12-06-2010, 23:58
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 06.07.06
|
|
|
התקבלתי לממר"ם, מועמד לעתודה מדמ"ח, צריך ייעוץ
שלום לכולם.
ההודעה ארוכה אך ניסיתי לפרט כמה שיותר כדי שתבינו את המצב, לכן מצטער מראש.
התקבלתי לממר"ם/בסמ"ח (נשאר תחקיר בטחוני), אני מתמיין כרגע למודיעין מחשבים (אין לי מושג מה בדיוק) ואני מועמד לעתודה (מחכה לתשובה של האוניברסיטה לפי מה שאני מבין אחרי שיהיו תוצאות של הבגרויות + קינן שפי).
הפסיכומטרי שלי: 687, בעתודה הגשתי מועמדות לטכניון למדעי המחשב ולאונ' ת"א למדעי המחשב.
אני מעריך שהממוצע בגרויות שלי יהיה 106-107 משהו כזה (מינימום 106, לא פחות).
אני מאוד רוצה לעסוק בתחום המחשבים גם בצבא וגם בחיים שלי לאחר הצבא, ולכן רוצה להתייעץ איתכם מה כדאי.
קראתי המון אשכולות בסגנון ממר"םVSעתודה ואני מבין שהנושא הזה הוא אינסופי ואין תשובה ברורה, אבל עדיין הייתי רוצה לקבל התייחסות שמתאימה גם לפרטים והרצונות האישיים שלי.
נתחיל קודם כל במודיעין. אני מבין שזה קשה לתת דעה כלשהי על זה כי לא ציינתי איזה מסלול זה, מה שכן התחלתי להתמיין אליו לאחר המלצה של המורה שלי למחשבים עלי כשהמודיעין ביקשו ממנה, לא יודע אם זה אומר לכם משהו.
האם מסלול שכזה יכול לעזור לי באזרחות? איך נחשב מודיעין מחשבים ביחס לעתודה מדעי המחשב /
ועכשיו לשאלה היותר רצינית: במידה ואני אתקבל לטכניון/אונ' ת"א למדעי המחשב והתקבלתי לממר"ם, על פי מה לבחור לאן ללכת? האם תפקיד כלשהו (עתודה/ממר"ם) מתאים לתפקידים מסויימים באזרחות או ששניהם זהים מבחינת העבודה לאחר הצבא?
מה הם התנאים בקבע של שניהם? זה נושא שראיתי תשובות שונות ואשמח להבהרה.
אני אגיד את האמת - פעם החלום שלי היה להיות פשוט מתכנת שכותב קוד שאומרים לו. לפני כמה שנים הבנתי שזה לא מה שאני באמת רוצה, אלא שאני מעדיף להיות בתפקיד שמשלב בתוכו גם אחריות כלשהי על פרוייקט או אנשים ומשם הדרך ברורה.
האם לאור העדפה זאת אני אמור לבחור דווקא בעתודה או דווקא בממר"ם?
תודה לכל העוזרים, וכל מידע יעזור לי בהתלבטות!