12-12-2009, 05:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צר לי, אבל רוב אלה שמצפים לגינויים, ממש לא רואים את המתיישבים כחלק מ"הצד שלנו""
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ori
הגיע הזמן להפסיק לשקר לעצמנו - בתוך מחנה השמאל יש קבוצה עצומה שמרגישה הרבה יותר אמפתיה כלפי הפלסטיני, מאשר כלפי המתיישבים. חלקם, אגב, לא מתבייש בזה (מאמרים בנוסח "הם לא אחים שלי", פורסמו בעשרותיהם בשנים האחרונות).
מי שפונה לבן-ארי ומבקש ממנו גינוי, בעצם אומר לו שהוא חשוד-בכוח, וטבעי לחלוטין שבן-ארי ידחה את הפנייה. אותם מבקשי-גינוי הם ברובם אלה שמצליחים למצוא הסברים הגיוניים למה יש לשחרר אדם שהורשע בחמישה סעיפי רצח (והם רצו לשחררו גם בלי קשר לעסקת שליט), ויש מידה רבה של צביעות בפנייתם (רובם גם טרחו לגנות באנינות את הצבעתם הנבונה של השוויצרים במשאל-העם שלהם).
לעניין עצמו, שריפת המסגד היא מעשה ונדליסטי שיש להעניש עליו בדיוק כמו על כל מעשה ונדליזם אחר. לא פחות - אבל גם לא יותר. העובדה שתולת כרזה מסכנה בחברון חטפה שנתיים מאסר כי "פגעה ברגשות המסלמים", היא מקרה שאסור שיחזור על עצמו. השופטים אינם מדינאים ואין תפקידם להעניש על "השלכות מדיניות" של העירה, אלא על העבירה עצמה.הגיע הזמן שיפסיקו עם הגזענות הזו כלפי המסלמים, כאילו נורא טבעי שיתחילו להשתולל בכל פעם שקורה משהו שלא מוצא חן בעיניהם. לפני 4 שנים שרפו מסלמים בן לילה יותר מ30 בתי כנסת - ואני לא זוכר פוגרומים שאירעו כנגד מסלמים בתגובה.
הגיע הזמן שנפסיק עם הקביעה המתנשאת כאילו "אנחנו לא כמוהם" - שכן הם בני אדם ואנחנו בני אדם, והעובדה שאימצו לעצמם תרבות ברברית, ממש לא מחייבת אותנו לשחררם לאחריות למעשיהם.
|
נתחיל בבשורות הטובות, לא רק שלא אכזבת אותי, למעשה הפתעת אותי והסבת לי קורת רוח מרובה. "קבוצה עצומה" במחנה השמאל אתה אומר והם (וגם אני) לא ידעו בכלל שיש מהם עוד רבים כל כך בכדי שיהוו קבוצה עצומה. השמאל הזה הוא יצור נורא נח אורי, כשזה מתאים הוא מצתמק לשלושת המנדטים העצובים של מר"צ אבל כשצריך הוא מתנפח למין שד דמוני כזה ששולט בכולנו במן מניפולציות מסתוריות מאחורי הקלעים. האמת כמובן היא שהשמאל הישראלי תש כוחו והוא היום גורם מדודל ועלוב שלא מאיים על אף אחד.
ועכשיו לעצם העניין:
מתי לעזאזל יפסיק הימין להתגונן כל הזמן. מישהו עוד עלול לחשוב שאתה מרגיש איזה רגשי אשם. אף אחד לא תבע מבן-ארי לעשות חרקירי, אני לא יודע אם מישהו ביקש ממנו לגנות או שהוא סתם קפץ אבל גם אם ביקשו ממנו לגנות כל שהיה צריך לומר הוא משהו בנוסח "אני לא יודע מי עשה את המעשה הזה אבל כמובן שאני מגנה אותו מכל וכל וכולי תקווה שלא מישהו מאנשינו עשה זאת". לו רצה יכול היה לצאת צדיק גדול עוד יותר ולהוסיף "לו אכן עשה זאת מישהו מהמחנה שלנו הרי שאני מגנה את האיש ללא סייג, הוא ומעשיו לא מייצגים אותי ואת מחנה המתיישבים ואני אעשה כל שביכולתי להקיע אדם כזה משורותינו כי הוא גורם נזק למאבקנו הצודק".
אפשר בקלות להאמין בא"י השלמה ולהיות בנאדם ואין לי ספק שיש רבים כאלו כולל פה בפורום אבל בגלל מה שבן-ארי אמר אפילו אם מחר יתגלה שכל העניין היה פרובוקציה פלשתינאית עכשיו אנחנו יודעים שהוא היה מצדיק את זה אפילו עם היה זה מעשה המתיישבים.
ברור שלא כל המתיישבים אחראים למעשים כאלו. לא כל? גם לא רוב ואפילו לא מיעוט אלא קבוצה קיצונית קטנה מאוד. זה עדיין לא פותר מהצורך להסתייג ממעשים כאלו וזה מזכיר לי ציטטה ישנה של איינשטיין שכולם מכירים על איך העולם הוא מקום מסוכן לא בגלל האנשים הרעים אלא בגלל האנשים הטובים שלא עושים דבר ע"מ לעצור את האנשים הרעים ואם המתיישבים לא יגנו מעשים כאלו מכל וכל וללא קשר למי ביצע אותם הרי הם משולים לאותם אנשים טובים מהציטוט של איינשטיין ובסופו של דבר יהיו אכן אשמים למרות שידם לא היתה במעל.
הימין לא מפסיק לתקוע לעצמו גולים עצמיים כאלה ואחר כך לבכות על העתונות הגרועה אבל את העתונות הגרועה ביותר מספק הימין בעצמו. בסופו של דבר מעשים כאלו, לו אכן הם מעשי המתיישבים, מזיקים לתנועת ההתיישבות ביו"ש במאבקה (אני רוצה להיות הוגן פה אז אזכיר שוב, אני חושב שמפעל ההתיישבות היהודי ביו"ש הוא טעות ואני נימנה על המחנה השני). מאבק כזה על מנת שיצלח מחייב משמעת עצמית ומעשים כאלו הם בדיוק ההפך ממשמעת כזו. מחנה חכם ואחראי יעשה הכל כדי להקיע אנשים כאלו מקירבו כי הם מזיקים לענינו.
אתה צודק לחלוטין כשאתה מייחס גזענות, התנשאות וטפשות למי שמתייחס בסלחנות למעשים ברבריים כי "כאלה הם" אבל אין לי שום כוונה ליפול למלכודת של "אנחנו לא כמוהם" כי אדם רציני חייב להיות מסוגל למדוד את עצמו בזכות עצמו ולא רק ביחס לאחרים. לא מעניין אותי מה "הם" ומה מעשיהם, אני מצפה שאנחנו נעמוד בסטנדרטים שלנו ללא כל קשר לסטנדרטים שלהם ושריפת בתי תפילה בלילה לא עומדת בסטנדרטים של הברווז ושלי.
ובנוגע ל"לא לשחרר אותם מאחריות למעשיהם": לא יכולתי שלא לשים לב לכך שאתה מגלה בזמן האחרון חיבה לשירה בכלל ולשירתו של רודיארד קיפלינג בפרט. אני לא ארחיק לכת עד כדי כך ואסתפק בציטוט של משוררנו הלאומי (ותודה לישראלה שבזכות סיפורו המקסים 'בת הים ' ניזכרתי בדבר):
וְאָרוּר הָאוֹמֵר: נְקֹם!
נידמה לי שהרוב מכירים את ההמשך:
נְקָמָה כָזֹאת, נִקְמַת דַּם יֶלֶד קָטָן
עוֹד לֹא-בָרָא הַשָּׂטָן –
(על השחיטה)
ולמען הסר ספק, נקמה היא דבר נבלה בעצמה. אין שום הצדקה לשריפת מסגדים לא משנה כמה בתי כנסת נישרפו (עניין שגם עליו אין שום מחילה), מי שעשה זאת, יהודי, ערבי או מאדימאי, הוא מנוול וכל אדם הגון צריך לגנות אותו ללא כל סייג.