לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-07-2010, 15:38
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "פטור מנעלי צבא ופקודות מטכ"ל בנושא"

הנה הפקודה:

ציטוט:
ג. בעיות רפואיות
במקרים חריגים רשאי חייל בשירות הסדיר ובשירות המילואים לנעול נעלי שלושה רבעים אורתופדיות (באישור רופא מוסמך בלבד), שעליהן חלים כל הכללים החלים על נעליים חצאיות.
חייל בשירות החובה שקבע לו רופא צבאי פטור זמני מנעילת נעליים צבאיות, לתקופה של עד 14 ימים, ינעל בתקופת הפטור נעליים אזרחיות שברשותו. חייל שקבע לו רופא פטור זמני לתקופה העולה על 14 ימים או פטור קבוע מנעליים צבאיות יופנה למר"ץ מדור צד"פ, דרך קצין הלוגיסטיקה ביחידתו לשם קבלת נעליים מתאימות.
ד. נעלי ספורט או נעליים לא-תקניות
חייל בשירות החובה והקבע חל עליו איסור לנעול נעלי ספורט או כל סוג נעל אחרת שאינה עומדת בהנחיות המפורטות לעיל.

וההגדרה לנעליים עצמן:
ציטוט:
1). נעליים חצאיות - יהיו מעור או דמוי עור; העור חלק ואינו מבריק, בצבע שחור אחיד. הן נרכסות בשרוכים, ברוכסן, בצמדן (סקוץ') או בלעדיהם. חרטום הנעליים יהיה מעוגל וללא קישוט, ללא כיתוב וללא אבזם, למעט סמל החברה שייצרה את הנעליים. גובה עקב הנעליים יהיה 2 ס"מ, לכל היותר. רוחב סוליית הנעל לא יחרוג יותר מ-0.5 ס"מ מרוחב הנעל. לא ניתן לנעול נעלי פלטפורמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-07-2010, 16:45
  Inigo Inigo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.09
אני דווקא לא מסכים איתך זד,
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "כן, נראה לי מאוד. למה המ.צ..."

זו לא הקטנת ראש, והמענה הרפואי הקלוקל של הצבא (אם זה בהמתנה לרופא או אם באי-הנפקת ציוד מתאים) אינו אמתלה להמשך סבל מצד הבחור. אם אורטופד קבע שהוא פטור מנעלי צבא תקניות, והצבא לא מסוגל לנפק לו זוג מתאים תוך זמן הולם (ולא, חודש זה לא זמן הולם), אני לא רואה פסול בכך שיאלתר לעצמו פיתרון קרוב ככל האפשר לפיתרון הצבאי שמאחר לבוא.

זה אבסורד לדרוש מחייל לקנות מכספו ציוד שהצבא לא טורח לספק לו (אגב, זה מזכיר את ההורים לחיילים ב-890 שאספו כסף כדי לקנות שכפ"צים קרמים לבניהם משום שהצבא טען שיש כרגע מחסור, סיפור שהיה לפני כמה שנים).

אגב, זה לא נוגד את זה שאולי תקבל דו"ח מ"צ, אך קשה לי להאמין שתצא אשם במשפט. למרות זאת, הייתי מנסה לקבל הסכמה, אפילו בע"פ, מאחד המפקדים הישירים כגיבוי.

ישן 13-07-2010, 17:23
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אני דווקא מסכים עם Z
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Inigo שמתחילה ב "אני דווקא לא מסכים איתך זד,"

וחולק עליך שאפשר "לאלתר" בינתיים, עד שתגענה הנעליים.
לצבא יש מגבלות מסוימות ואם עד היום לא היה לבחור נזק בלתי הפיך (אני מקווה) אז עוד שבוע או שבועיים לא יקרה כלום. יש קוד לבוש לצבא. נועלים כמו בפקודות. כך אני מבין זאת.

מעניין גם האם נעלי הספורט השחורות שהוא רוצה ללכת איתן קיימות כבר ברשותו או שהוא מתכוון לקנות.

אגיד מה אני הייתי עושה - הייתי הולך וקונה מיד נעליים תקניות לחלוטין, כאלה שכל שוטר צבאי היה שמח לקבל. אלו נעליים שגם תשמשנה בהמשך כנעליים חלופיות. הן לא הולכות לזבל.

ומבלי, חס וחלילה, להתייחס לפותח האשכול, אני חש בחילה למראה חיילים ה"משיגים" אישורים כאלה ואחרים ואח"כ מגלים שאין נעליים מתאימות ומצליחים למצוא רק את הנעליים ספורט הלבנות עם הפס טורקיז. בד"כ אלו גם החיילים הלא מגולחים "עם אישור", שעובדים יומיות, במקרה הטוב. סליחה, מגיעים לבסיס ב 9 והולכים ב 3 כי יש להם אישור עבודה לערב ומגיע להם....

ישן 13-07-2010, 18:27
  Inigo Inigo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.09
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אני דווקא מסכים עם Z"

מגבלות הצבא הן בעיות שעל הצבא להתמודד עמם ואין זה מתפקיד החייל הבודד לפתור אותם. גם אם לא מדובר בנזק בלתי הפיך, וגם אם מדובר בסתם פצעים \ שפשופים \ כאבים כאלה ואחרים, אין שום סיבה שהחייל יכאיב לעצמו כאשר אורטופד, שזה בדיוק תפקידו, קבע שנעליים צבאיות אינן מתאימות לו (ואגב, אם מדובר היה בשבוע - ייתכן והייתי מסכים איתך ואומר "נו, ניחא", אך לא מדובר בשבוע כפי שרשמת, אלא בחודש).

אני לא יודע מה בדיוק הסיבה שבגללה קיבל פטור, ואני גם לא יודע מה מצבו הכלכלי. בכל מקרה, אני לא רואה סיבה שיוצא מכספו הפרטי, שבלאו הכי הוא מקבל במשורה מהצבא, כדי לפצות על מערכת בריאותית כושלת ואי-סדר לוגיסטי.

המגמה הנ"ל בצבא, שפורחת עם השנים, אבסודרית (אתה יכול להסתכל היום על טירונים שאומרים להם לקנות חוט שפצור לדיסקית "כי אין באפסנאות", או לקנות בריקושט איזולירבנד חבלה כי "מה שתקבלו בצבא לא יחזיק לכם", שם זה מתחיל, ודוגמאת השכפ"צים ב-890 היא המשך ישיר לכך. באמצע, נמצא פותח האשכול).

ישן 14-07-2010, 15:06
  משתמש זכר intothevoid775 intothevoid775 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.09
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "כן, נראה לי מאוד. למה המ.צ..."

אני לא מאמין שיש אנשים שבאמת מצדיקים את ההגיון והתפקוד העקום של הצבא, ועוד נוזפים במי שנדפק בגללו.

מהתגובה שלך אפשר להבין שהצבא הוא איזה חברה אידיאלית שכולם שם ממש אנשים מבינים שבאים לקראתך ורוצים לעזור, ומי אתה שתעז להפר את הכללים והחוקים המאוד הגיוניים של הצבא נזרוק אותך לאלף עזאזל.

אין שום סיבה שבעולם שבנאדם יסבול בגלל איזה שטות כמו הגדרה של מה זה נעליים חצאיות. הוא סובל? רופא מוסמך קבע שהבעיה היא הנעל הגבוהה? שיזרוק אותה, ולשאר הצבא צריך לדאוג. אחרי הכל הצבא הוא זה שהביא לו את הנעליים הצבאיות והכריח אותו ללבוש אותן.

איך אתה מדבר?? "לא משהו ברמות של צריך לכרות את הרגל או מסכן חיים.
עובדה שחיכית מספיק זמן, אני בטוח, להפניה עצמה." מאיפה אתה יודע? וזה שמשהו לא תקין אחד קרה פתאום מצדיק המשך יחס מחפיר? ובוא לא נעבוד על אף אחד, אתה היית מתנהג ככה במצבו?

איך אני שונא את השקרים האלה של הצבא, כל קצין פתאום הופך את עצמו לדוקטור פסיכולוג אורטופד תזונאי בשקל ונוזף בחיילים שלו שמעיזים להתלונן על משהו " יא כוסיות! תהיו חזקים! כשאני הייתי בלה בלה בלה אז היינו עושים שקר ושקר כלשהו".

בקיצור, אל תקשיב להם, אל תתן לעצמך לסבול שניה אחת בגלל הצבא או משהו שקשור לצבא. תברר את חוקי המשחק, תהיה אסרטיבי ותעמוד על שלך. תזכור שכולם שם שחקנים ושקרנים, ושהכל זה do as i say not as i do. בהצלחה.

נערך לאחרונה ע"י intothevoid775 בתאריך 14-07-2010 בשעה 15:10.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:49

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר