22-02-2010, 11:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.01.10
|
|
אוי כמה שאתה צודק:
העבודה הקשה ביותר היא בפנימיות. כולם חושבים שמי שמגיע לפנימיות זה מקרים קלים, וזו טעות קשה. רוב החולים בפנימיות הם חולים "מורכבים", כלומר סובלים מאוסף של כמה מחלות במקביל. המחלקות האלו לא מתברכות בתרומות, אין "הילה" בעבודה שם, והשחיקה קשה מאוד.בטיפול נמרץ לב, המצב הרבה יותר טוב, גם בציוד, וגם באיוש תקנים. דווקא שם העבודה יותר קלה, כי מדובר בחולים שמחלתם מאוד מוגדרת לתחום בודד.
אני היית מבצע צעד מהפכני: הייתי מלאים את כל קופות החולים ,מאחד אותם ל"קופת חולים ממלכתית" אחת, מבטל כפילויות ואדמינסרציות מיותרות, זה גם היה הופך את כל בתי החולים לרשות אחת, מוריד כך את עלות רכישת הציוד והתרופות, וגם פה חוסך אדמינסרציות מיותרות.זה גם יאפשר להעלות את משכורתם של האחיות, והרופאים.
בנוסף, מפנה שטחים מיותרים לבניה פרטית ( קניונים, מלוניות, שכונת וילות ) תמורת בינוי חדיש של מבני מחלקות ומרפאות, מפעיל את כל מכוני הבדיקה בבתי החולים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע למעט חגים, והופך את ישראל למדינה המובילה בעולם ברפואה.
מערכת כזו גם תוכל להיות רפואה פרטית עבור תושבי חוץ, ורק להם.
נשמע מטורף בקריאה ראשונית? אולי, אבל תאמינו לי שזה אפשרי, זה יהיה טוב לכולם ( תוחלת חיים, איכות חיים ), וגם זול יותר למדינה. זה WIN WIN !
ועוד הארה: אני כותב אחיות ורופאים. ישנם גם אחים ורופאות, שלא תחשבו חלילה שאני מפלה אותם. 
|