מה טווח הנסיעה האמיתי של מכונית חשמלית? ייתכן שרק 75 ק"מ
ציטוט:
לפני כשנה הציגה ניסאן את ליף (LEAF), מכונית חשמלית משפחתית שתוכננה לשימוש בחשמל (ואינה דגם בנזין שהוסב). הליף הציגה נתונים נאים שכללו הספק של 107 כ"ס וטווח נסיעה של 160 ק"מ. הטעינה אורכת שמונה שעות, אך ניתן להשתמש בטעינה מהירה שנמשכת שלוש שעות.
אך כעת מפרסמת ניסאן נתונים מלאים יותר על טווח הנסיעה של המכונית, ומתברר כי הוא יכול להיות קצר בהרבה. אם הנהג ישייט ב-61 קמ"ש בטמפרטורה חיצונית של 20 מעלות, תוכל הליף לנסוע לא פחות מ-222 ק"מ בין הטעינות. אבל אלה התנאים האידיאליים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "מה טווח הנסיעה האמיתי של מכונית חשמלית? ייתכן שרק 75 ק"מ"
כמו שכתבתי גם בעבר, לדעתי מבחן המעשיות של רכב חשמלי פרטי צריך להיות בנסיעה לקניות ביום חם באוגוסט באחד ממרכזי הקניות מחוץ לעיר.
זה ידרוש:
תא מטען נורמלי (שלא מלא בסוללות דורסל)
יכולת לעבוד עם מזגן גם בנסיעה וגם בעמידה בפקק
נסיעה עירונית ובינעירונית במהירויות סבירות.
מבחן כזה מפיל המון רכבי קונספט יפים עם תאים סולאריים, מיכלי אויר דחוס, גלגלי תנופה ושאר ירקות.
תיאורטית המכוניות של אגסי (בטר פלייס) אמורות להצליח במשימה הזו.
אז לצורך העניין נבחר סיפור אחר:
עובד הייטק שקיבל מכונית חשמלית בליסינג
העובד גר בראשון לציון והמשרד בהרצליה
על פניו - 30 ק"מ פשוטים לצליחה בכל כיוון
אבל אלו 30 ק"מ פקוקים במיוחד (בכל נתיב אפשרי)
כך שהזמן שבו המזגן פועל הוא ארוך למדי ועלול לגרום לעובד לחפש תחנת החלפת סוללות
בכל יום בדרך חזרה הביתה (60 ק"מ + שעתיים מזגן)
או שהוא לא יוכל לצאת לסרט בערב עד שהרכב יסיים את הטעינה בחניה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "מה טווח הנסיעה האמיתי של מכונית חשמלית? ייתכן שרק 75 ק"מ"
למה להטעין?
צריך לעשות כאלה מרכזים שמחליפים את סוללת הרכב תוך כמה דקות, במין מנהרה כזו.
יש לבטר פלייס, אם אני לא טועה, המצאה כזו והסרטון מראה עד כמה זה פשוט.
אני לא מתמצא בזה. אבל לפי מה שאני יודע על זה.
הסוללות האלה מוחלפות בסוללות מלאות. בכל תחנה כזו הסוללות מוטענות, כשאתה מגיע אתה מחליף את הסוללה.
הסוללות שלך ממוחזרות ועוברות לרכב אחר אחרי שהן עוברות הטענה בעמדה הזו.
זה כמו דלק...