לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2010, 03:11
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות

חבר מתאריך: 04.06.06
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "צריך לקרוא בין השורות"

המילה "מגזימים" בהודעתך קצת לא ברורה
- מגזימים בתאור התופעה? מגזימים באופן שבו הנאצים רדפו אותם?
- או שמא מגזימים בשימוש באותו ארוע לשם ה"הטבות"?
הטענה הראשונה נכללת בתוך הכחשת השואה ("גימוד" השואה ליתר דיוק), השנייה לא, וכמו שאני מבין את דבריו, הוא מתכוון לשנייה

ולפני שתקפצו, אני לא אומר שאני מסכים איתו, שוב, אני רק אומר שהוא לא הכחיש את השואה כמו שהכריזו בכתבה, ועוד ביקשו שם את תגובות הח"כים לנושא ההכחשה דווקא
במקום לתקוף דבריו עצמם, תקפו את הפרשנות המעוותת לדבריו

וסתם הערה - על הפולנים לא כתבתי שנטבחו בשיטתיות, אלא שגם הם נשלחו למחנות ריכוז

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-01-2010, 09:31
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בישוף+קתולי+פולני (לפי סדר זה) - מה יש לצפות?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי luben_gulu שמתחילה ב "בישוף פולני: "השואה היא המצאה יהודית""

ומה שעצוב הוא שישראלים צריכים לשמוע על אופן המחשבה הקתולי הזה ממה שאיזה בישוף אמר לעיתון באיטליה, בעוד שמי שיאזין לכמרים שמובילים קבוצות צליינים בארץ (שבכסילותו משרד התיירות העניק להם רשיון מורה דרך! מחדל כמעט חסר תקדים בהשוואה למה שקורה במדינות העולם האחרות) יכול לשמוע אמירות כאלה כל הזמן, לאורך כל הטיול וכמעט בכל הקשר...

"עכשיו כשראיתם את גדר הבושה שבנתה ישראל הביקור ביד ושם מקבל מימד נוסף"
"התאבדות היהודים במצדה אולי נחשבת למעשה גבורה, אולם אי אפשר לשלול אפשרות שמדובר על בריחה מקרב של אנשים שהיו גיבורים מאוד קטנים"
"היחס של הממסד הישראלי למתאזרחים שאינם גזעית 100% יהודים נשען לא מעט על שיטות שנלמדו מחוקי שנגזרו על אבות אותם היהודים עצמם".

ועוד ועוד

קתולים הם חלק מכריע מתושבי העולם המערבי, וכבני אדם הם "רגילים" - אולם הקתוליות הנה דת פרימיטיבית, אלימה בטבעה ומשמרת מנהגים ואופני מחשבה שליליים, ועוד במתווה של דת מדינה. בארה"ב ניתן למצוא זרמים קתוליים מאוד חיוביים - ללא ספק הקרנה של הפרגמטיזם הפרוטסטנתי שהם חיים בצידו - אבל הקתוליות של שאר העולם היא מפלצת רדומה שהחליפה את הברוטאליות המסורתית שלה, בסתם חתירה קנטרנית תחת ערכים אנושיים. ליד בישוף קתולי, עם כל הכבוד לחיתוך דיבורו הנאה, אפילו אמנון יצחק נראה ליבראלי. וכמובן שאין חיבור יותר זוועתי מאשר בין פולנים וקתולים. אם יש דבר טוב שהפאשיזם האדום עזה בפולין הרי שזוהי נטיעה משמעותית של חשיבה אלטרנטיבית לקתוליות אצל הפולנים.

