27-01-2010, 20:06
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ILmatan100 שמתחילה ב "שלום , הציעו לי לעשות קורס מעל 15 טון האם שווה לי ללכת על זה ?"
לא אטעה אותך לגבי סוגיית הקורס כי אינני מעודכן יותר במיקום ובאורכו.
לגבי סוגיית המילואים, כמות המילואים שתבצע פחות תלויה במקצוע, ויותר באופי היחידה והאם אתה חפ"ש או בפיקוד זוטר/קצונה.
ע"פ חוק המילואים החדש המגבלה לשירות שהתחילה השנה היא 54 ימי מילואים בשלוש שנים לחייל, 70 ימים לפיקוד זוטר ו-84 לקצין. בנוסף יש מגבלות קריאה שונות כמו מרחקי התרעה וטווח בין שירות אחד למשנהו.
עד היום אכן הייתי אומר שביחידות מסויימות יש סיכוי רב יותר להגיע למקסימום השירות כל שנה (זה היה 36 ימים לשנה) אבל לאור השינוי אני לא בטוח שיהיה הבדל גדול בין גדודים לבין יחידות תובלה/פיקודיות. אולי ההיפך הוא הנכון, בגדוד היום בהנחה שאתה חייל טוב ולא בעייתי תבצע את שירותך רק כשהגדוד באימון או תעסוקה ולא תסונג'ר לתעסוקות פיקודיות וסגירת חורים. לעומת זאת ביחידות/מאגרים לא אורגנים וביחידות תובלה קיימת סבירות גדולה שתזומן למקסימום האפשרי כי המשימות הן לא עבור יחידה קטנה ומוגדרת בעלת גרף אימונים/תעסוקות משלה.
בכל מקרה המקסימום הוא אותו מקסימום, ומעבר לכך אתה צריך לאשר את הסכמתך להתנדבות. מאידך קיימים מענקים והקלות למשרתים במילואים, כמו גם שכר בסיס הגדול משכר המינימום אם אתה לא עובד.
John Kennedy Toole
|