לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-05-2010, 14:40
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
אחרי ארבע שנים בכלא, משתחרר בכיר חמאס, מחמוד אבו טיר

תמונה, למי שלא זוכר:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/777343/408-c.jpg]

אחרי 4 שנים: אבו-טיר משתחרר מחר מהכלא

בכיר חמאס, שנעצר לאחר חטיפתו של גלעד שליט, ייצא מחר לחופשי. בכך יישארו בכלא
בישראל 12 בכירים בתנועה, שנעצרו אחרי החטיפה

בכיר נוסף בחמאס, שנעצר לאחר חטיפתו של גלעד שליט, חוזר הביתה. מחר (יום ה') אמור
להשתחרר מחמוד אבו-טיר מהכלא בישראל. כך אישרו בשירות בתי-הסוהר. אבו-טיר ישתחרר
כיוון שסיים לרצות את העונש שנגזר עליו.

אבו-טיר נעצר ביוני 2006 במסגרת מבצע מעצרים חסר תקדים בהיקפו - בו כ-60 בכירים פוליטיים
ובהם שרי ממשלת החמאס, חברי פרלמנט, בכירי התנועה ופעיליה - נעצרו.

הוא נעצר בירושלים על-ידי שוטרי מפלג המיעוטים ביחידה המרכזית, יחד עם מחמד עטואן וחאלד
אבו ערפה - גם שניהם בכירים בחמאס.

לאחרונה שוחררו כמה בכירים נוספים מחמאס, ביניהם יו"ר הפרלמנט הפלסטיני עזיז דוויק. בחודש
ספטמבר שיחררה ישראל עוד תשעה בכירים. בחודש שעבר שוחרר ממעצר את השר לענייני אסירים
לשעבר בממשלת חמאס, וספי כבהא.

לאחר שחרורו של אבו טיר, יוותרו בכלא הישראלי 12 חברי פרלמנט ובכירים מחמאס.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3891455,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2010, 23:37
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הנקודה היה שבריטניה היא ערש הדמוקרטיה המודרנית"

לא שאני לא מסכים עם ה"מסקנה", אבל אפילו ל"ערש הדמוקרטיה המודרנית" אין בעלות עליה,
ועם כל הכבוד לבריטים - המרחק שיש עכשיו בין שיטת הייצוג שלהם להכרעה לפי popular vote
הוא רק הד רחוק למערכות הפרלמנטריות הקודמות שהיו להם (עם ה"מחוזות הרקובים" שצמחו
כביטוי אצלם). הם היו דמוקרטיים עד כדי כך שהצליחו להצמיח את הסיסמה (החביבה באמת)
"no taxation without representation" אצל הנתינים שלהם, ואם כבר הזכרתי את אלה - גם
הדמוקרטיה האמריקאית האדירה לא התחילה מעקרונות נעלים כל כך כמו שאוהבים להציג אותם...

ולעניין אחר שהוזכר בהודעה שלך, ודאי ידוע לך שיש יותר מאדם אחד בעולם ואפילו בארץ שרואה
בדמוקרטיה ערך ולא כלי או שיטה. כמה טיפוסים כאלה הם מרצים שלי.
ישן 21-05-2010, 03:25
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
פסטן ידידי, דמוקרטיה זה עניין דינאמי ויחסי
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "לא שאני לא מסכים עם ה"מסקנה",..."

כמובן שהדמוקרטיה האנגלית של היום איננה מה שהייתה לפני 50 שנה, וזו של לפני 50 שנה הייתה שונה מאוד מזו של לפני 120 או 250 שנה. הרבה מזה נובע מכך שלא היו יותר מדי תקדימים דמוקרטיים. הדמוקרטיה המפורסמת של הפוליס היוונית לא רק שלא הייתה פרקטית למדינה גדולה, אלא גם הייתה רלבנטית רק למיעוט מהאוכלוסיה שם-יענו, דמוקרטיה בערך כמו שדרום אפריקה בזמן האפרטהייד הייתה דמוקרטית. עזוב את זה שלא היתה זכות ייצוג לתושבי המושבות האמריקאיות, עד לא מכבר (יחסית) לא הייתה כזו גם לחלק ניכר מהאוכלוסיה באנגליה עצמה.
אבל, באופן יחסי לרוב שאר העולם, הדמוקרטיה האנגלית הייתה תמיד צעד אחד קדימה.
האמת שאני כיוונתי בעיקר לבריטניה של מלחמת העולם השניה שהשעתה הרבה מההליכים הדמוקרטיים (כולל הבחירות) בגלל שעת החירום שנמשכה שנים.
מי שרואה בדמוקרטיה ערך בפני עצמו (להבדיל מערכים כמו חירויות פרט) ולא שיטת ממשל שהיא הכי פחות גרועה דומה בעיני למי שרואה במדינה ערך בפני עצמו או במגדל גבוה באיזור עירק של היום כערך בפני עצמו.
ישן 20-05-2010, 09:40
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אם העליצות הרבה מדבריך לא היתה כה מודגשת, הייתי חושב שאתה באמת מתכוון לשמחה על יישום
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כל הכבוד למדינת חוק למגינתלבם של כל ה"טינופות" החפצים שננהג כארגון מחבלים ו/או מדינות"

שלטון החוק.

אכן, רוב המגיבים כאן טועים כאשר הם מתייחסים לשחרור עצמו של הנבלה אבו-טיר, ולא לכך שלפני 4 שנים נגזרו עליו רק 4 שנות מאסר (ותהיה הסיבה לכך אשר תהיה, בין אם פחד שמא מערכת המשפט לא תסכים לגזור עליו עונש ארוך יותר, ביקורת מבפנים או מבחוץ אם יעצר מעצר מנהלתי וישאר בכלא עד בכלל, או שבכלל מדובר בנאיביות כאשר חשבנו שתוך 4 שנים שליט כבר ישוחרר), אולם מנימת דבריך אתה שמח בעיקר על כך שהוא שוחרר, ותהיה הסיבה לכך אשר תהיה.

ישן 22-05-2010, 05:34
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "ושוב - אתה מנבל את הפה. קח..."

סתם ניטפלת אליו!

זו אכן היתה התבטאות עלובה אבל השימוש במונח "נבלות" (שאני מגנה ולא מצדיק) היה בתגובה לשימוש מוקדם (וגם הוא מגונה) באותה המילה בדיוק.

לא פחות מזה, לי עצמי כתבו פה יותר מפעם אחת וע"י יותר מכותב אחד דברים חמורים לא פחות (כמו, למשל, המלצה לנשק באחד מהחלקים הפחות נעימים של האנטומיה האנושית, למי שחייב לדעת, העדפתי באותה ההזדמנות לוותר על הפריוילגיה) ולא זכורה לי פעם אחת שמשתמש נחסם בגלל זה (למרות שאורי ואפילו את נזפתם כמה פעמים בכותבים). מעולם לא פניתי למנהל, לא ביקשתי וגם לא רציתי שיחסמו משתמש שעלב בי, בוודאי שלא חברים שתורמים בקביעות לפורום, בוודאי לא מי שמייצג את אחד הקטבים הפחות פופולריים בקהיליה הזו. טיבעם של ויכוחים, במיוחד פוליטיים, שהרוחות מתלהטות, רואים את זה פה בכל יום. את נשק החסימה עדיף שתישמרי לטרולים אמיתיים ולא למשתמשים שנכשלים לפעמים בלשונם אבל שחטאם העיקרי הוא שהדעות שהם מביעים פה לא מוצאות חן בעיניך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:43

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר