לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-01-2010, 21:42
  helptoarmy helptoarmy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.10
ocd ויחידות עיליות בצה"ל

שלום אני בן 16 מטופל בטיפול cbt בהקשר של ocd הocd שלי הוא בנושא הגיינה כלומר בקלחת ארוכה (ללא שטיפות ידים וכל הדברים האלה.... אלא רק מקלחת ארוכה בערך 50 דקות שמתוכם 30 דקות במקלחת ועוד 20 דקות בשטיפות של "טקסי ניקיון" כמו שטיפת פנים וידיים מלבד זה אין לי שום דבר גם לא שטיפות ידים אחרי וכו'... אלא רק את ה50 דקות האלה וגם הם רק ורק שאני בבית שלי הocd שלי אינו פוגע בתיפקודי מחוץ לבית אלא אך ורק בתוך הבית והוא כבר כמעט נעלם חוץ מקצת דברים בודדים שאינם פוגעים בתיפקודי). הטיפול אינו רשום בתיק הרפואי שלי לאור זה שהוא פרטי. מה שכן רשום בתיק הרפואי שלי היא אבחנתו של הפסיכיאטר של הקפות חולים שנעשה לפני מספר חודשים. רציתי לדעת האם זה יכול להשפיע על זה שאני לא יוכל להתגייס ליחידות עליות בצה"ל? (נצא מנקודת הנחה שאני יגיע לצו ראשון "בריא" לחלוטין ללא שום דבר מהפרעה זאת כי היא כמעט כבר נלעמה לגמרי).

לידעתכם: כבר בררתי בצה"ל עם פסיכיאטר צבאי לשעבר ועוד גורמים ואני כן יוכל לשרת בקרבי כלומר אם אעבור גיבוש למשל צנחנים\גולני\גבעתי\כפיר\הנדסה קרבית וכולי.... אני יוכל לשרת שם השאלה פה מופנית אך ורק כלפי יחידות עיליות בצה"ל.

עכשיו לאור זה שאני יוכל לשרת בקרבי אני מניח שהפרופיל שלי הינו 97 (אין לי שום סעיפים ושום בעיות מלבד הocd) לכן אני רציתי לדעת אם יש דבר כזה סעיף Ocd שאינו פוגע בתפקוד ואם כן אני יוכל להתגייס עם זה ליחידות העליות של צה"ל למשל שייטת 13? (אני שם בצד את שאר המבחנים אך איני מזלזל בכלל ויודע שזה קשה מאוד בלי קשר לocd... פשוט שאר המבחנים זה לא הנושא כאן). ואם אין סעיף כזה ישאירו לי פרופיל 97 ללא סעיפים (ההפרעה שלי אף פעם לא פגעה בתפקודי ולךא פוגעת גם עכשיו מה שנשאר ממנה ושאני יגיע לצבא לצו ראשון זה כבר לא יהיה בכלל אני מקווה אני ממש בתהליכים מתקדמים של העלמות ההפרעה...)
או שיורידו לי פרופיל?

לסיכום: התפקוד שלי מחוץ לבית נורמטיבי לחלוטין וגם בתוך הבית מלבד המקלחת הוא גם כן נורמטיבי לחלוטין.

תודה רבה לעוזרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-01-2010, 22:55
צלמית המשתמש של מורה"ל
  מורה"ל מורה"ל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי helptoarmy שמתחילה ב "ocd ויחידות עיליות בצה"ל"

קשה לתת תשובה מדוייקת בנושא שכן איני מומחה בתחום. מה גם שלא התעסקתי בנושא בשירותי הצבא (בהתייחסות לנושא הפרופיל הצבאי).

מה שאני כן יכול להגיד לך כחייל קרבי בסדיר ובמיל', זה שנושא ההיגיינה בצבא בכלל וביחידות הקרביות בפרט (כל היחידות הקרביות - ובעיקר בזמן ההכשרה) הוא שההגיינה היא די ירודה מכורח העובדה שההכשרה היא בשטח ואין מקלחת זמינה וגם כשיש חלק מן הלחץ המנטלי המופעל על החייל הוא זמני מקלחות קצובים מאוד. הכל כחלק מן ההכשרה.
אמנם במהלך השבת (אם אתה סוגר כמובן) לא יימנעו ממך מקלחת, אך במהלך השבוע אין הבטחות.

ממליץ שתיקח זאת בחשבון.
חלק מן ההכשרה של הלוחמים בצבא היא היכולת להמשיך ולתפקד גם לאחר שהות ממושכת בשטח ללא מקלחות שירותים וכד'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:13

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר