לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-01-2010, 08:32
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טיבורון שמתחילה ב "יהונתן כהן - לא הגעתי לליטני"

מאד ממליץ לא להביא את כהן להרצאה בפני יחידה צבאית.
הספר נכתב כחלק ממסע הריפוי שלו מפציעתו ואינו מדוייק (בלשון המעטה).
כהן פונה בשלב מאד מוקדם של הקרב מהשטח ומתאר את הקרב כאילו השתתף בו כשהוא מסתמך על שמועות. ובכלל, הספר מכיל מעט מאד תיאורי קרבות ובעיקר התמרמרות.
מומלץ לקרוא את התגובות של כמה מלוחמי הפלוגה כאן.

גם אם מטרת ההרצאה היא הבנה של פגיעות המיגון של הטנקים והתלישות מהמציאות של ה"טנקיסטים" ששירתו ב401 לפני המלחמה והתעוררו מהחלום הורוד כשהקורנטים חדרו להם את הטנקים בקלילות אפשר לאתר הרבה אנשים אחרים, כולל מהפלוגה של כהן, שישמחו להרצות ויוכלו לעשות את זה טוב ויעיל ממנו.
אני בטוח שתוכל לאתר בקלות את דימה (דימטרי) קמישלין שאפילו משרת בחיל שלך ויהיה יעיל במיוחד לצרכים שלך.

בהצלחה.

בלי קשר, אנא הורד את הפירסומת ל"תוסס" מהחתימה שלך.
הפירסום בפרש נעשה תמורת תשלום ובדרכים מוסדרות.
תוכל להסדיר פירסום באמצעות לחיצה על "צור קשר" בראש העמוד.

נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 05-01-2010 בשעה 08:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-11-2011, 10:17
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי JC55 שמתחילה ב "טיבורו אני בטוח שהוא ישמח..."

מצאתי אותו בפייסבוק.
גם בג'ימייל.
מעניין, גם לו יש קטע עם 55...

יונתן, אתה לא צריך לכתוב על עצמך בגוף שלישי ובמנותק מהמציאות (אם כי ייתכן שלזה אתה כבר רגיל...)

את תהגובה שלמעלה כתבתי לאחר השוואת הספר שלך לתחקירים ושיחות עם חבריך לשעבר לפלוגה ולגדוד.
הם בהחלט סיפרו שעם חלקם קיימת ראיונות כדי "להיזכר", אך אלו היו ראיונות קצרים ולא מחקריים ובעיקר נועדו לעזור לך לחזק את הקונספציה שכבר בנית לפני השיחה.
אותה קונספציה שהשתת על הידע שלך על מה שקרה לאחר שנפצעת ופונית מהשטח.

אני מכיר את הקושי שלך ואת התמודדות שלך דווקא בגלל שהייתי שם.
לא בסלוקי, לפחות לא באוגסט 2006.
במלחמת לבנון השנייה הייתי דרום-מערבית אליכם. אם תחפש קצת, כנראה שתצליח לקרוא מעט ממה שכתבתי על כך.

בלי קשר אל המלחמה הזו יצא לי להיות בכמה אירועי לחימה ועל חלק מהם כתבתי.

קרב הוא ראשמון בו כל אחד רואה את הדברים מהזווית שלו. גם אני מקבל הרבה ביקורות על חוסר דיוק בתאורים שכתבתי. כבר שמעתי אפילו שאמרו שאין קשר בין מה שכתבתי למציאות (למרות שלפני הפרסום בדקתי מול יומני מבצעים, הקלטות קשר, תחקירים, מפות וראיינתי כמה שיותר אנשים).
תמיד יהיה שם האיש האחד שראה הכל אחרת או שמה שכתבתי מפריע לו כרגע לקבלת קידום.

אמנם מצבנו שונה, אך אני מציע לך לנשום עמוק ולעבור הלאה (או להוכיח באותות ובמופתים שכל מה שכתבת נכון)

ישן 28-11-2011, 01:54
  משתמש זכר toben82 toben82 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.10
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מצאתי אותו בפייסבוק. גם..."

אני לא הייתי שם בעצמי ולא יצא לי לדבר עם אף אחד שהיה, ולכן אני לא יכול לקחת אף צד בויכוח הזה. אבל בתור מישהו שכן קרא את הספר בלי הנסיון של להיות שם באותו הקרב (מה ששם אותי בתוך החתך של יותר מ 99% מהאוכלוסיה) אני יכול להגיד שהרושם הכי חזק שקיבלתי מהספר הדיי מדהים הזה היה הסיפור האישי שבו, ואם יש או אין שם טעויות מסוימות זה לא משנה את העובדה שלדעתי הספר לא ממש התיימר לתת תמונת מצב אוביקטיבית של מה שקרה שם.
אני לא צריך להסכים עם כל מילה שכתובה בספר הזה כדי להגיד תודה ליהונתן וכל הכבוד על מה שהוא עשה ועל הרצון שלו לשתף אחרים בסיפור שלו. לשתף אנשים בחויות כאלה זה דבר נורא קשה שראוי להערכה, ובארץ כל כך ביקורתית עם גישה של לא לדבר על מה שקרה, זה אפילו יותר קשה.
ישן 28-11-2011, 02:05
  arielsh arielsh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טיבורון שמתחילה ב "יהונתן כהן - לא הגעתי לליטני"

אין לי זכות לבקר את האמינות של יהונתן כהן, לא קראתי את הספר וגם את הבן אדם עצמו אני לא מכיר.
מה שכן, שמעתי מור"קים מרתקים מאנשים שהיו וחוו, בנוסף להיותם קצינים באותה במלחמה.

הראשון היה אפי דפרין, מג"ד 9 במלחמה, שנפצע קשה וחזר אחרי מספר חודשים לשירות בצה"ל. הבעיה היחידה שאני צופה היא העובדה שהוא עדיין משרת בצה"ל (עבר קורס מח"טים לפני כמה חודשים), אולי זאת יכולה להיות בעיה מבחינת האפשרות לבוא אליכם ליחידה.

השני, והיותר מחובר לחפ"שים ולפיקוד הזוטר (היה מ"מ במלחמה, בגדוד 9 גם כן) הוא חיים גלפנד, שקיבל גם ציון לשבח בסלוקי על שחילץ מטנק שנפגע סמוך אליו את גופותיהם של המ"פ ברנשטיין וצוותו (חוץ מהנהג, אאל"ט, אדם אזולאי שנפצע קל והחלים עם הזמן).
הרצאה מרתקת גם כן, אם תוכל למצוא דרך ליצור איתו קשר ולהזמין אותו אליכם. הוא כבר משוחרר לא מעט זמן.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:43

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר