשלה זרה מעוניינת בקידומו, ללא קשר לרצון הבוחר בארץ.
4. אין איש-קש. טענת שהם עלולים לחמם כאן בכדי לקרב את שובו של ישו. בדוק עצמך...
5. אכן (למעט הקטע ההכרחי על "שני הצדדים"...).
6. והנה החזרת את איש-הקש שטענת שהמצאתי: כשתמצא לי אוונגאליסט שמעביר כספים/נשק לגורמים כאן שזוממים לקדם מלחמה יזומה על ידינו, יהיה שחר לטענות. עד אז, מדובר באנשים
שמאמינים שעליהם לתמוך במדינת היהודים עד ביאת ישו - מתי שזה לא יהיה, ואין להם שום דרך
ותכנית לקדם זאת (אפילו לא באמצעות חבלות דמיוניות ברגיעות החמקמקות עם בני דודינו היקרים).
7. לא נכון. קרן הידידות מעבירה הון תועפות למטרות צדקה בגופים א-פוליטיים במובהק. שוב ניסית
ליצור גזירה שווה בין "פילנטרופים" בחו"ל שמעבירים כסף "למען השלום" (ז"א, כל מיני גופים
שמתמחים בספירת גגות ביישובים וכיו"ב), לבין כאלה שלא משתייכים לאנ"ש. מצטער, אבל למרות
שאכן האוונגאליסטים לא מסתירים עמדתם שביטחון ישראל ירוויח יותר מהימין, הרי שתרומותיהם
מגיעות לכל ישראל (אלא אם כן לדעתך מי שתורם לבתי ספר בשדרות או דימונה, בעצם תורם לימין,
שהרי רוב התושבים שם לא בוחרים במרצ...).
8. ניסיון נואש נוסף לגזירה שווה. כבר הסברתי מדוע, אבל תמיד נחמד להסביר שוב: גופים אנטי
ציוניים (וממש לא משנה אם החלו דרכם כציוניים) שממומנים בידי ממשלות זרות, מתוך כוונה להחליש
עמדות ישראל ולחזק עמדות פלסטיניות (במקרה של עדאלה, זה גם מתחבר לתמיכה פעילה בבתי
המשפט בפורעים אלימים מסוגים שונים), ממש לא דומה להעברת תרומות למגוון אינסופי של גופים
בישראל, שחלקם רחוקים מפוליטיקה כרחוק מזרח ממערב. אני יכול להצביע על פעילות של עדאלה
שהייתה קשורה לאלימות באופן ישיר (הפגנות הגדר והעתירות נגדה), בעוד שאתה לא תצליח למצוא
בשום דרך קשר לאלימות כתוצאה מפעילות אוונגאליסטית.
9. היא חמורה יותר כשהיא מבוצעת בידי ממשלה ממשלות כאן מתערבות רק לטובת אנ"ש.
10. יפן לא נמצאת בסכנה קיומית כתוצאה מהנבלות ממערב. ישראל נמצאת בסכנה קיומית. הפעילות
הזרה בתוך ישראל מבטאת תופעה בסיסית של אי-הכרה בריבונות שלנו כאן, שכן אותן ממשלות לא
היו מעזות לפעול בצורה כזו במדינות אחרות. מי שרוצה להבין את השחיקה שקשורה ביחס אלינו, לא
צריך להמציא לעצמו סיפורי בדים על כך שהכיבוש המשחית גרם להן להיות קשוחות כ"כ עימנו (לו
מימנו פעילים שכאלה באחת מעשרות המדינות ש-ב-א-מ-ת מבדכאות זכויות אדם - אותם פעילים היו
מועמדים לקיר בתוך שניות...), אלא להפנים שדווקא הנכונות שלנו לוותר ולטשטש כל קו אדום, היא
שמשכנעת אותם, שבסופו של דבר עצם קיומנו הוא עניין למו"מ.
ישן 24-11-2009, 14:37

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כשמנסים להגן על אנ"ש באמצעות חיפוש מקבילות בימין, זה בדר"כ נראה כדקלום..."

. אוקיי, הלאה. שנינו בעד איזו גירסא של הFARA לכל הפחות.2. וכאן נכנס עוד פקטור משעשע למשוואה - כספים של ממשלות זרות (אותן הממשלות) הולכים לא רק לאירגונים מרגיזים, אלא גם ליוזמות שממשלת ישראל מעורבת בהן - די בכך אם נזכיר קרנות מחקר המשותפות לממשלת גרמניה ולמשרד המדע, או את העובדה המוזרה שעד לפני כעשור בערך מדינת ישראל נמצאה ברשימת מקבלי התמיכה של משרד הBMZ. וכאן שוב אפשר לתהות - האם ממשלה ידידותית היא בהכרח גרועה יותר מאיזה רדיקל פרטי? התשובה היא שוב, שאולי מבחינת ההיזק הישיר לא, אבל מבחינת ההתערבות בעניינים ריבוניים בטח ובטח.

3. לא כל האירגונים הנתמכים מתעסקים רק בהשפעה על מדיניות חוץ וביטחון. "אגודת הגליל" היא בעיקרון סוג של אגודה רפואית, והאגודה לזכויות האזרח מתעסקת בעוד כל מיני דברים חוץ מפלסטינים. יתר על כן, ממשלות אירופיות מממנות שלל גופים בעולם (בעיקר השלישי) שמציגים את עצמם כ"פועלים למען דמוקרטיה וזכויות אדם", ככה שבדומה למיוחס לאוונגליסטים שלך, גם כאן יש מימד של "פילנטרופיות" מעורבב בפוליטיזציה בוטה.

4-7. תמיכה אוונגליסטית בהתנחלויות וגורמים פרו-התנחלותיים, כשהיא נמדדת בצילה של ההנחה כי התלקחות היא דבר רצוי, מעוררת תמיהה, לפחות אצלי. כרגע, מה התמיכה הזו עושה בדיוק הוא סוג של "קופסא שחורה" כי מלבד הקשר ימין קיצוני-אוונגליסטים שקיומו ידוע ומוצהר (בדומה לכך שהרבה לפני הדו"ח שבראשית הפתיל היה ידוע שהאיחוד האירופי מממן ארגוני שמאל רדיקלי, רק לא באילו היקפים ומה בדיוק) אין לי מידע על מה שנעשה בכספים אלו. יתכן שהכל הולך דרך הקרן לידידות לעזרה לעניים, ויתכן שחלק מזה מתגלגל לעורך הדין של טייטל או למכולת הנשק שלו. אבל בהינתן ההנחה שבעולם המושגים האוונגליסטי קיימת התפיסה כי אחרית הימים ומלחמת גוג ומגוג הן דבר רצוי, תמהני מה סביר יותר - שכספי אוונגליסטים יממנו פעולות מעודדות-התלקחות (ובכלל זה, פעילות פוליטית וחוץ-פוליטית של הימין הרדיקלי) או ההיפך? זה דו"ח שהייתי רוצה לקרוא, ונקווה שיצוץ אחד כתגובת נגד.

8. כאמור, אני לא יכול להצביע על קשר ישיר, כי אין לי את הנתונים על סכומים ופעילויות. אבל אם יש תמיכה אוונגליסטית באותן קבוצות שמקימות מאחזים, מגדפות עליזים ומזמרות זמירות פינחסיות, אני יכול לתהות מה קורה כאן בדיוק.

9. באותה מידה, ניתן לטעון כי התערבות של גורמים פרטיים נתפסת כחמורה פחות רק בגלל שהללו תורמים כסף לגופים (ולאישים פוליטיים, כמו שר החוץ שלא ברור מהיכן צבר את כספו והאם זה קשור לכך שכדי לקרוא את העמדות הפוליטיות שלו בתחילת דרכו בתפקיד הייתי צריך לחכות שהן יצוטטו מעיתונים ברוסיה בה רץ לבקר) שהם האנ"ש של מישהו אחר?

10. "צ'ונגריון" (אם ככה מבטאים את זה) עשו צרות צרורות ליפן, השתמשו בה כצינור להלבנת כספים וכנראה שגם חטפו כמה מאזרחיה. לידם אפילו עדאלה המאוסה נראית כמו סלסילת ארנבונים חמודים.

לסיכום, אני חושב שאני אעדיף לראות הרבה יותר שקיפות ופיקוח בכל מיני כספים מחו"ל שזורמים לפעילות פוליטית כזו או אחרת בארץ, גם אם זה בסה"כ אומר שדגל האיחוד האירופי יופיע על כל הפרסומים של "בצלם". בהקשר זה כדאי לשים לב כי הלאומנים הפלסטינים בסה"כ מחליפים רטוריקה מידי פעם - בשנות הארבעים הם השתמשו בסיסמאות פאשיסטיות, אחר כך דיקלמו את משנתם של "כוחות הקידמה" הסובייטיים, בשנות התשעים אדוארד סעיד בעל האוריינטליזם (שהיה "פליט פלסטיני" בערך כמו שג'ורג' בוש הוא פליט פוריטני מאנגליה) סיפק להם את הפוסטמודרניזם, וכיום הם מזמרים בעיקר זמירות על זכויות אדם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר