לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-02-2010, 11:28
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שני רדיקלים חסמו את פלורנטין,כדי למחות על החסימות בחברון,החברים מוואלה הגיעו לצלם

http://news.walla.co.il/?w=/1/1647323&m=1&mid=85480

אם אתם גרים בשכונת פלורנטין בתל אביב והרגשתם הבוקר (חמישי) קצת כמו בחברון, כנראה שפעולות המחאה שביצעו מספר פעילי שמאל הצליחו. 16 שנים לאחר הטבח שביצע ברוך גולדשטיין במערת המכפלה והגבלות התנועה על הפלסטינים שהושתו עליהם בעקבותיו, ברחוב השוהדה בעיר, סגרו הבוקר מספר פעילי שמאל את רחוב פלורנטין בתל אביב על מנת להמחיש לתושבי העיר כיצד חיים הפלסטינים בחברון. "לתושבי תל אביב אין סיבה לחשוש, חיילים חמושים לא ימנעו את תנועתם ו'רחוב השוהדה' שלהם לא יהיה סגור למשך שנים", אמרו הפעילים. "לא כך המצב של התושבים הפלסטינים של חברון. הגבלות התנועה הפלסטינית ברחוב השוהדה החלו לאחר הטבח שביצע גולדשטיין וממשיכות עד היום"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-03-2010, 18:37
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "חוץ משטרנהל, אתה יכול להאיר..."

טוב,

לפני שאני עונה לך, ומנסיון העבר בפורום, השיחה בינינו כרגע מוגבלת לשאלה ״האם יש לאנשי שמאל סיבה לחשוש לשלומם בישראל״, כל טיעון שאני אעלה בעניין אלימות הימין הישראלי אינו סותר טיעונים מקבילים בדבר אלימות השמאל אלא שאלו אינם חלק מהדיוק שלנו.

עכשיו, הימין הישראלי אלים מאוד! האמירה הדוחה של גל על חיטוטי אף לעומת מטעני דלת, אם גם חובבניים, מעידה על ברוטליות הדובר הרבה יותר מאשר על מידת הנזק ואני לא רוצה לראות את הפרצוף שלו אם חו״ח מישהו יניח מטען חובבני ליד הדלת שלו (ובמיוחד אם יהיו אלו אשתו וילדיו שיפתחו).

רצח אנשי שמאל ע״י יהודים בארץ נדיר אך לא חסר תקדים, אמיל גרינצוויג הוא כמובן המקרה המדובר. כפי ששרוקי כתב גם רצח רבין היה על רקע מה שנתפס בידי חלק גדול מהציבור הימני כעמדות ״שמאלניות״.

טרור יהודי כנגד ערבים הוא תופעה שמאוד מאוד רחוקה מלהיות נדירה, אם כיחידים, דוד בן שימול, ברוך גולדשטיין, גור האמל, עדן נתן זדה, עמי פופר ולאחרונה יעקב טייטל אם רק לתת כמה מהדוגמאות היותר מפורסמות, או בהתארגנויות כמחתרת היהודית (שלא הייתה המיקרה היחיד של התארגנות טרור יהודית).

סיפור התעוורותו של חבלן מג״ב סלימאן חירבאווי כתוצאה מנסיון הפיגוע של המחתרת היהודית כנגד איברהים טאוויל מראה כמה קלה היא הגלישה מפגיעה באויבים ל״נזק סביבתי״ בעוד יעקב טייטל שהודה גם, למרות בורותו המיסתורית של גל בעניין הזה, בהנחת המטען על דלתו של שטנהל מלמדת שמי שפוגע בערבים מועד לפגוע בכל מי שנתפס בעיניו כמתנגד ואויב. אפילו התבטאויות של כמה בפורום הזה מלמדות על קושי בהבנת ההבדל שבין אויב ערבי לבין יריב פוליטי מהשמאל הישראלי, אם גם קיצוני ולא נעים.

העובדה שרוב מוחלט של אנשי הימין הישראלי הם אנשים הגונים ושומרי חוק ושלא רק שרשימת האנשים שהבאתי פה אינה מייצגת את הימין בכללו אלא שלפחות חלק מהדמויות הללו הם אנשים מופרעים בנפשם אינה משנה מחומרת האיום. כשנירצחים התוצאה היא אותה התוצאה ללא קשר ליציבותו הנפשית של הרוצח ובעבור קרובי הנירצח לגלות שלא ניתן היה להעמיד את הרוצח לדין עקב מצבו הנפשי זו נחמה קטנה מאוד ולמעשה בדיוק ההיפך.

ישן 01-03-2010, 19:54
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
דמגוג קטן ומושתן
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "טוב, לפני שאני עונה לך,..."

אתה גם לא רוצה "לראות את הפרצוף שלי" (אני חושב שכן רוצה, אבל לא נגיע לעמק השווה כאן) אחרי שנער שיכור מעדה X שברח ממוסד יאנוס וירצח את אשתי, אבל בכ"ז, למרות הפרצוף, אני לא מנסה לחולל היסטריה רבתי ולטעון שהאיום הנשקף מבני עדה X חורג מגדר האיום המופנה מקבוצות אחרות.

חכמים כמוך, חומרנים קטנוניים ישראל"שים שיושבים במרכזים האורבאניים במערב טווים המוחם הקודח מעשיות על פאשיזם מסוכן הרודף את אחיהם לתפישת העולם פה בארץ הקודש:

אחת ולתמיד בוא אזרוק לך כמה עובדות, שממילא דמגוג קטן כמוך לא יטרח לבדוק, גם אם יוכל:

אנשי השמאל הקיצוני מסתובבים ברוב הארץ כמו תרנגולים במצעד: אף אחד! לא נמצא פחות בסכנה מהם כאשר הוא נוקט בקו לעומתי ברור - אף אחד! זה עוד בלי לשקלל את נתון הפורובוקציה, שהוא גורם חשוב במשוואה: אם אתה מחולל פרובוקציות סידרתי, מתישהו אתה תגרום למטורף רדום לתקוף אותך. קל לאיזה חכמולוג כמוך, שמנפנף בעבר ישראלי, לשבת וללהג עם תעלולי רטוריקה זולים וע"י שימוש ב 5% מציאות ליצור מצג שווא כאילו התמהיל כולו הוא 100% כזה.

וכן, הפעם כן הצלחת לעצבן אותי, תהיה גאה. אל תטרח הפעם לשלוח ה.פ מצתדקת. ולא, אני לא מיחחל לראות את הפרצוף שלך כשאיזה ניגר על קראק יתקוף אותך: האמת שכמות הזמן שיורד כמוך משקיע בלכתוב כאן מעידה שחייך די אומללים ממילא.

ישן 01-03-2010, 20:28
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "דמגוג קטן ומושתן"

מתי כתבתי לך הודעה פרטית מצתדקת?פעם אחת כשעוד חשבתי שאתה שווה את ההשקעה כתבתי לך הודעה מנומסת שעדיין נימצאת אצלי בתיבת הדואר ואם תמשיךבמינהגך המכוער לשקר ולהשמיץ אותי אני אפרסם אותה פה לשיפוט חברי הפורום.

אני כמובן כתבתי ״חו״ח״ על מיקרה דלת בביתך אבל זה לא ייתן לשטוף שינאה לא רציונלית כמוך לעצור את השטף.

אין לך שמץ של מושג מדוע אני חיי כיום בארה״ב ואני גם לא חייב לך דין וחשבון אבל אני אכתוב את זה פה עכשיו לטובת הרוב ההגון שאני אוהב מאוד בפורום ומראש אני יודע שאתה תבוז לתשובה שלי אבל הבוז שלך יעיד רק עליך:
אני בארה״ב כי כשלמדתי פה כסטודנט לתואר שני פגשתי והתאהבתי בבחורה סינית. היא לא היתה החברה הראשונה שלי, חייתי שנים בעבר עם חברות אחרות אבל היא היתה ה״אחת״. היא לא היית מאושרת בארץ ואני לא בטיוואן (הארץ שלה) וארה״ב היתה ״מקום טוב באמצע״.

בקיצור גל, נישארתי פה בשביל האהבה ואני גאה בכך ולא אכפת לי לכתוב את זה פה בצורה כזו. אם היית רבע מהבנאדם שאתה חושב שאתה היית מתנצל על ההודעה שלך אבל באמת שאני לא מצפה לכלום.*

ישן 02-03-2010, 17:18
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "טוב, לפני שאני עונה לך,..."

בקיצור לא הצלחת להוכיח את הנקודה שלך. חוץ מאמיל גרינצוויג ז"ל ורבין ז"ל שכבר דובר עליהם באשכול הזה, לא הבאת שום תימוכין לטענה שלך שלאנשי השמאל בישראל יש סיבה מיוחדת לחשוש לחייהם. להגיד שכל הימין הישראלי אלים מאד זו הכללה גסה ועצם העובדה שהוספת סימן קריאה בסוף ההכללה שלך לא הופכת אותה לנכונה. זה נכון שיש שוליים קיצוניים שהם אלימים, אבל אלו הם היוצאים מהכלל שאינם מעידים על הכלל. אני לא אומר שלא הייתה אלימות כלפי אנשי השמאל, אבל מדובר פה על מספר בודד של מקרים שמתפרסים על תקופה ארוכה של יותר מארבעים שנה. להסיק מהמקרים הבודדים האלה שיש סכנת חיים בליהיות שמאלני זו בדיחה במקרה הטוב.
מוזר לי שחלקו הגדול של הטקסט שלך עסק באלימות נגד ערבים, מקרים שברור שאין להם קשר לנושא שעליו אנחנו מדברים.

ציטוט:
הנחת המטען על דלתו של שטנהל מלמדת שמי שפוגע בערבים מועד לפגוע בכל מי שנתפס בעיניו כמתנגד ואויב

אתה לא יכול להסיק דבר כזה על סמך מקרה אחד וגם לא על סמך עשרה מקרים. זה לא עומד בשום אמת מידה לא סטטיסטית ולא מחקרית.

ישן 01-03-2010, 17:57
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
"מרביצים לי כי אני אומר את האמת"
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני יכול להבין למה שוטר..."

זה טיעון נפוץ מאוד אצל שקרנים כרוניים.

ביוון העתיקה, וברומא הרפובליקאית פופוליסט שרצה לצבור הון פוליטי ותמיכה בלי שהייתה לו סיבה טובה להצליח בכך, היה מופיע עם שומרי ראש בטענה שחייו מאויימים. זה בעוד אני ואתה יודעים שלהיות איש שמאל קיצוני זה פחות או יותר הדבר הבטוח ביותר שיכול ישראלי להיות בין הירדן לים: זה כמובן לא מפריע לנפחנים הללו (ולעיתונאי החצר המתעדים אותם) להכתיר אותם כל פעם מחדש כ"אמיצים" או "אלה שאומרים את דעתם למרות הסיכון". גם אביב גפן מסתובב באיזו מדינה דוברת גרמנית ומספר שבת"א הוא צריך שומר ראש. כשאני שמאלני סמוך שאיש לו יבדוק מה עומד מאחורי ה"עובדות" שאתה מביא. ה"שוטרים" משוחדים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:32

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר