|

09-03-2010, 12:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
אני לא אמריקאי, לא מזרחי
ומבחינת המראה שלי אני נראה מאוד "יפה נפש" (מה לעשות, ככה נולדים): כולל העיגולדים. זה כמובן הבסיס ל"תרגיל" שאני עושה עם "אני ימין קיצוני" כי זה איכשהו מעמיד אנשים מסויימים במבוכה עם עצמם (זה, רגב, מין דחף קבוע שלי: להעמיד במבוכה אנשים של "אחד בפה ואחד בלב" וללא קשר לפוליטיקה).
את הברוטליות המילולית הברורה שלי פיתחתי אחרי מגע מתמיד עם אנשי שמאל, וגם לא מעט פגיעות מצידם: זה לא נשמע מוסרי, אבל מאוד מעשי ואנושי: "הושחתתי" עקב מגע עם אקטיביסטים פוליטיים מן השמאל. "אני ימין קיצוני" הייתי אומר בלי בושה עוד בימים שבאמת האמנתי בערכים כמו "אלימות לעולם אינה לגיטימית כאקט מתוך בחירה " שאפילו הביאו אותי לנוכחות במקומות מאוד תמוהים עבור איש ימין...
מנסיוני הקלישאה אודות "שמאל=אינטיליגנטים, רהוטים, מיושבים; ימין=מתלהמים, אלימים, כעורים, אמוציונאליים" לא נכונה, גם אם אולי מחקר דמיוני יוכיח ש 53% מהסוג השני הם ימנים, ו 47% הם שמאלנים (שזה רוב, אבל ממש לא מוחלט) ומעולם לא הייתה נכונה באופן שאפילו קורב למיתוס. ישנו "פילטר" מידע שמורכב על ברזי המידע ממנו אנו ניזונים שדואג לעשות נטיה, במידה זו או אחרת, שדי בה כדי להנציח סטיגמה כזאת, ואפילו בלי להתפס.
ממני, לדוגמא, מנעו ללמוד לתואר מתקדם בבריטניה עקב דעותי הפוליטיות (מנעו ממני מלגה ואישור עבודה, מה שאומר שכדי ללמוד הייתי אמור לשלם משהו כמו 8K פאונד לשנה ובלי אישור לעבוד מעבר ל 100 שעות בשכר סטודנט: זה כמו להגיד לך "לא"). אני יודע זאת בוודאות, ויודע מי עמד מאחורי זה (העניין נעשה ממש בדקה התשעים, על רקע פתיחת מהומות 29/9/00, כאשר האווירה הפוליטית התלהטה) אבל לא יכול להוכיח באופן ברור, גם אם יש לי מספיק הוכחות כדי שזה היה נראה נכון לו המקרה היה תמונת ראי מוחלטת מבחינה פוליטית. מאז עברו 10 שנים ואני כל הזמן נתקל במקרי הטיה שנעשים לא כקונספירציה, אלא בעיקר משום שמערכת האיזונים והבלמים לא מתוכנתת לגבות "ימנים" שנפגעו - וכאשר אין איזונים ובלמים, האקטיביסטים הקיצוניים פורחים (למרות שהם תמיד שם! השאלה היא רק האם השפעתם מנוטרלת או לא). מפה, אגב, התחילה התפיסה היותר ייחודית שלי (לעומת שאר הכותבים הימניים כאן) שבלי חרמות, אבל כמעשה, ישראלים לאומיים אינם צריכים להלחם במערכת מבפנים, אלא לעבור לשיטות עבודה של השפעה פוליטית המבוססת על תמהיל של ארגונים עממיים רגשיים כמו "אם תרצו" ופעילות ממוקצעת של קומץ "עצמאיים" חדורי מוטיבציה, באותה מידה שמכירים את המערכת על בורייה, שיחשפו את קרבי המערכת באופן שיטתי: מעמדם של האחרונים חייב להיות כזה שלא בסכנת פגיע ממתקפות רידיקולציה, או דה-לגיטימציה אד-הומינום, שבטוח יגיעו. הבעיה העיקרית של פעילי ימין "רגילים" היא שהם בפחד תמידי של לחטוף אלומת זרקור על הפרצוף, כאשר כל "שומה" בעברם תראה עם זרקור עליה כמו כתם עצום של כיעור.
לעניין הגזענות: כולנו, או כמעט כולנו גזענים. אני בטוח גזען משפני שאני מוצא עצמי מניח הנחות על אדם (גם) לאור הרקע האתני שלו. לפעמים זה פשוט נכון, לפעמים נכון אבל מאוד לא נעים, ולפעמים זה בטח פשוט לא נכון. השאלה היא לא אם אדם X הוא גזען או לא, אלא האם הוא מודה בכך או לא, וכפועל יותא מהנ"ל האם הוא מנטרל את ההשפעה המעשית של הגזענות בהתנהגותו, או מנסה לעשות זאת.
יש הרבה פרסומים על אפליה במקומות עבודה כנגד יוצאי אתיופיה, ובמיוחד גברים. אני "מבין" (להבדיל מ"מסכים") מאיפה זה בא כתופעה לא מכוונת, אלא משהו שכל אדם תורם לה את חלקו הקטן בפעמיים או שלוש בחייו שיש לו בכלל יד בהחלטה כזו. זה מאוד הפריע לי, בדיוק כמו עניין האפליה נגד ערבים, ולכן מאחר והייתי בעבר בתפקיד עם השפעה רבה על הליכי קליטת עובדים למשרה די טובה, ובטח כזו שהיא מקפצה לחסרי נסיון תעסוקתי במקצוע, קיבלתי לעבודה פעמיים עובדים ערבים, ורציתי מאוד לקלוט עובד ממוצא אתיופי (לא היה מועמד שהיה אפילו קרוב להיות מתאים במקרה זה): זו הייתה החלטה גזענית נטו - אני אתייחס לרקע האתני של הבנאדם כשיקול מרכזי בשאלה האם לקלוט אותו או לא, כמובן אחרי שמסתבר שהוא כשיר לתפקיד (ולא חסרו כאלה). זו גישה תועלתנית, לא "הומאנית".
לעיתים רחוקות אני זורק את המשפט הבא: "גזענות, כמו פלוצים, זה משהו שכולם עושים, אבל כמעט כולם מצניעים, מסתירים או מדחיקים. זו לא תופעה נעימה, אבל מאחר והיא קיימת הרי הניטור שלה בחברה (ולכן גם עם עצמך לפעמים) הוא הצורך האמיתי, ולא מניעתה ע"י הדחקה. למרות אי הנעימות, הרי שעדיין המפליצים בפרהסיה כעקרון, ומאידך המתכחשים עובדתית לעניין, הם שני הקצוות המאוסים ללא ספק".
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 09-03-2010 בשעה 12:40.
|
|