|
במקור נכתב על ידי hamora
"אולי מישהו השתמש בהם ואולי לא"... LOL, תרגום: "אולי הם אדיוטים ואולי הם שקרנים"...
הרי אם תבדוק אני ממש לא טענתי מעולם שהקרן צחה ונקיה ... והיה לי הרבה מה לומר על חזן ושות' שמפגינה תחת דגל פלסטין.
כן, כדי שתוכל להמשיך ולתמוך בקרן שמכנה את ישראל מדינת אפרטהייד, הבעת הסתייגות קלה ממעשיה. כדי לתמוך במי שמכנה את פעולותיה הצבאיות (עוד בטרם התרחשו!) שחיטה, הבעת מורת רוח קלה. עם חינוך הינוקות לידיעת הנכבה - אתה קצת לא מסכים. ובכל זאת, אחרי ששילמת את חובך לחברה הציוניות בכמה המהומים והסתייגויות קלות מאוד - אתה עדיין תומך נלהב של הקרן.
אתה מבין, בניגוד לך שלא מסוגל למצוא כל פסול בחבורת בריונים אידיוטים שנלחמים בקריאות המתועבות משמאל לחרם על אונב"ג באמצעות קריאות מתועבות לחרם על אונב"ג (אם זה לא היה עצוב כל כך זה היה מצחיק) ראיית העולם שלי "טיפה" יותר מורכבת ועשירה בניואנסים (בירוקרט, אתה יודע). מה שהכי עצוב זה שעם כל מורכבותה תפישת העולם שלי כוללת פחות סתירות מזו הפשטנית שלך...
עדיין לא ניסחת בצורה קוהרנטית ולו סתירה אחת שמצאת בדברי מהיום הראשון שלך בפורום ועד עצם היום הזה. כתיבה חוזרת ונשנית על "הסתירות", איננה תחליף לטיעונים.
גם שקרים אינם תחליף לטיעונים. "אם תרצו" מעולם לא קראה לחרם על אוניברסיטת בן גוריון. היא קראה לאוניברסיטה לתקן את דרכיה - ולא , תפנה לתורמים ותיידע אותם על הנעשה בכספם. קוראים לזה שקיפות, קוראים לזה הליך תקין של תרומה ולמה שהאוניברסיטה עושה עם כספי ציונים קוראים הונאה. כדי שלא יפגע זרם התרומות לאוניברסיטה, הציעה "אם תרצו" שציוני שלא רוצה לתרום לתחיף הדרומי של א-נג'אח, יפקיד את התרומה בקרן נאמנות, עד שמר יפתחאל יפסיק לרדוף את הציונים באוניברסיטה תחת חסות המנהלת.
ובנוגע למאמצי הפיוס של ידידך בקרן (באמת מאיר, מה היית עושה בלי נעמי חזן וחבורת הטמבלים שלה?), תרצה או לא תרצה הערבים הם פה בשביל להשאר ומתוך יצר הישרדות טהור יש לשישה מליון יהודים אינטרס מובהק בהשלמה עם למעלה ממליון אזרחים ערבים שחולקים איתנו את המדינה, למעלה מארבעה מליון פלסטינאים שחולקים איתנו טריטוריה והשד יודע כמה מאות מליוני ערבים שחולקים איתנו אזור גיאוגרפי. אתה תגיד שאי אפשר להשלים כרגע ואני אגיד שהנה, גם אתה מאיר יכול כמעט לצדוק לפעמים אבל גם כשאתה רואה את המציאות כמעט נכונה אתה לא יכול להתאפק ומפשל בסוף כי זה שהמצב גרוע לא אומר שצריך להחמיר אותו ובהסתייגויות החמורות שיש לי מהסגנון וחוסר האיזון (היינו העדפת הנאראטיב הפלסטינאי על זה הציוני) אני עדיין סבור שכל מאמץ לקירוב והבנה בין שני העמים הוא חיובי ותורם בטווח הארוך לבטחוני ובטחון משפחתי.
כלומר, הקרן תמשיך לחנך, סליחה - לשטוף את המוח! הרי אנחנו מדברים על הגיל הרך! עם סיפורי נכבה ואתה, אחרי הפגנת הסתייגות חמורה במלל של חצי שורה מעל דפי הפורום, תמשיך לכתוב שלטווח הארוך קירוב בין העמים זה נפלא (גם אם הוא נעשה באמצעות שטיפת מוח לקבלת הנרטיב הפלסטיני) ותמשיך לגנות את "הבריונים" מאם תרצו. אני חושב שמי שיצא מאיזון זה אתה, המעטה הציוני שלך דק מאוד, ועם כל רוח שנושבת מתגלה הרדיקל שמתחתיו..
אני לא כותב את זה כי אני אוהב ערבים. אני כותב את זה כי אני אוהב יהודים!
אם אתה באמת מצפה שהיהודים יאמינו לך שקבלת הנרטיב של ה"נכבה" זה אומנם לא רעיון טוב אבל בטווח הארוך הכל יסתדר כי זה מקרב בין העמים - וזה יתרום לבטחונם . אז כנראה שאתה לא מייחס ליהודים חוכמה יתרה (גם נעמי חזן לא סופרת אותנו, זה בסדר, אתה בחברה טובה)
|