ישן 26-01-2010, 18:19
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
ואני חשבתי שהשואה זו המצאה פולנית, או לכל הפחות שהם שותפים נכבדים בהמצאה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי luben_gulu שמתחילה ב "בישוף פולני: "השואה היא המצאה יהודית""

בתור מי שאבותיו נטבחו במסגרת ההרג המשוכלל שהנאצים המציאו ושהפולנים (יחד עם עמים מזרח אירופאים אחרים) שיתפו איתו פעולה בנפש חפצה, אני שם ז' על הבישופ הנכבד.
האמת עם זאת צריכה להאמר שבהשוואה לעמים אחרים היקף שיתוף הפעולה של הפולנים עם הנאצים בטבח היהודים לא היה בולט. אוקראינים, ליטאים ואסטונים היו גרועים הרבה יותר. בנוסף, חשוב לציין שבפולין היו סיוע והצלה ליהודים בהיקפים גדולים יותר מאשר ברוב (אם לא כל) המדינות שכבשו הנאצים, כולל כאלו שבהן הסיכון שהיה כרוך בכך למצילי היהודים היה קטן בהרבה. ניתן להשוות למשל לצרפת שם, בניגוד מוחלט למה שהקולנוע הצרפתי מנסה בעקשנות להציג לאורך השנים, רוב הצרפתים לא רק קיבלו את הכיבוש הגרמני ללא בעיות מיוחדות (אלא אם כן עשיית פרצוף מאחורי הגרמני שהגשת לו קפה היא סוג של השתתפות ב"רזיזסטאנס"), אלא גם הגיבו לאיסוף היהודים להשמדה באדישות במקרה הטוב, ובשיתוף פעולה במקרה הרע. זאת למרות שהכיבוש הנאצי היה רך וסלחני בהרבה שם לאוכלוסיה המקומית מאשר זה שבמזרח אירופה.
נכון גם לציין שהגרמנים (וגם הרוסים) ערכו טבח שיטתי בהרבה מאוד פולנים שנחשבו מסיבה זו או אחרת ל"לא רצויים". וסיפור שדי מסכם את עניין-
הכרתי מדענית פולניה מקרקוב (בחורה צעירה חביבה מאוד שבאופיה הוכיחה שפולניות הן "פולניות" לא רק כשהן יהודיות-אבל זה לא קשור לעניין) שהעלתה בפני מיוזמתה את עלבונה ביחס לטענה של אחריות פולנית לשואה תוך שהיא טוענת שהפולנים עצמם היו קורבנות. גם של הנאצים וגם של הקומוניסטים. זאת טענה נכונה שכן שיעור הפולנים (הלא יהודים) שנהרגו במלחמת העולם השניה היה מהגבוהים שבעמי אירופה, אם לא הגבוה שבהם (אני לא סגור אם זה הם או הרוסים שמובילים בטבלה העצובה). היא הוסיפה שפולנים רבים סיכנו חייהם בשביל להציל יהודים מה שכאמור נכון) ושמשתפי פעולה עם הנאצים היו מיעוט שלא מצריך ייחוס של אחריות לשואה על הפולנים. כאן כבר לא הסכמתי והסברתי לה שישראלים, גם צאצאי ניצולי שואה כמוני, לא חשים שינאה לפולין ובוודאי לא לפולנים באופן אישי אבל כן מייחסים לפולין אחריות חלקית לשואה ואנטישמיות. הסברתי לה שבפולין האנטישמיות רווחת עד היום (היא הכחישה אבל בעצמה הייתה ספוגה באנטישמיות קתולית ישנה וטובה, שהיא אפילו לא הייתה ממש מודעת לה אבל זה השתמע מדבריה), ששיתוף הפעולה עם הנאצים היה משמעותי דיו ושמעשי טבח אנטישמים מזוויעים אירעו גם לפני הנאצים וגם אחריהם (ובעיקר הזכרתי את קילצה). ייאמר לזכותה שהיא לקחה את הדברים לתשומת ליבה וערכה קצת מחקר על אירועי קילצה ומעשי טבח אחרים. בהזמנות מאוחרת היא הודתה שטעתה, הסבירה שיש דברים שלא מזכירים אצלם במערכת החינוך וסיכמה בכך שהיא מבינה את הטענות נגד פולין בהקשר השואה.
חבל שלבחורה בת 30 וקצת יש יותר חוכמה ויושר אינטלקטואלי מאשר לבישוף נכבד בן 75.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:22

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר