לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-06-2010, 13:27
  zoya220 zoya220 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.06.10
מחפש פקודת מטכ"ל... בנושא טרמפים

קראתי לא מזמן על פקודה שאומרת שבמקום שבו אין תחבורה ציבורית יותר מפעם ב4 שעות רשאי החייל לעצור טרמפ. אני לא מוצא את זה..מישהו יכול לעזור ?
כמו כן, קראתי גם את פקודה 2.0104
איסור נסיעה בטרמפים
2. אסור לחייל, לעובד צה"ל או לשוחר לנסוע בטרמפ, אלא בהתקיים אחד מהתנאים המפורטים להלן, ובכפוף להוראות המפורטות בסעיפים 3 עד 5:
תוקף סעיפי משנה א עד ג מה- 26 בספטמבר 2006
א. אם באותה שעה ובאותו מקום אין קו נסיעה המקרב אותו ליעדו, למעט באיו"ש, כמפורט בסעיף משנה ג להלן.
ב. אם הרכב נע בתוך מחנה צבאי או יוצא ממנו, למעט באיו"ש, כמפורט בסעיף משנה ג להלן.
ג. כאשר הנסיעה הינה בתחומי איו"ש, והחייל נושא נשק אישי, כהגדרתו בפ"מ 2.0101, בתנאים המצטברים המפורטים להלן:
1) הרכב נע בתוך או יוצא מאחד המקומות המפורטים להלן:
א) מחנה צבאי;
ב) יישוב יהודי.
2) יעד נסיעתו של הרכב הינו אחד המקומות המפורטים להלן:
א) מחוץ לאיו"ש;
ב) אל מחנה צבאי;
ג) אל יישוב יהודי.
הוראות בדבר התנהגות בנסיעה בטרמפים
3. אסורה נסיעה ברכב אשר הינו בעל לוחיות רישוי כמפורט להלן:
א. מספר זר.
ב. מספר סגל דיפלומטי (לדוגמא: CD או CC).
ג. מספר הרשות הפלסטינית.
ד. מספר או"ם.

הסיפור שלי הוא..שלקחתי טרמפ בשעה 21:00 בערב אל המחנה הצבאי שלי מצומת שמובילה אל הבסיס, עמדתי מאחורי מרובע מבטון איפה שנהוג לעמוד שם בדרך כלל ..[ זה מקום שבו אין תחבורה ציבורית -ההגעה נעשית רק ע"י טרמפים, לפעמים עומדים שם נגדים שעוצרים בשביל החיילים טרמפים][/font]
[font='Miriam','sans-serif']עצר את הרכב שוטר צבאי בדרגת רב סמל ראשון (רס"ר) על יד הש"ג של הבסיס וכתב לי דו"ח בגין עליה על טרמפ אזרחי, נשפטתי ונשלחתי ל14 ימי מחבוש ע"י אלוף משנה ביחידתי שאותם ריציתי כבר.
בשיחה אחרת שלי עם סרן במשטרה צבאית שפגשתי במקרה נאמר לי שהד"וח לא חוקי והוא בעצמו הריץ לי פקודה בעל פה על לקיחת טרמפים במקומות בהן אין תחבורה ציבורית

פניתי כבר לפרקליטות הצבאית ואמרו לי לשלוח את הטופס תלונה + הסבר על מה שקרה
אני אתייחס לסעיף:
א. אם באותה שעה ובאותו מקום אין קו נסיעה המקרב אותו ליעדו למעט באיו"ש, כמפורט בסעיף משנה ג ...האם סעיף זה אכן מוכיח את חפותי??

נערך לאחרונה ע"י zoya220 בתאריך 28-06-2010 בשעה 13:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-06-2010, 18:25
  zoya220 zoya220 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.06.10
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "תגיד, עם יד על הלב"

לא ידעתי שאסור לקחת טרמפים? כן, ידעתי, עד לפני שהגעתי לבסיס ההוא. זה ידוע ואני גם מצדיק כל עונש של מחבוש..אבל במקרה שלי היה פה משהו לא בסדר
כל חייל שמשרת בבסיס שאני נמצא בו חייב לעלות על טרמפ על מנת להגיע לבסיס.
זה דבר ידוע, אין עוד דרך הגעה לבסיס!!
אם לא הייתי חושב שיש פה משהו מסריח לא הייתי טורח...לא לקחתי טרמפ הביתה
ומטרתי סה"כ הייתה להגיע לבסיס, וזאת לאחר שתחבורה ציבורית לא עומדת על הפרק, מה מצפים שהחיילים יעשו?
zed, עליתי על הרכב...בצומת מאחורי מרובע הבטון שיצרו בשביל החיילים שיעמדו שם על מנת לעצור את הטרמפים וכשהגענו לשערי הבסיס עצר את הרכב שוטר צבאי!
YHS - קראתה את הסעיף?. "א. אם באותה שעה ובאותו מקום אין קו נסיעה המקרב אותו ליעדו למעט באיו"ש"
אני קורא אותו ומרגיש שאני כן יכול עוד לצאת זכאי..אבל חושש שיש עוד משהו שלא שמתי לב אליו
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:29

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר