|
במקור נכתב על ידי hamora
וואו... אני אורווליאני?
לא אני השתמשתי בביטוי "צעדת פעילי ימין". אני התייחסתי לליצנים שלך כ"משוגעים אידיוטים" ומאוחר יותר כ"ימין קיצוני"... אם אני מבין במדויק את הודעתך אז אנחנו קוראים להם בערך אותו הדבר אז איפה חוסר ההסכמה?
אם תסתכל על ההודעה המקורית שלך תראה שבתחילתה התייחסת לצעדת מרזל ובן גביר כ"צעדת ימין", לקרוא לשני הטיפוסים האלה "צעדת ימין" זה בדיוק כמו לומר שכמה מופרעים שנוקטים ב"תג מחיר" (בינתיים , אגב, לא הוכח כלום) הם "המתנחלים". מכיוון שהתקשורת מרבה לעשות כאלה חיבורים הזוים הרגישות צריכה להיות מובנת.
אדוני! פה אתה כבר לוקה בהגזמה פרועה. זכותך לחשוב שעקרונות בית המשפט העליון של מדינת ישראל לקויים, שהתערבותו בהחלטות הרשות המבצעת וגרוע מכך, הרשות המחוקקת, מופרזת, לא ראויה ומעצם היותו גוף ממונה גם לא דמוקרטית. זכותך להתלונן על אופן בחירת השופטים, על ההרכבים ועל האוריינטציה הפוליטית שלהם (כפי שאתה, על אחריותך הבילעדית, מפרש אותם). אבל לבוא ולרמוז בפורום ישראלי ששופטי בית המשפט העליון של מדינת ישראל כשהם פוסקים לטובת צד ימני עושים זאת באופן קנוניתי ומתוך חישוב פוליטי ציני בתקווה שהחלטתם תיצור רצף ארועים שיביא ללחץ בינ"ל על ישראל זו טענה חמורה ולמיטב שיפוטי מופרכת, צינית ובלתי ראויה.
אכן מי שטוען שכך מתנהגים אנשים במערכת המשפטית שלנו הוא אדם הזוי הטוען דברים מופרכים מעיקרם נגד אותם משפטנים דגולים מאותה מערכת שעשו לילות כימים למען קידום החוק במדינת ישראל מבלי שנתנו לפוליטיקה אפילו להסב את תשומת ליבם, כדוגמת ליאורה גלאט-ברקוביץ'.
שוב אתה נכשל בהבנת מורכבות העולם. האחד לא סוטר את השני, הציניות הפלסטינאית והסלחנות העולמית כלפיה לא מצדיקים התנהגות מטומטמת מצידנו.
זכות ההפגנה היא זכות חוקית מבחינה פורמלית ומהותית מכיוון שהיא נשמת אפה של הדמוקרטיה. לאפשר הפגנות זו לא התנהגות מטומטמת של מדינת ישראל ולא כורח המציאות אלא זכות ולא חובה. לו היה זה מעשה שלילי, היית צודק, אך בתגובה לצעדה, צעדה בלבד - הפלסטינים משתוללים ובגלל זה נמנע את הצעדה? בשום פנים ואופן, זו פגיעה הן בחופש הפרט והן בריבונותנו, הגדרתה של הפגנה כפרובוקציה היא ראשית הצדקת האלימות שמנגד.
אם להשתמש בדוגמה שלך ובדעה שהבעת (ושהסכמתי איתה) לפני כמה ימים פה הרי ששריפת בובות אובמה בידי ישראלים היא מטומטמת ומזיקה לעינינו (ובצדק כתבת שתגרום לנו להראות כטהרן). עדיין, גם לו תתבצע השריפה הנ"ל היא לא תצדיק תגובה אובמית מהסוג שאתה מצפה לה פשוט משום שהתגרות לא מצדיקה תגובה טיפשית (ומדיניות אובמה כלפי ישראל היא, למיטב שיפוטי, מזיקה לעניין אותו אובמה מנסה לקדם, שלום בין הישראלים לפלסטינאים ואם כבר אז רק בשביל הרקורד, מדיניות אובמה כלפי ישראל טיפשית, לא צודקת ומזיקה הן לנו, הן לערבים והן לארה"ב, לחסל את ישראל עם זאת הוא לא מנסה, לפחות לא באופן אקטיבי).
כאמור, הפגנה בארץ ישראל היא לא התגרות, שריפת בובת אובמה היא התגרות. אין לי בעייה עקרונית עם התגרות בממשל האמריקאי, מכיוון שהוא שלילי כלפינו בכל מקרה, אבל אני לא רוצה לבזות את העם האמריקאי, כולל אלה שטעו ובחרו באובמה לנשיא והם עדיין אוהדי ישראל.
אני שמח שהעלת את הנקודה. אני לא כל כך בטוח יותר מה בצלם בעצם עושה, יותר מידי פשלות מצידם בשנים האחרונות ומקרה שגיא הוא רק האחרון בשורת ביזיונות. אני כן יודע לעומת זאת שני דברים, שאני שמח על עצם קיומו של בצלם ושאני יודע מה הייתי רוצה שהם יעשו.
שאפתיע אותך? אני לא שמח על עצם קיומו של בצלם, אבל הייתי שמח על קיומו של ארגון זכויות אדם אחר, מאוזן, ששואף לסקור את כל הנעשה תחת שליטתנו בצורה שאין בה משוא פנים לכאן או לכאן.הבעייה היא, שארגוני זכויות אדם בחו"ל נוטים להסתאב ואלה המקומיים מוקמים מראש כארגונים תומכי טרור הממומנים על ידי ארגונים אנטי ישראליים (הקרן החדשה) ואנטישמים (קרן פורד) וכותבים דו"חות שקריים ומציגים מחבלים כאזרחים למען תעמולת האויב תוך שהם מוסיפים הערת שוליים בנוסח "אסור לירות טילים על שדרות" אך מונעים ממדינת ישראל כל אפשרות אפקטיבית להגן על העיר.
אני שמח וגאה שהחברה הישראלית פתוחה מספיק בשביל לבקר את עצמה ואת מעשיה, אני סבור שזה אחד מההבדלים בינינו לבין השכנים שלנו ואני סבור שטוב שכך. אני סבור שקיומן של קבוצות כמו בצלם משפר, לא הורס, בסופו של דבר את דימויה של מדינת ישראל. יותר מכל אחד אחר היו אלו אמירה הס, אמנסטי אינטרנשיונאל וקבוצות דומות שטיהרו את שמנו כשעראפת והשקרנים סביבו רקחו את אגדת ג'נינגראד.
אמירה הס כבר נתבעה בבית משפט ישראלי על עלילה שרקחה ממיטב דימיונה כנגד מתנחלי חברון והפסידה. לגבי אמנסטי אינטרנשיונל, הרי שהיו בו לאורך השנים כמה דמויות שאינם פסיכיות שהשפיעו מעט על אופי הסיקור, עם זאת הם היו במיעוט.כל אלה טיהרו את שמנו רק לאחר שהוכחנו באותות ובמופתים שאנחנו איננו אשמים. איננו זקוקים להם. אנחנו זקוקים לגופים אמיתיים המקיימים מעקב אחרי זכויות האדם של כל אזרחי, תושבי ונשלטי ישראל, כולל של תושבי ראשל"צ, ג'נין, עזה וחיפה - אבל אלה אינם בנמצא.
חשוב שהפעילות של מעקב אחרי זכויות אדם ביו"ש (גם זכויות היהודים אגב) לא תוותר רק בידי פלסטינאים וזרים. חבל לי שבצלם כנראה הקצין ומפגין הזדהות מוגזמת עם הצד הפלסטינאי, אני יכול להבין את המכניזם הפסיכולוגי שמביא אנשים לערפול כזה כמו גם את המשיכה של טיפוסים מסוימים מצד פוליטי מסויים לפעילויות כאלו אבל אני מצר על כך. שוב אני נזקק לדוגמת נעמי חזן שצודקת במחאתה ההגיונית על ההתיישבות בשכונת שמעון הצדיק אבל הורסת לעצמה כל יכולת לשכנע יהודים כשהיא מפגינה תחת דגל פלסטינאי.
נעמי חזן אינה צודקת במחאתה על ההתיישבות היהודית בשכונת שמעון הצדיק, מניעה מיהודים להתיישב בירושלים היא אנטישמית בעיקרה ומתאימה לקרן כמו שתי טיפות רעל.
מה שהייתי רוצה זה בצלם שמצליח לשכנע באובייקטיביות ובדיוק ממצאיו ושמזדרז לשחרר משורותיו אנשים שברור לכל אדם סביר שאין להם שום יכולת לראות את המציאות באור אובייקטיבי והוגן (ושבאמת נגועים בשנאה עצמית). אני רק יכול לדמיין כשאני מבין את מידת הנזק שפרשת שגיא גרמה לבצלם אצל אדם כמוני מה אדם עם השקפת עולם כשלך חושב עליהם.
פרשת שגיא לא הפתיעה אותי (פרט לטמטומה של הגברת המתבטאת בחופשיות ובארסיות נגד המדינה ואחר כך מוחקת בטרוף את הבלוג שלה, כאילו שלגוגל אין מטמון) למה הפרשה לא הפתיעה אותי? משני נימוקים
א. אני עוקב כבר שנים אחרי דיווחים של החוקר והעיתונאי יהונתן הלוי על הארגון המשונה. כמו כן, אורי הביא לכאן עצמאית מספר דיווחים מסולפים כבר לפניו
ב. אני יודע מי משלם לאנשי בצלם את הסטיפות. אני יודע מה המניעים שלהם כבר שנתיים - מאז שהחתרנות שלהם העמיקה מספיק לתוך החברה ושחררה אותם מהצורך בסודיות. הכל גלוי.
אני מעולם לא טענתי שאובמה הוא אוהב ישראל וכתבתי כך במפורש כמה פעמים בפורום. שוב, הנטייה לתייג אנשים ולהתעלם מניואנסים מכשילה אותך. אני לא מוכן לחתום שאובמה הוא נשיא כושל (מוקדם מידי), שכל מדיניותו שגויה (עם רבות מהחלטותיו אני דווקא מסכים) ושהוא מנסה להשמיד את מדינת ישראל או לוקה באנטישמיות. אני כן מסכים שהוא נשיא מאוד לא נוח לישראל, שהמדיניות שלו ביחס אלינו לא הוגנת, מזיקה לנו, לפלסטינאים ולאינטרסים של ארה"ב באזור, שמדיניותו ביחס לאירן מאכזבת וכושלת, שהוא לא "שם" עלינו ושאובדנה של מדינת ישראל לא ממש יזיז לו. ניואנסים לוקלוק, ניואנסים, האלוהים נימצא בפרטים.
מעניין מאוד מתי הקלטת של ה la times בה נראה אובמה מתרועע עם ראשיד חאלידי תדלוף סוף סוף לציבור. אבל אין אנו זקוקים לה, אנחנו יודעים על אובמה מספיק דרך האנשים המקיפים אותו. שנים שהוא שומע את ההטפה האנטישמית של הכומר רייט ולא מקים כל זעקה. אתה באמת חושב שהלב שלו התפוצץ מבפנים? אנחנו יודעים שאחד מיועציו זבנייב ברזיזנסקי (אני טועה בהגייה בטוח!) אמר שארצות הברית תצטרך ליירט מטוסים ישראלים בדרכם לאיראן, מישהו שלא אכפת לו שישראל תאבד ושיהודיה יופקררו לחסדי הלבנט הוא אנטישמי. בדיוק כפי שצ'מברליין היה אנטי צ'כי.
שיהיה שבוע טוב.
|