לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-06-2010, 00:42
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "דרום קוריאה היא מעצמה בתחום ה"סמולנים יפי נפש""

ההפגנות שזכורות לך מימי ילדותך, מן הסתם שנות השמונים, לא היו הפגנות של שמאלנים יפי נפש כלל וכלל אלא הפגנות כנגד הדיקטטורה של הגנרל צ׳ון דו הוון, שליטה הרודני של הרפובליקה החמישית של דרום קוריאה במהלך רוב שנות השמונים (על כל רפובליקה צרפתית אחרי מלה״ע השניה היו שלוש רפובליקות דרום קוריאניות).

כיום כשדרום קוריאה היא דמוקרטיה יציבה ומתפקדת (הרפובליקה השישית) קשה לזכור אבל שנות השבעים והשמונים ראו התנקשויות בנשיאים, הפיכות, טבח אזרחים בידי הצבא (1980, לפחות 200 הרוגים) מעצר מאות מתנגדי משטר ועינויים למוות.

בסופו של דבר זכו המפגינים ומאז 1987 נבחרת הנהגת המדינה בבחירות חופשיות. למרות אלימותן לא היה שום דבר ״הזוי״, ״שמאלני״ או ״יפה נפש״ בהפגנות הסטודנטים בדרום קוריאה בשנות השמונים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-06-2010, 15:49
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "משום מה אני זוכר את ההפגנות האלה נשמכות גם אחרי"

אתה צודק, בשנות התשעים אכן היו הפגנות שהתייחסו ליחסי הקוריאות אבל הן היו קטנות בהיקפן ואלימות פחות מהפגנות הסטודנטים של שנות השמונים. מה שנחרט לך בזכרון, אני מאמין, הם השוטרים הקוריאנים בתלבושת שחורה מרופדת מרשימה למדי.

ההפגנות אליהן אתה מתייחס היו לקראת ובתקופת מדיניות ה״סאנשיין״ של קים די ג׳ונג (שגם זכה בנובל השלום על כך), הפתיחות כלפי צפ״ק בימי האופטימיות שלאחר נפילת האימפריה הסובייטית ואיחוד הגרמניות. גם בהקשר הזה ראוי להבחין בהבדל בין הסכסוך הישראלי ערבי, סכסוך בין עמים וכיום גם דתות, לבין הסכסוך בחצי האי הקוריאני שבדומה לסכסוך סביב מיצרי פורמוזה אבל ביתר שאת הוא סכסוך לאומי פנימי מהסוג שקורע משפחות. על הבסיס הזה הפגנות השמאל הקוריאני נשאו אופי ריגשי של איחוד מחדש עם האחים האבודים (בניגוד לגישת ה״שלום עושים עם אויבים״ של השמאל הישראלי).

ההפגנות כמקובל נשאו גם אופי אנטי אמריקאי (כחלק ממורשת מלחמת קוריאה האמריקאים מחזיקים בכח של 28,000 חיילים בדרום קוריאה שעיקר תפקידו להרתיע את הצפון מהרפתקאה צבאית נוספת) כשהמפגינים מנצלים כמה תקלות כולל ילדה קוראנית שנדרסה ע״י כלי רכב צבאי אמריקאי ולפחות מקרה אונס אחד. אבל יותר מהאופי האנטי אמריקאי ציינו ההפגנות הללו את פער הדורות בחברה המקומית עם הקשישים מחד, שלחמו לצד האמריקאים ושתמכו במדיניות נוקשה ומעולם לא האמינו בכינות צפ״ק, והצעירים שחלק מהתעמולה שלהם הזכיר את התעמולה האנטי אמריקאית של השמאל האירופאי בימי המלחמה הקרה (״better red than dead״ והאשמת וושינגטון בכל מיני קונספירציות אימפריאליסטיות כמו, במיקרה קוריאה, מזימה להנציח את הפרוד כשלמעשה סין אשמה הרבה יותר מארה״ב בהשרדות צפ״ק).

אם יש הקבלה שאפשר לעשות בינינו לבין הדרום קוראנים היא בהתפקחות שעברה על הציבורים הללו בעיקבות חשיפת הציניות של יאסר עראפת וקים ג׳ונג איל.

אבל לא בגלל כל זה הקפיצה אותי ההודעה המקורית שלך. בתחום שלי יש שפע אסיאתים והקוראנים מהווים קבוצה משמעותית (לצד הסינים, בעיקר מטיוואן והונג קונג אבל גם מסין העממית וכמובן היפאנים). הקוריאנים הם אמנם מוכשרים וחרוצים אבל גם מסוגרים, אלימים וגזענים להחריד ואין קבוצה שהיה לי נסיון רע יותר איתה, עד כדי כמעט עימותים פיזיים ביותר ממקרה אחד (מה, אגב, שלא מפריע להם להתחנף אליך, עד כדי התרפסות, כשהם צריכים משהו). בתקופת לימודי לתואר השני, עת מימנתי חלקית את לימודי בעבודה במעבדות המחלקה, היו לנו בעיות חוזרות ונישנות עם הקבוצה הקוריאנית שלמרות שכקבוצה לא היתה גדולה ממיעוטים אחרים, בוודאי שלא מהסטודנטים האמריקאים, לא הפסיקה לתבוע לעצמה כל מיני פריווילגיות כמו סדנאות בקוראנית (למרות מדיניות מוצהרת ששפת הלימוד היא אנגלית). בשלב מסויים כשיצאתי לתקופה עם בחורה קוריאנית היא הוחרמה ע״י שאר הסטודנטים הקוריאנים, ההטרדות כנגד חברתו הקוראנית של חבר אמריקאי הגיעו לרמה כזו שצריך היה לאיים בהתערבות משטרתית (דרך קרוב משפחה שעבד בשירות המארשלים). לצד ההתייחסויות ליפאנים (שהיו בהן אלמנטים חולניים של אלימות מינית) יחווירו גם ההתייחסויות המכוערות ביותר של כמה פה בפורום לערבים. מאז ההתנסויות שלי עם הקוריאנים בכל פעם שמישהו מספר לי שהישראלים ״אגרסיביים״ לא נותר לי אלא לחייך בסלחנות.*

היה לי פה פעם ויכוח עם אורי שהתרגז כשכתבתי שעם כל הצרות אני עדיין מעדיף את הערבים כאויבים על פני הקוריאנים. אני עדיין עומד על דעתי בעניין הזה.

(אני חייב לציין שפגשתי גם כמה יוצאי דופן. למעשה חלק ניכר מהאינפורמציה שאני שופך פה מקורה בשיחות עם בחורה קוריאנית, ביתו של בכיר בשירות החוץ של דרום קוריאה ששירת, בין השאר, בשגרירויות דרום קוריאה בוושינגטון ובמוסקבה. אם אני אציין גם שבינינו לבין עצמנו כינינו את הבחורה החכמה והמשכילה הזו ״ג׳סיקה ראביט״ ושהכינוי הלם להפליא את מידותיה הפיסיות יובן שלמרות הכל יש לקוריאה מה להציע לעולם.)*

ישן 11-06-2010, 17:41
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "כאילו שאתה לא יודע שלנשיא..."

אין לו אומנם כוח פוליטי גלוי כנשיא, אבל פרס עדיין בעל כוח פוליטי מתחת לפני השטח, רבין קרא לו "נחש" בצדק. סיפור השגריר הטורקי הוא הוכחה, שאתה טועה ויש לו כוח פוליטי עדיין, כי פרס היה אחד מאותם אנשים, שדחפו את ישראל להתנצל.

דבר שני פרס אומר לכל נציג מחו"ל כנשיא המדינה, שישראל מחפשת שלום ומוכנה לשלום, כאשר הוא יודע מצויין עם מי יש לנו עסק בצד השני בגדה או בעזה ועדיין דוחף אותנו לשלום בכוח ובכל מחיר עכשיו רק כנשיא המדינה ואתה עדיין טוען, שהוא חסר כוח? הלוואי שאני ואתה היינו "חסרי כוח" כאלה כמו פרס, כי ההסברה המדינית של ישראל הייתה הרבה יותר טובה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:35

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר