לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 21-02-2010, 16:40
  ישראל_היום ישראל_היום אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.10
הודעות: 1,442
חולה בביה"ח שיבא איימה לרצוח את הצוות הרפואי שטיפל בה

ציטוט:
אשה כבת 50 איימה לרצוח את הצוות הרפואי שטיפל בה בבית החולים שיבא בתל השומר. האשה אף דחפה את אחד מאנשי צוות בית החולים, וקיללה את האחיות ואת הרופא שטיפלו בה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3852342,00.html

וגם:
ציטוט:
חשד: צעיר תקף מנהל מרפאה בחיפה כי אמו המתינה יותר מדי פורסם: 21.02.10, 16:03 צעיר חשוד כי תקף את מנהל מרפאת "אבן סינא" בשכונת הדר בחיפה ופצע אותו קל. על פי החשד, הצעיר נכנס לחדרו של הרופא והכה אותו, לאחר שטען כי אמו המתינה זמן רב מדי לטיפול. החשוד נמלט מן המקום, אך מהמשטרה נמסר כי זהותו ידועה. ועד רופאי המרפאה השייכת לקופת חולים כללית השבית בתגובה את המרפאה ליממה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3852327,00.html

נו מה יהיה הסוף?
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 21-02-2010, 16:45
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
הסוף ידוע - משהו כמו עם עוכרי הדין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "חולה בביה"ח שיבא איימה לרצוח את הצוות הרפואי שטיפל בה"

ה"טובים" ילכו ללמוד הנדסת מחשבים, או כל מקצוע אחר שבו את רואה אנשים "לא כמוך" לעיתים רחוקות, ורפואה ילכו ללמוד כאלה שגם יחזירו מכות לתוקפים, והטיפול בהתאם. פעם היו אומרים שאמא יהודיה רוצה בן רופא. אני לא אמא, אבל אני ממש לא רוצה בן רופא. רוצה שיהיו לו חיים טובים יותר מזה. משפחתי תרמה מספיק לרפואת הציבור. היום כשהם בפנסיה, או על סף הפנסיה, ברור שהיה מוטב לו היו פונים להיות רואי חשבון. במקום לשבת בבנק בתור של שעה לפקיד ההשקעות לברר מה עם הפק"מ, היו יושבים בקומה למעלה ב"בנקאות פרטית" ומזיזים את השישה אפסים מתיק השעות זה לאחר, שלא לדבר על כך שהיה יותר זמן עם הילדים שלהם בזמנו (ולא שלא השתדלו) ולא עם מר ישראל ישראלי.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 21-02-2010, 17:27
  ישראל_היום ישראל_היום אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.10
הודעות: 1,442
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "הסוף ידוע - משהו כמו עם עוכרי הדין"

בתור אחד שתמיד העריץ רופאים, והיום יש לו סיבה ( מחלת לב ) , ומתאשפז תדיר, כואב לי לקרוא ולשמוע את הדברים.

אז נכון שאישפוז,והמתנה בתור, ועצם המחלה גורמים לתיסכלים. אבל אלימות?

ואני מזדהה לחלוטין עם מה שכתבת לגבי הוריך: המשכורת לחלוטין לא מפצה על העבודה הקשה, לא על הלימודים הארוכים והיקרים, לא על ההתמחות, לא על המשמרות, לא על העייפות, לא על הפגיעה בחיי המשפחה, ואני לא רוצה לרדת בנוסף נמוך יותר.

מצבן של האחיות והאחים גרוע יותר, הרבה יותר גרוע.

לפני מספר חודשים פורסם דו"ח על משורתם של רופאים. צויין שם כי אחד מהם מרוויח 96 אלף ש"ח לחודש. נראה את הכתב מבצע ניתוחי לב של 8 שעות, נראה אותו עובד ב 6 עבודות כדי להגיע למשכורת הזו. להיות כתב זה קל : לתקתק על המיקלדת. נראה אותו מתמודד עם מחלות, עם חולים, ועם משפחות חולים, ועם חוליי המערכת.

אז גם אלימות? גם איומים?

בכל פעם שאני משתחרר ( "נו, מתי אתה חוזר?" ) , אני אומר לצוות: "תשבתו כבר קיביני מאט , תשבתו" . כי העומס והתורים, וכל היתר כבר בלתי נסבלים.

ושנלך לבתי חולים הרבה, אבל רק לבקר יולדות.
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 22-02-2010, 09:26
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
יש לי במשפחה גם אחיות וגם רופאים/רופאות...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "בתור אחד שתמיד העריץ רופאים,..."

העניין פשוט: תמורת רמת האחריות, השחיקה, ההשקעה בהכשרה והשתלמות - ממש, אבל ממש לא משתלם להיות אדם מתחום הרפואה... אם אתה יכול להיות רופא, אתה כמעט על בטוח יכול לסיים בהצתיינות כמה וכמה תארים והסמכות הרבה יותר מכניסות - והעיקר: נטולות כמעט לחלוטין כל אלמנט של "מגע לא רצוני עם אדם אקראי" כפי שאני קורה לזה.

באופן טבעי האדם הממוצע יתעצבן על הרופא שלו יותר מאשר על רואה החשבון שלו - למה? כי בני אדם הם ממש לא המלאכים שאנו נוטים לעשות מהם! הרבה מהם אנוכיים, ציניים ואגוצנטריים, ובעיקר: לכאורה בעלי הגיון אבל למעשה מאוד רדודים. אם תעשה חישוב "מדעי" לפי איזו משוואה דמיונית של:

"השקעה בזמן+השקעה במשאבים+מחוייבות+שחיקה+תמורה חומרית+תמורה לא חומרית+השפעה על תוחלת, אורח ואיכות החיים"

בין אנשי מקצוע ברפואה "עממית" (לא איזה מנתח כוכב), או אפילו אנשי חינוך, ובין: אנשי מחשבים, אנשי כספים ועוד כמה וכמה תחומים, תקבל 2 מערכי תוצאות שהפער ביניהם כל כך גדול עד שהשאלה הבתלי נמנעת העולה מכך היא "למה לכל הרוחות הם עושים את זה לעצמם?" (חלק נכבד מאלה שהולכים ללמוד מקצועות אלו, מן הסוג הראשון). כאשר אני בקור רוח, וברוגע עושה איזו סימולציה של העתיד של הילדים שלי פשוט נראה לי שבשבילים ללכת ללמוד רפואה נראה הגיוני בערך כמו לשים צלחת בד לבנה על הראש ולרוץ תוך כדי קיפוצים אחרי ואן GMC חלוד שעליו כתוב "נ-נח-נחמן מאומן": או במילים פשוטות - יכול להיות שזה יקרה, אבל לא כתוצאה משיקול הגיוני.

אני מחנך אותם תמיד לזכור שצריך לתת ולעולם לא לחשוב שאם טוב לך אז זה בגל לשאלוהים גומל לך, ואם רע לזה שלידך זה בגלל שמגיע לו (בהכללה גסה התפישה האמריקאית הפרוטסטנטית) ותמיד מקפיד שלא יהיו עם הראש בעננים, אבל תמיד שזה יהיה מבחירה כ"לתת מעצמך" ולא "לתת את עצמך". מנסיון למי ש"נותן מעצמו" נותנים תעודות הוקרה, ואפילו הרבה סימפטיה. מי ש"נותן את עצמו" מקבל לעג, ולפעמים גם מכות.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 22-02-2010, 11:16
  ישראל_היום ישראל_היום אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.10
הודעות: 1,442
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "מדובר על אחוז קטן מאנשי הרפואה..."

אוי כמה שאתה צודק:

העבודה הקשה ביותר היא בפנימיות. כולם חושבים שמי שמגיע לפנימיות זה מקרים קלים, וזו טעות קשה. רוב החולים בפנימיות הם חולים "מורכבים", כלומר סובלים מאוסף של כמה מחלות במקביל. המחלקות האלו לא מתברכות בתרומות, אין "הילה" בעבודה שם, והשחיקה קשה מאוד.בטיפול נמרץ לב, המצב הרבה יותר טוב, גם בציוד, וגם באיוש תקנים. דווקא שם העבודה יותר קלה, כי מדובר בחולים שמחלתם מאוד מוגדרת לתחום בודד.

אני היית מבצע צעד מהפכני: הייתי מלאים את כל קופות החולים ,מאחד אותם ל"קופת חולים ממלכתית" אחת, מבטל כפילויות ואדמינסרציות מיותרות, זה גם היה הופך את כל בתי החולים לרשות אחת, מוריד כך את עלות רכישת הציוד והתרופות, וגם פה חוסך אדמינסרציות מיותרות.זה גם יאפשר להעלות את משכורתם של האחיות, והרופאים.

בנוסף, מפנה שטחים מיותרים לבניה פרטית ( קניונים, מלוניות, שכונת וילות ) תמורת בינוי חדיש של מבני מחלקות ומרפאות, מפעיל את כל מכוני הבדיקה בבתי החולים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע למעט חגים, והופך את ישראל למדינה המובילה בעולם ברפואה.

מערכת כזו גם תוכל להיות רפואה פרטית עבור תושבי חוץ, ורק להם.

נשמע מטורף בקריאה ראשונית? אולי, אבל תאמינו לי שזה אפשרי, זה יהיה טוב לכולם ( תוחלת חיים, איכות חיים ), וגם זול יותר למדינה. זה WIN WIN !

ועוד הארה: אני כותב אחיות ורופאים. ישנם גם אחים ורופאות, שלא תחשבו חלילה שאני מפלה אותם.
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר