26-04-2010, 16:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
כל פעילות שהכוונה מאחוריה היא זו שמאחורי הפעילות הנ"ל
"מוצאת חן בעיני". לפעמים כוונות טובות מרצפות דרכים רעות, ועל זה כל תת הדיון הזה סובב.
"אני"... אני עושה "מה שאני יכול", כל עוד זה יעיל, ולא מיועד "לשחרר קיטור". חלק מאיתנו (לא כולם, אבל גם לא מיעוט) "יעולים" לעשות יותר. יש כאלה שיש להם שילוב של כשרון רטורי עם מעמד חברתי, ויכולים לעשות נפלאות (רק תוך פעולה בין סביבה חברתית מצומצמת), יש אנשים שמומחים בקידום אתרים בגוגל ויכולים לעשות נפלאות, ויש כאלה שמסיבות שונות יושבים במקומות שמהם אדם בודד יכול להשפיע יותק מהרגיל. ככה לא מנצחים מלחמות, או אפילו קרבות, אבל אם עשירית מאלה שמגיעים לכל מקום שבו צריך להניף שלטים, היו באמת עושים חושבים איפה הם כאינדבידואל, ולא צמד ידיים המחזיקות שלט ולוע אחד שצועק סיסמאות, יכולים לסייע מצבינו היה טוב בהרבה. אני מכיר הרבה אנשים שהיו מגיעים לכל מיני מקומות, או חותמים על כל מיני עצומות "בשביל להתעצבן ולעצבן", ואני מניח שאפילו לתגרות ידיים עם ערבים/שמאלנים קיצוניים היו מוכנים די ברצון להגיע אם צריך, אבל לפני 7-8 שנים כשהייתי שולח להם הפניות מדוייקות וממוקדות לסקירות (או את הסקירות עצמן) על דברים כמו "הקרן לישראל חדשה" אז לא היו טורחים לקרוא, ולא פעם מבטלים את דברי בנימוס. אלה אותם הולכים אחרי רגש שלא שמו לב להטיה המפלצתית שהתפתחה באקדמיה מתחת לאף של כולנו כמעט בכל המנגנונים, ואני מעריך שגם היום הם לא פתוחים להתמודדות מושכלת מול הבעיות שעומדות בפנינו - גם אם כולנו מסכימים על מה הן.
בלי לפרט (מטעמים של "מתן בסתר" וכמובן "בטחון מידע" נציין שאני משתדל לעשות מה שאני יכול, איפה שאני טוב. לא שיש לי בעיה לעמוד עם שלט, אבל זה דקה של זה מול דקה של זה, אני מעדיף להתעמק בדברים יותר מועילים מאשר להציק למסעדה ערבית. את ה"עניין שלי" עם מסעדות שעושות כסף על האוייב הציוני אני עושה בדרך חזרה מהחרמון כשאני משכנע לאכול ביוקר יחסי במבשלת הבירה בקצרין, ולא "לנגב" ב"אל זבבור" במוצמוץ.