01-06-2010, 13:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
חרם או לא חרם, בכוון אליו הולכת תורכיה התיירות תצתמצם ממילא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "החרם התיירותי על תורכיה מכה שנית, האם זה יחזיק?"
בניגוד לסיני שמציאה קיץ אינסופי, ים צלול, בדואים שלרוב הם מוסלמים א-פוליטיים, והכל בזול ומרחק נסיעה מת"א, תורכיה הציע מלונות פאר, מחיר זול, מדינה יפה, עם מסביר פנים והכל בזול מאוד. היום המחירים זולים ביחס לאילת, אבל כבר לא "מאוד". תורכים רבים פחות מסבירים פנים, וזה ילך ויחמיר (הם נזכרו שהם מוסלמים) מה שאומר שעיקר התענוג נפגם. זה כמו החומוסיות הערביות: אנשים הולכים כי זה חומוס טוב, זול, השירות יעיל וסבבה לשבת. אם המחיר יהיה כמו במסעדה בנמל, לעיתים לא רחוקות יקללו אותך או יחמיצו פנים, ועל הקיר תהיה תמונה של עז א דין אל קסאם, הסבבה הלכה, ואתה תלך למקום אחר.
זה עוד בלי להכנס לאפשרות הסבירה מאוד של מגה פיגוע, שכידוע שילוב של מלונות ענק, סביבה מוסלמית, והמין תיירות בביקיני, זה מרשם בטוח ללפחות אחד כזה.
מלבד כנסים הייתי בתורכיה בפעם האחרונה ליותר מאשר עצירה בשדה"ת לפי 4 שנים למיטב זכרוני: הייתי באיסטנבול, סביבתה ובקפדוקיה. היה בטוח, אבל ל"מביני תורכיה" היה ברוא שמאוד מאוד לא נעים. אלה לא היו "אותם תורכים". רבים מאוד חזרו ללכת למסגדים, לא שמעת יותר את התורכים שבגלוי בזו לדת וטענו שהם אוהבים את החיים ולא הולכים למסגד, וכמה פעמים בגלוי ייעצו לי לא להגיד שאני ישראלי.
במסגרת כנס הספקתי להיות באיזה מגה מלון כנסים מחוץ לאנטליה בחורף הקודם: יצאתי מהמלון רק לעיירה שלייד פעם אחת, ועוד לקניון שליד נמה"ת אנטליה. לא נתקלתי במשהו שלילי מיוחד על רקע זה שאני ישראלי, אבל בפירוש התורכים נראו הרבה פחות מסברי פנים: מאוד מתוסכלים מהמצב הכלכלי, נרגנים, ומתייחסים לתייר כעל ארנק מהלך, ומראים כעס כשמסתבר להם שהוא לא כזה (והם לא היו כאלה!). המלונות כבר לא מתקתקים כמו "פעם", וזה מאוד בולט! איפה הימים של שרתון אנטליה, כשהאוכל היה ברמה של מסעדת יוקרה... הכל נשפך משפע, והכל מאוד בינוני. רמת גימור לא טובה במלונות, ערימות של אוכל לא טעים אפילו במושגי מלונות ים המלח בארץ (ומי שמכיר יודע על מה אני מדבר) והכי גרוע: משום מה מותר לעשן שם! היו איזה 50% תורכים בכנס, והם עישנו בלי הפסקה - כל המלון היה מסריח מעשן, שגם הצליח לעלות דרך החללים לתוך החדרים (וגרם לי להזכר במגורים באיזה מאחז בסדיר שמשום מה כולם עישנו שם). גם מבקרים ממדינות אחרות חשבו כמוני. ללא קשר לפוליטיקה, אני הבנתי שאת ה"הנחה" של 100$ לראש לעומת כרתים, לדוגמא, תורכיה לא שווה.