10-06-2010, 07:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
תראה, אולי זה יתאים לך, אלא אם כן אתה ממש נגד טיגון
מתכון מהיר: בשר בבלילת חרדל
שוב נחתו עליך כמה קניבלים רעבים ללא הודעה מראש? הם רומזים שלא די בסנדביצ'ים? אל בהלה! אין לך שום בעיה להגיש משהו חם, טעים ומשביע, תוך לא יותר מעשרים דקות.
קח נתח של שלושת רבעי הקילו בשר. איזה בשר? מה שיש בבית. לצורך זה, אני אוהב להחזיק במקפיא נתח של חזה חודו. הכי טוב – של הודיה צעירה. האגדה אומרת שהודיה צעירה עדינה וטעימה מהודי זקן. זה נכון! למה חזה הודו? כי זה בשר רזה, משובח, ורבגוני מאד בצורות ההכנה האפשריות שלו (ועל כך – בפעם אחרת). אבל אם אין לך חזה הודו: כל בשר אחר יצלח – הודו אדום, בקר (כמעט כל חלק), עוף, כבש או אפילו דג! טיב הבשר משפיע מעט על תבשיל זה, כי נתחים דקים מתבשלים בקלות רבה.
פרוס את הבשר לפרוסות, וכל פרוסה – חתוך לאצבעות דקות בעובי של כחצי ס"מ. האורך לא משנה.
הכן בלילה משתי כפות גדושות של חרדל, ארבע כפות גדושות של קמח, ופלפל שחור לפי הטעם. לזה הוסף מים תוך בחישה נמרצת עד קבלת בלילה לא דלילה מדי. הבלילה צריכה להיות סמיכה מספיק כדי לא לנזול מכף הנטבלת בה.
הכנס את הבשר החתוך לבלילה, ערבב היטב עד שכל נתחי הבשר מצופים בבלילה, וטגן בשמן שחומם היטב. רצוי לטגן חלק של הבשר כל פעם כדי שלא תיווצר צפיפות במחבת. אם מניחים כל פעם "אצבעות" בשר מעטות יחסית, אזי הן לא נדבקות זו לזו, וקל להפוך אותן. משחימים היטב מכל הצדדים, ומוציאים אל צלחת הגשה מרופדת במגבת נייר לספיגת עודף השמן. מגישים חם עם תוספת מהירה.
הכמות הנ"ל מספיקה ל- 3-5 סועדים, ובמשך ההכנה והטיגון אפשר להכין את התוספת. תוספת לדוגמה: קח סיר, הכנס שתי כוסות אורז עגול שטוף, 4 כוסות מים, והבא לרתיחה. הנמך את האש, כסה, ובשל 20 דקות. כבה האש, המתך 5 דקות נוספות והגש. שיפור: הוסף קוביית תיבולית של קנור בטעם החביב עליך לאורז, וערבב היטב לפני ההגשה. אפשרות אחרת: הוסף למי הבישול בתחילת הבישול כף אבקת מרק (שוב – מה שיש בבית). אפשרות אחרת: ערבב באורז בצל מטוגן עם או בלי נקניק מטוגן. אפשרות אחרת: ערבב באורז קופסת אפונה ירוקה, או בשל אפונה קפואה והוסף.אפשרות אחרת: קצוץ דק דק ירקות והוסף עם כף או שתיים של רוטב סויה.
וריאציות על נושא הבלילה: המתכון שנתתי לעיל הוא הבסיסי ביותר, וניתן לשפרו או לשנותו במספר דרכים. - במקום מי ברז – השתמש במי סודה להכנת הבלילה. זה מוסיף נפח ופריכות לבלילה בטיגון.
- ניתן לתבל במגוון של עשבי תיבול: שמיר, זרעי כוסברה, זרעי קימל, טרגון, שום, עירית קצוצה, מרווה, פלפל חריף וכיוצא באלה.
- לתוספת טעם ופריכות ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח חומוס (להשיג בשווקים ובחנויות של מזון הודי), או בקמח תירס.
- מי שרוצה להעצים את טעם החרדל – יכול להוסיף למתכון הבסיסי עוד כפית של אבקת חרדל.
- אם השתמשת בנתחי דג – ניתן להוסיף לבלילה מיץ מחצי לימון, או עשב לימוני קצוץ.
בתיאבון!
ו....הערה לקריספינה: כן, יש לי מאגר של מאמרים מוכנים, כי אני שומר דברים שפרסמתי בהזדמנויות שונות.
|