ראשי מפגיני האופוזיציה בתאילנד, "החולצות האדומות", הודיעו הבוקר (יום ד') על סיום ההתבצרות ברובע המסחרי במרכז בנגקוק וקראו לאנשים לחזור לבתיהם.
אחד ממנהיגי האופוזיציה עלה על במה ואמר לאנשי "החולצות האדומות: "אני מתנצל בפני כולכם, אבל אני לא רוצה עוד נפגעים בנפש. אני שבור כמותכם. אנחנו ניכנע".
מוקדם יותר היום, חיילי צבא תאילנד בכלי רכב משוריינים פרצו מחסומים שהקימו המפגינים נגד הממשלה ברובע העסקים במרכז בנגקוק. עדי ראייה סיפרו כי החיילים ריססו גז מדמיע וירו אש חיה לעבר המפגינים, והמשטרה הודיעה כי לפחות חמישה בני אדם נהרגו בעימותים - ביניהם עיתונאי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3891409,00.html
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "ככל הנראה המפגינים בתאילנד נכנעו אחרי אבדות רבות"
האמת שעד עכשיו לא הבנתי מי הצד הצודק בכל הסיפור הזה, קראתי דעות לכאן ולכאן בעיתונים..
מאוד חבל לי שזה הגיע לכדי שפיכות דמים, כאחד שהיה בתאילנד אני חייב לציין שהמדינה הזאת
מדהימה ורוב תושביה מסבירי פנים ומאוד חביבים לתיירים. ליבי על אלה שקיפחו חייהם, משני הצדדים.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "לא מבין איך חיילים יכולים לטבוח כך בבני עמם.."
קודם כל- כי זה נסיון מרד לכל דבר, הצבא מגן על השלטון.
לגבי האכזריות (אם קיימת, לא התעמקתי)- אלו לא ממש דמוקרטיות, אין להן מסורת דמוקרטית, יש להם באזור שם תרבות עתיקה מאוד עם שיטות מאוד מסויימות לפתרון סכסוכים.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "קודם כל- כי זה נסיון מרד לכל..."
מפתיע אותי שהחיילים לא מצטרפים למפגינים.
אם השלטון מתעלל באזרחים, הייתי מצפה שהחיילים יזרקו את המדים ברגע שמתחילה התקוממות רצינית. כנראה שהחיילים בעצמם עברו שטיפת מח והם מתפקדים כמו רובוטים.
עריכה: בנוסף, אין פה עניין של קנאות דתית ונאמנות לראשי דת כמו באירן.
נערך לאחרונה ע"י עופר123 בתאריך 19-05-2010 בשעה 21:18.
זה לא מדוייק כל כך. למה אתה חושב שהשלטון מתעלל באזרחים? נושא המחלוקת הוא כשרות הבחירות. האופוזיציה טוענת שהבחירות בושלו על ידי הצבא ובתי המשפט. האופוזיציה שם מורכבת מאיכרים ועשירונים תחתונים, הצבא ומערכת המשפט הם האליטות.
כשזה המצב, כמו למשל ברוסיה של מהפכת אוקטובר, באמת ניתן לצפות שהחיילים יצטרפו למפגינים. וגם אז זה לא תמיד קורה-אחרי הכל, בקמבודיה החיילים של פול פוט השמידו משהו בין רבע לשליש מבין בני העם שלהם על עבירות כמו הרכבת משקפיים.