לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-05-2010, 14:42
  ran_co ran_co אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.10
שאלה בנושא קורס חובשים קרביים-

שלום לכולם!
אני כרגע חייל בתותחנים,אחרי פרק הרובאות ולפני פרק המקצועות.

יש לי בעיית ת"ש שלא מאפשרת לי להמשיך לגור מחוץ לבית (תחסכו את "אתה בצבא לא בגן ילדים") ולכן אחרי הרבה ביחבושים המפקדים שלי החליטו להוציא אותי לקורס חובשים במטרה להיות חובש תומכ"ל. יש גם איזה גורם חיצוני שהתערב והבטיח לי שאחרי הקורס אני אשובץ (כנראה) בבסיס בצפון הארץ,מרחק נסיעה הגיונית מהבית שלי.
העניין הוא שאורך הקורס הוא שלושה חודשים,עדיין סוגרים שבתות ואני עדיין מחוץ לבית,אז מה נשתנה? כלום! היה עדיף לי ולצה"ל שאמשיך במסלול לוחם. (ולא,לצערי אין סיכוי,אין.)

השאלה שלי היא כזו-אם אני נושר מהקורס (חותם ויתור/נכשל במבחנים ומועף מכל המדרגות) אני מוחזר להיות תומכ"ל בשבטה או שיש סיכוי שאני מוחזר לבקו"ם או קצין מיון או משהו?

תודה ליודעים שעונים!! יומטוב לכם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-05-2010, 10:11
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ran_co שמתחילה ב "שאלה בנושא קורס חובשים קרביים-"

להיות מוחזר לבקו"מ משמעותו להיות מוחזר לפלוגה א' שאחראית על קציני המיון לקורסים עבור כל אלו שמסיבה כלשהי לא התגייסו לקרבי או התגייסו לקרבי וחזרו לבקו"מ.
בתור אחד שהיה בפלוגה הזאת, 95 אחוז מהאנשים שם הם כאלו שנפלו עוד ביום גיוסם מתפקידים קרביים עקב בעיות רפואיות, סירוב פינוי, וכו'. היו אפילו כאלו שהתגייסו ליחידות כמו גולני וכפיר, דרשו לצאת בשבועות הראשונים והגיעו לפלוגה א'.
חוץ משריונר אחד שסיים טירונות שריון והצליח לצאת לבקו"מ-כולם חיילים ממחזור הגיוס האחרון.

ככה שהסיכוי להגיע בחזרה לבקו"מ הוא קטן ממה שאני ראיתי בשטח.
לעומת זאת מפקדה יכול להיות דבר טוב בשבילך. אם יש לך בעיית ת"ש למה אתה לא פונה למש"קית ת"ש ומסדיר איתה את העניין?
ישן 27-05-2010, 23:24
  idanmag idanmag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.03.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ran_co שמתחילה ב "שאלה בנושא קורס חובשים קרביים-"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ran_co
שלום לכולם!
אני כרגע חייל בתותחנים,אחרי פרק הרובאות ולפני פרק המקצועות.

יש לי בעיית ת"ש שלא מאפשרת לי להמשיך לגור מחוץ לבית (תחסכו את "אתה בצבא לא בגן ילדים") ולכן אחרי הרבה ביחבושים המפקדים שלי החליטו להוציא אותי לקורס חובשים במטרה להיות חובש תומכ"ל. יש גם איזה גורם חיצוני שהתערב והבטיח לי שאחרי הקורס אני אשובץ (כנראה) בבסיס בצפון הארץ,מרחק נסיעה הגיונית מהבית שלי.
העניין הוא שאורך הקורס הוא שלושה חודשים,עדיין סוגרים שבתות ואני עדיין מחוץ לבית,אז מה נשתנה? כלום! היה עדיף לי ולצה"ל שאמשיך במסלול לוחם. (ולא,לצערי אין סיכוי,אין.)

השאלה שלי היא כזו-אם אני נושר מהקורס (חותם ויתור/נכשל במבחנים ומועף מכל המדרגות) אני מוחזר להיות תומכ"ל בשבטה או שיש סיכוי שאני מוחזר לבקו"ם או קצין מיון או משהו?

תודה ליודעים שעונים!! יומטוב לכם

בקשר לקורס - תלוי במפקד קורס שלך , אם הוא צעיר אתה תסגור יחסית הרבה (4 שבתות מתוך 11 ) אני לדוגמא סגרתי רק 2 שבתות מתוך 11 שבועות.
מה שכן אם יש לך בעיות ת"ש תהיה לך משקית ת"ש , ואם הבעיות מספיק חמורות אתה לא תסגור (יפתחו עליך עיניים אבל מצב כזה יהיה לך בכול מקום)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:54

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר