לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-02-2010, 09:06
  ישראל_היום ישראל_היום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.10
צבאי מערכת כיפת ברזל - כיפת הבלוף

ציטוט:
יצא המרצע מן השק. "כיפת ברזל" המערכת, המיועדת ליירט טילי קאסם וקטיושות ופיתוחה היקר הוצדק בצורך להגן על תושבי שדרות, לא תגן עליהם ולא על יישובי עוטף עזה. אתמול דיווח עמוס הראל ב"הארץ" כי בצה"ל ובמערכת הביטחון החליטו לאחסן את הסוללה הראשונה שתיכנס לכשירות מבצעת בעוד כחצי שנה במחסן צבאי בדרום ולא לפרוס אותה להגנת היישובים. הדבר מאשש את הטענות המקוריות של קומץ המבקרים, ובראשם ד"ר נתן פרבר מהטכניון, שטענו כי במקביל לפיתוח כיפת ברזל יש לפתח חלופות אחרות, זולות יותר, כמו תותחי וולקן או מערכת הלייזר נאוטילוס. המבקרים טענו מלכתחילה כי בשל האטיות היחסית של תגובת היירוט שלה (15-25 שניות) לא תצליח כיפת ברזל ליירט קאסמים ופגזי מרגמה בטווח של עד חמישה קילומטרים - הטווח שממנו הופצצו שדרות, הקיבוצים והמושבים ליד גבול עזה. המבקרים זכו לקיתונות של בוז ולעג ולטענות שכיום ברור שהן היו שקריות, מצד בכירי משרד הביטחון ורפא"ל, שפיתחה את כיפת ברזל.
להמשך הכתבה: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1147447.html

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-02-2010, 13:31
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לא הבנת אותו. הוא טוען שעצם המצב שאשים צריכים בכלל לחיות במצב כזה היא הזוייה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "לא כולם חיים בבתים עם מיגון..."

במובן זה הוא צודק ואתה טועה. במקום שישראל תנסה לחפש את הפתרון הבלתי אפשרי לירי תלול
מסלול קצר טווח, שיהיה גם זול - היה עדיף לנסות לייצר הרתעה שתגרום לצד השני לא לירות עלינו
מלכתחילה.
מערכות שנועדו ליירט טיל באמצעות טיל אחר, הן לא יעילות מטבע בריאתן, ובדיוק כמו שכיפת הברזל
לא יכולה לעמוד בציפיות שתלו בה אלו שויתרו למענה על מחקר במערכת מתקדמת בהרבה, כך גם החץ
עתיד לאכזב רבים, שכן טיל מטרה עולה עשירים מטיל יירוט - וטוב ככל שיהיה, טיל יירוט יכול להפיל רק
טיל אחד, ובמקרה של הצפת המערכת עם עשרות טילים (מצב ודאי במקרה של עימות כולל), אין לחץ
שום מענה (וכך, כמובן, גם לכיפת הברזל, גם לו הייתה מערכת מדהימה שכל טיל פוגע בול...).
ישן 04-02-2010, 13:38
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא הבנת אותו. הוא טוען שעצם המצב שאשים צריכים בכלל לחיות במצב כזה היא הזוייה"

כאן הוא טועה, כי ישראל נכשלה בהרתעה ולא תצא למבצע חדש בזמן הקרוב עקב פוליטיקה, שתפחיד את החמאס, אז לפחות תיתן לתושבי הדרום מערכת טילים להגנה במצב רגיל.
אתה היית תושב חיפה והקריות אורי, אתה אמור להבין את תושבי הדרום יותר מאנשי המרכז. אני מבין את תושבי הדרום והם צריכים לדרוש או פלישה לעזה מלאה או מערכות הגנה מתקדמות לחלופין וכמה שיותר מהר. נפל לי במקרה טיל של חיזבלה ליד הבית, (מאה מטר מהבית טיל) ולא קסאם קטן ולכן אני בדעה הזאת גילוי נאות אורי.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 04-02-2010, 14:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני חושב שאתה נותן המון קרדיט ליוזמי המערכת הזו...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אני חושב שאתה מפספס את היעוד של מערכת כזו."

המערכת הזו לא נועדה "לתת זמן לשיקול דעת אצל המחליטים" (בעברית, אגב, זה בדיוק מה שטענתי,
שהיא מיועדת לאפשר המשך מדיניות הבלגה...), אלא להרגיע ציבור זועם שטוען שלא עושים כלום,
ובמקביל להימנע מתגובה מעשית לעצם האיום.
מי שחושב שכיפת הברזל יכולה לאפשר שקט מכיוון העורף במקרה של עימות צבאי, לא מבין את סדרי
הגודל של הירי שהצד השני יכול לייצר, ומולו את הכמות הזניחה של ירי מיירט, שמערכת כיפת ברזל
מסוגלת לייצר - למעשה, כל תכליתה של כיפת ברזל הוא בהתמודדות עם טפטוף רקטות. במקרה של
הצפה - אין למערכת הזו תקווה מינימאלית לספק משהו שמעבר למענה מ-א-ו-ד חלקי...
ישן 04-02-2010, 21:44
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
אילו מין אינדיקציות?
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "קשה-לא בלתי אפשרי"

כל הנקודה היא שמשגרים כמות גדולה של טילים כשביניהם, על חלק אקראי, יש ראשי קרב
גרעיניים. כשיגיעו למטרה יהיו לך "אינדיקציות" מה יש על כ"א, אבל זה יהיה קצת מאוחר מדי.

יש הבדל בען לגלות היכן מתאכן חמאסניק כזה או אחר שטס לטיול במפרץ לבין מידע מהסוג הזה,
ואם אתה טוען שזה אפשרי (למעלה זו הייתה רק הנחה, ואילו כעת אתה אפילו לא טורח לסייג את
הטענה) עליך מוטלת חובה ההוכחה. בפועל אין דרך להשיג את המידע הזה. כמובן שלצורך הדיון,
אם היינו משחדים כל איראני, ושותלים מצלמות על כל אחד מהם, היינו מגלים, אבל זה תלוש
מהמציאות. פרקטית, אין דרך להשיג את המידע הזה, במיוחד כשאתה שוקל את המצב של הביון
הישראלי ביחס לגרעין האיראני.
ישן 04-02-2010, 22:50
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "גם אני לא מומח, אבל ההתרשמות שלי מתוצאות הניסויים היא החץ הוא פתרון מאוד מאוד חלקי..."

סאמק כולכם... אחד הדיונים היותר מענינים בפורום דווקא ביום בו אין לי זמן להגיב. להבא נא לתאם מראש!

אני לא חושב שלאף אחד מאיתנו יש מושג מה היכולות של מערכת החץ (או של האירנים) אבל ישראל רחוקה מלהיות יחידה במערכה הזו. לבד מארה״ב גם רוסיה, יפאן ודרום קוריאה (לפחות, בטח יש יותר) מחזיקות או מפתחות מערכות נגד טילים אז אני סבור שצריך להתייחס לרעיון בקצת יותר כבוד.

מדברים פה על הרתעה, עניין שחביב מאוד על הישראלים, אובחן, רבותי, להתעורר, שישים שנים אנחנו מרתיעים וזה לא ממש עובד. אפילו כשנידמה שזה עובד (סוריה) האויבים שלנו מגלים דרכים יצירתיות כדי להציק לנו (דרך החיזבאללה ותוך אונס לבנון שהסורים והאירנים מוכנים להמשיך ולהשתמש בה כנגדנו עד ללבנוני האחרון).

אם הרתעה לא עובדת אז צריך למצוא דרכים אחרות. אני מסכים שגם אחרי כמעט עשרים שנים הטכנולוגיה ליירוט טילים כניראה עדיין צעירה ולא כל כך אמינה אבל זו מיומנות טכנית שכמו כל מיומנות נדרש זמן רב להשיג אותה אבל בסוף יש סיכוי סביר שתגיע (ללא קשר לדיון הזה מטעם דומה אני חושב שממשל אובמה עושה טעות חמורה מאוד מאוד ברצח של תכנית קונסטליישן של נאס״א).

אנשים מעלים טיעונים ישנים הנוגעים לעלויות המיירטים לעומת עלויות הטילים הבליסטיים; ראשית טילים בליסטיים לא כאלו זולים ואנחנו עוד רחוקים מתרחישי האימה של אלפי טילים אירנים. שנית אני לא יודע מאיפה צץ המספר של עשרים מיירטים על טיל יחיד, המספרים שאני קראתי היו יותר בנוסח שניים שלושה מיירטים לטיל.

ככל שנייצר יוצר טילי יירוט יקטן מחירם כי עלויות הפיתוח יתחלקו על יותר חתיכות. לטווח הארוך מאוד אני אפילו לא בטוח אם מיירטים ימשיכו להיות יקרים מהטילים הבליסטיים שהם גדולים וכבדים יותר וכמדומני שצריכים לשאת יותר דלק בגלל הטווח שהם צריכים לעבור.

הוזכרו פה מערכות לייזר ליירוט טילים, אני לא מבין דבר וחצי דבר במערכות הללו אבל נידמה לי שבעוד שלאמריקאים יש לפחות ארבע (ואולי הרבה יותר) מערכות יירוט טילים מבוססות טילים, לרוסים לפחות אחת, לישראל לפחות שתיים וגם הכיוונים היפאנים והדרום קוראנים מבוססי טילים הרי שלמעט מערכות נסיוניות שנמצאות בחיתוליהן לא ידוע לי על אף מערכת מבוססת לייזר, בשום מקום בעולם שאפילו קרובה למבצעיות.

אפילו אם מערכות מבוססות לייזר תוככנה בעתיד כעדיפות על טילי יירוט אני לא בטוח שההשקעה ורכישת המיומנויות במערכות הנוכחיות תאבד. מערכות זיהוי ועקיבה מן הסתם נחוצות ללא קשר לטיב שיטת היירוט.

בקיצור, אני תומך נילהב של המשך ההשקעה הישראלית במערכות יירוט טילים.

ישן 07-02-2010, 01:01
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
מה שאתה אומר גם לחלוטין לא מבוסס, וגם לא קשור לתרחיש שתיארתי
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מיקום הטילים, הכנתם לשיגור וכו'"

אם אתה מחזיק באופן קבוע בבסיס אחד את כל הגרעיניים ובשני כל כל טילי הדמה זה באמת מתחיל
להיות אפשרי (אבל עדיין מאוד בעייתי במצב המודיעין היום), אבל לא על זה מדובר.

דוגמה היסטורית: לקראת הסכמי SALT II נעשתה עבודה רצינית, לפחות בצד האמריקאי, לייצר מנגנון
שיאפשר לסובייטים לדעת שארה"ב לא עברה את הכמות המוסכמת של טילים - כשהייתה כוונה להעביר
כל הזמן באקראי 100 טילים בין 1000 silo-ים (אני מניח שברור שמדובר בבסיסים שונים), כך שהמידע
היחיד שיעבור מהחיישנים שנמצאים על אדמת אמריקה לרוסים יהיה כמות הטילים הגרעיניים, אבל לא
המיקומים הספציפיים שלהם.

כמובן שעברו 30 שנה מאז, אבל זה נותן לך כיוון - אם הסובייטים, עם כל המודיעין שלהם, ועם החדירה
הבלתי-יאומנת של הקג"ב לשורות האמריקאים (עד שהאחראי על ביון נגדי אצלם הופעל על-ידי הסובייטים),
היו זקוקים למנגנונים כאלה. אמנם עברו 30 שנה, אבל לישראל אין מודיעין ברמה כזו על איראן, ולנו
אין חיישנים בתוך בסיסי הטילים שלהם...
ישן 05-02-2010, 01:03

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "על זה כתבתי את ההסתייגות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ראשית כל, ייקח זמן לאירנים להגיע מפצצה אחד (שעדיין אין להם...) ל-5 ולהתאים אותם לראשי נפץ לטילים בליסטיים. פרט לכך, תצטרך יכולת מודיעינית שתאפשר לקבוע (לפי אתר השיגור, הכנת השיגור וכיו"ב) בזמן אמת איזה מהשיגורים הוא של טיל שבסבירות גבוהה נושא ראש חץ גרעיני. לא מומחה כלל אבל מניח שזה אפשרי.

והנקודה הזו "ייקח לאירנים" , היא החוליה החלשה בתאוריה שלך: האיראנים מסוגלים ורוצים לקנות טילים מוכנים. בינתיים-אם המודיעין של המערב נכון-המוכר מסרב, אבל מוכר אי אלו חלקי טכנולוגיות.

ותהליך שיגור טיל מונע דלק מוצק אינו ארוך.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

ישן 05-02-2010, 04:50
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.02
Follow me...
המילה "בעיקר"
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "טיפטוף זה בדיוק מה שמתרחש מאז מבצע עופרת יצוקה שכולל בעיקר ירי לשטחים פתוחים."

היא המשחקת תפקיד. אם הייתה לך שליטה וידע שיש רק ירי לשטחים פתוחים, זה היה עניין אחד. אבל עצם העובדה שיש בכלל ירי - אינה מקובלת והיא מהווה הבלגה. זו אותה הבלגה בת 8 שנים שהובילה את המצב למה שהוא. הירי ל"שטחים פתוחים" כהגדרתך, יכול בכיוון אחד מוצלח מבחינתם להיות פגיעת גראד בבית ספר באשקלון, אשדוד ושלא לציין שדרות ושאר ה"עוטף". עצם האפשרות הסטאטיסטית שמתוך עשרות ניסיונות אחד יצליח - אינה קבילה לחלוטין. לכן ההגדרה הסלחנית שיש במונח "טפטוף" היא לחלוטין לא מתאימה לירי נמשך של פצמ"רים ועוד חולירה משטחם אלינו. מה שחמור יותר הוא שקיים קונספט של התעלמות תקשורתית מהעובדה שהירי נמשך, מן הסתם כי אין דם שפוך. בעקבות זאת למי שלא בתוך האזור נדמה שהכל בסדר ושקט ושלווה. נלווים לזה הסלחנות והמונחים הלא מוצלחים שבהם מכנים מי שלא נאלץ לחיות עם האופציה לאזעקה בכל רגע נתון - את הירי כשבמקרה כן שומעים עליו.
"טפטוף" זה גשם. לקרא לירי בן 9 שנים - כמעט 10 משטח עזה לתוך ישראל "טפטוף" זו אווילות. (בלי לפגוע אישית באיש).
מי שפיתח נשק נגד "טפטוף" בסכומי עתק על מנת לתקוע אותו במחסן מאחר ובפועל הוא לא מתאים צריך להיבדק במקרוסקופ מאחר וכל העניין מסריח עד השמיים מכמה עשירים שיהפכו לעשירים יותר על חשבון הילדים שלי ושל חברי כאן ושל כל התושבים במדינת הנגב המערבי.
ישן 07-02-2010, 05:24
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.02
Follow me...
תעזוב
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אז מה אתה מעדיף? שישתמשו במערכת בה כל נסיון יירוט עולה הון ויתן למדינה תירוץ להמשיך"

בא נסכם את הדיון שלנו במשפט צה"לי שהיה נהוג כנראה הרבה לפני זמנך:
צה"ל השיב אש למקורות הירי
ככה היה בירי הקטיושות לכיוון יישובי הבקעה, ככה היה כשירו מרמת הגולן ליישובים שלמרגלותיו וככה צריך להיות. איתור מקור הירי, ירי תגובה מיידי וזהו. לא לשים סוללה של טילים לא יעילים שמישהו כבר גזר קופון שמן על המכרז שלה ושעומדת להיות מאופסנת במחסן. לא צריך. לא צריך להרים מסוקים שיגיעו אחרי שהדרעקעס מצד שני כבר ברחו. כמו שמערכת הרדאר מזהה את מקום הפגיעה המשוער היא יודעת את הנקודה ממנה עלתה הרקטה או יצא הפצמ"ר. מה שצריך זה שתומ"ת עם צוות זריז יבצע "צה"ל השיב אש למקור הירי". הייתי מעדיך MLRS אבל אני מוכן לא להחשב לקיצוני מידי.
(תקרא את הנסיך של מקיאבלי פעם).

כנראה שמי שילדיו לא נמצאו אף פעם תחת הפגזה / הרקטה לא יבין לעולם למה צריך למנוע בכל מחיר את האפשרות ולו גם של ה.... איך קראת לזה? טפטוף.
אני מניח, בצער אמנם אבל זו המציאות, שהטיפטוף יתפשט לשיינקין וכשבטלני הקריה יהיו תחת אש ישתנה כל היחס.

שיהיה שבוע שקט.

נערך לאחרונה ע"י The_Merlin בתאריך 07-02-2010 בשעה 05:26.
ישן 04-02-2010, 17:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צודק, צריך לחדול מלנסות וליצור מערכת חדשה, ולהמשיך רק בשיטות מוכחות...
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "אולי דיי עם הלייזר? תותח..."

לו מפתחי הנשק החם חשבו כמוך - היינו נלחמים בעזרת קשתות ובליסטראות...
אתה מבין, לנשק יירוט מבוסס לייזר יש יתרון שלבדו מצדיק את המשך ההשקע בפיתוחו: אם הוא עובד,
הוא מבטיח יירוט באופן ודאי, בגלל הפרשי המהירות: טיל של כיפת ברזל טס במהירות שגבוהה במקצת
מזו של רקטת המטרה, מה שמונע אפשרות של שיגור נוסף במידה וטיל היירוט החטיא. לייזר שנורה לעבר
המטרה, נע במהירות האור, דהיינו 5 סדרי גודל מהר יותר, מה שהופך את המטרה לסטטית מבחינתו, ומאפשר
(במידה ואכן יש מערכת יירוט אופרטיבית), ירי חוזר עד להשמדת המטרה.
ניסויי יירוט רקטות שנערכו בארה"ב, נתנו תוצאה משביעת רצון של 15 מ15.
המערכת עדיין רחוקה משלמות, כפי שציינת, אבל אני מבטיח לך שהאנשים הראשונים שירו באקדח, ונהרגו
כשהקנה התפוצץ להם בפרצוף, לא גרמו לאחרים להמשיך לפתח את הנשק הזה, שבסופו של דבר הוכיח
עצמו כטוב בהרבה מהקשת, לא כן?...

מערכת יירוט מבוססת לייזר היא בדיוק ההמחשה של פיתוח נשק שהוא דור קדימה מבחינת חשיבה. מערכת
מבוססת לייזר, בניגוד למערכות כמו חץ וכיפת ברזל, מייצגת תפיסה חדשה ביירוט, שמסוגלת להתמודד עם
בעיות שירי טיל לעבר טיל, פשוט לא יכול להתקרב להתמודד עימן (ובראשן הצפת המערכת בעשרות טילי
מטרה בו זמנית).
ישן 04-02-2010, 20:25

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "מחזקת ואני רוצה לחדד: בגלל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
חדשה בטווח זמן קצר להפליא, כשמרחק המטרה מהמערכת גם הוא לא מהווה פאקטור משמעותי.
לייזר חזק יכול ליירט טילים בעצם בכל מרחק. הייתרון של רתימת מהירות האור הוא עצום, ולכן לדעתי עשו טעות
כשהשקיעו כ"כ הרבה במערכת שתוך זמן קצר יחסית לא תהיה רלוונטית....

את מערבבת ומתבלבלת בין שני תחומים, וגם מפריזה:

1. מערכות היירוט אינן מתבססות על לייזר רציף, אלא על כזה שהוא מבוסס Q-SWITCH , ותמיד יהיה זמן טעינה בין לזירה ללזירה.גם במקרה של לייזר רציף ישנן בעיות קשות של גודל וצריכת אנרגיה עצומה,וכן תלות במערכות שמעצם טיבן מוגבלות במשך עבודה ארוך.
2. "כשמרחק המטרה מהמערכת גם הוא לא מהווה פאקטור משמעותי." : אוי לא. פשוט לא נכון. מגבלה תמיד תהיה. התבדרות קרן, ולא משנה עד כמה עדשות המוצא יהיו נכונות ומדוייקות. הטווח רחוק מלהיות אין סופי.
3. ישנו,ותמיד יהיה פער זמנים בין מערכת הלייזר, לבין מערכת הצידוד וההגבהה, שהיא מערכת מכנית/הדראולית/חשמלית, שמעצם טיבה איטית מכל מערכת אלקטרונית.
4. גילוי ושיבוש המערכת. לא אפרט, אך אומר באופן הכללי ביותר: כל מערכת אלקטרונית ניתנת לשיבוש. הגילוי הוא כמובן די פשוט וקל.

באופן כללי: לייזרים הוא תחום מרתק, מהפנט, מגרה ומפעיל את הדמיון, אבל גם מאוד מתסכל בגלל מיגבלות קשות.ככה זה בחיים, אין דבר מושלם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:23

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר