16-07-2010, 16:37
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
חמוצי סלק
הנה מתכון של חמוצי סלק שסבתא שלי מכינה, שפשוט ללקק את האצבעות (רק בזהירות כי לכו תיפטרו מהכתמים..):
מצרכים:
שני סלקים בינוניים
כרובית קטנה
פלפל ירוק (כמו גמבה, אבל ירוק)
פלפל ירוק חריף
חומץ (רגיל, לא תפוחים ולא בלסמי. 5% טבעי יעשה את העבודה יופי).
מים
4-5 שיני שום
3-4 עלי דפנה
5 פלפל אנגלי (הכדורים השלמים)
מלח
סוכר
אז איך מכינים? הנה הסוד:
מכניסים את הסלקים כשהם לא קלופים לסיר עם מים כך שהמים יעברו את הגובה של הסלקים, ומכסים.
מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים בין 40 דק' לשעה עד שהסלק מתרכך.
חשוב שתמיד יהיה מספיק מים שיעברו את גובה הסלק כדי שהוא יתבשל כמו שצריך.
בינתיים יש לנו כמעט שעה, אפשר להכין את שאר המרכיבים:
את הכרובית מבשלים בסיר נפרד במשך 10-15 דק' עד שתתרכך.
לאחר שהוצאנו את הכרובית נניח אותה בצד כדי שתתקרר.
נשאר לנו בערך רבע שעה עד שהסלק יהיה מוכן אז בינתיים נקלף את שיני השום, ונפרוס לפרוסות דקות דקות (זה עדיף על כתישתו),
כמו כן נפרוס את הפלפל הירוק החריף לטבעות צרות.
איך יודעים שהסלק מוכן? אפשר להכניס סכין, אם זה נכנס בקלות וברכות סימן שזה בסדר.
מוציאים את הסלקים ומצננים מעט עם מים קרים.
קולפים: אם הם מספיק מבושלים, הקליפה ממש "תרד מעצמה" אפילו רק עם האצבעות.
כעת נפנה להכנת הצנצנת שאליה כל הטוּב הזה יכנס:
נחתוך את הסלק לפרוסות יחסית דקות, אותו דבר לגבי הפלפל הירוק הרגיל ואת הכרובית נפריד לראשים קטנים.
נכניס לצנצנת יחד עם השום הפרוס, טבעות הפלפל החריף ועלי הדפנה (קחו צנצנת מספיק גדולה שהכל ייכנס בה).
נוסיף כף מלח, ורבע כפית סוכר שתשבור קצת את החומץ.
כעת נכניס את הנוזלים ביחס הבא:
2/3 חומץ, ו1/3 מים, עד שהצנצנת תתמלא לחלוטין.
מה נשאר לעשות? לאטום את הצנצנת היטב, לשים במקרר מאחורה, איפה שבד"כ לא מגיעים (מאחורי הקופסא עם האוכל של שבת שנשאר משבוע שעבר).
מחכים יומיים, ומגישים לצד המנה הבשרית.
דלישס!
_____________________________________
|