לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-09-2010, 22:00
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אירופאית אמיצה : מרקל העניקה פרס למאייר הדני שצייר את קריקטורת מוחמד והטורבן הממולכד

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3951916,00.html

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, העניקה אתמול (יום ד') פרס למאייר הדני קורט וסטרגרד, שצייר את הנביא מוחמד עם פצצה בתור טורבן. המאייר, שזכה לאיומי מוות מצד גורמים שונים בעקבות הפרסום, זכה בפרס כנס המדיה הבינלאומי לשנת 2010.

בנאומה, הגנה מרקל על זכותו של המאייר לפרסם כל העולה על רוחו וטענה כי מדובר בסוגיה של חופש הביטוי והעיתונות. "אין זה רלוונטי האם האיורים חסרי טעם או לא, האם הם הכרחיים או לא. האם הוא רשאי לעשות זאת? כן, הוא יכול".

__________________________________________________ ___

כל הכבוד למרקל. על מנת לעשות את מה שעשתה נדרש אומץ לב ציבורי שאיננו טבעי לפוליטיקאים בכלל ולפוליטקאים אירופים בפרט.
הקריקטוריסט הזה תרם למאבק באיסלאם הרבה יותר מאשר ספרי קוראן שרופים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-09-2010, 14:18
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
כמו לכל דבר טוב, צריך שגם לזכות לחופש הביטוי יהיה גבול היכן שהוא
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב ""היא אף ניצלה את ההזדמנות כדי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Scattered mind
"היא אף ניצלה את ההזדמנות כדי לצאת נגד תוכניתו של הכומר האמריקאי טרי ג'ונס לציין את יום השני התשיעי לאסון התאומים בשריפת ספרי קוראן."

למה לאייר קריקטורות זה בסדר ולשרוף ספרי קוראן זה לא? אני שואל ברצינות כי אישית אני לא רואה הרבה הבדל.

ורצוי שיהיה הגבול בין משהו לא מוגדר כמו קריקטורה (עם כל הכבוד, תמיד אפשר לטעון שאני רואה משהו אחר/מפרש אחרת) למשהו כ"כ ממוקד כמו שריפת ספר דתי כלשהוא.

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 10-09-2010 בשעה 14:41.
ישן 11-09-2010, 14:17
צלמית המשתמש של רועי AZ

זה אתה חושב שזה הנביא מוחמד...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "כן... הנביא מוחמד עם פצצה..."

ציטוט:
כן... הנביא מוחמד עם פצצה בטורבן... יש כל כך הרבה דרכים לפרש את הקריקטורה הזאת
הקריקטורות נועדו בשביל לבקר את האיסלם ושריפת הקוראן נועדה לאותה המטרה. עדיין לא שוכנעתי מה ההבדל בין השניים

ואולי זה מוחמד עטא (אחד המפגעים באסון התאומים) אפשר לתת הרבה פרשנויות..

אז איפה אתה מותח את הגבול לחופש הביטוי?? כבר נוכחנו לדעת ש"במקום שבו שורפים ספרים ישרפו גם בני אדם"...

ישן 11-09-2010, 15:13
צלמית המשתמש של רועי AZ

לשכנע? מה אני סוכן מכירות? :)
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "[QUOTE=רועי AZ] אז איפה אתה..."

חברה מתוקנת ובעלת קוד מוסר גבוה, קובעת לעצמה לבד את הגבול איפה שהכי נראה לה, אך באותה נשימה שומרת לעצמה את הזכות לחופש הביטוי...

ובזה בדיוק אגב אנו נבדלים מהם. אנו מאפשרים חופש ביטוי נרחב, אך בה בעת אנו גם מרסנים את עצמנו.

ישן 11-09-2010, 15:39
צלמית המשתמש של רועי AZ

מה מונע ממך מלבצע זאת? (אם בכלל)
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "בהודעה הראשונה שלי באשכול..."

ציטוט:
בהודעה הראשונה שלי באשכול כתבתי "למה לאייר קריקטורות זה בסדר ולשרוף ספרי קוראן זה לא? אני שואל ברצינות כי אישית אני לא רואה הרבה הבדל.". אני לא רואה הרבה הבדל בין המחאות וציפיתי שמישהו ישכנע אותי אחרת. כמו שכתבתי למעלה, לדעתי שתי המחאות הן לגיטימיות.

ישן 11-09-2010, 00:12
צלמית המשתמש של looklook

sunge - שאלת שאלה טובה ומגיעה לך תשובה טובה.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי suneg שמתחילה ב "[B]למה כל הכבוד לה؟ זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי suneg
למה כל הכבוד לה؟
זה חסר כבוד לצייר הנביא השריף עם פצצה
אללה שלח הנביא מוחמד עליו השלום כרחמים לעולם, הוא לא איים איזה אדם , לא הרג אף חפים מפשע, לא הכריח אף אחד על האיסלאם , הוא בא רק חסד ואור והדרכה לכל העולם.
הם לא ידעו אותו , אם ידעו אותו אמת יאהבו ולא יעשו כך

זה אתר בעברית על הנביא מוחמד עליו השלום
http://www.rasoulallah.net/v2/index.aspx?lang=heb

בבקשה להכנס ולקרוא היטב על הנביא השריף

בהתחלה רציתי להתווכח איתך על דמותו של הנביא מוחמד כמו שעשה מתושלח ולספר לך על הרציחות שעשה, איך התנהג מול בני חייבר היהודים ועוד ועוד.

האמת? אין טעם להתייחס להיסטוריה הזאת. גם בדת היהודית ובוודאי בנוצרית היו מקרים של טבח המוני בשם הדת או הלאום.

בכל זאת, שונה האסלאם בעניין זה מהיהדות, הנצרות , הבודהיזם ושאר הדתות בעולם. היהדות , הנצרות ודתות אחרות עברו עידון. הן הבינו שהן חולקות את העולם ושזה לא מוסרי לרצוח או לאיים באלימות על מנת להכניע את הדת היריבה. אחרי הרבה שנים של מוות, הן ידעו לבחור מתוך הטקסט הקדוש להם את החלקים היותר אנושיים ולדבוק בהם.

האסלאם לא הבין את זה עד היום. כשאמוסלמים רוצחים בשם מוחמד ובשם הדת המוסלמית, אנשים אחרים , כתגובה תוקפים את האידאולוגיה שבשמה הן רצחו.

זה בכלל לא משנה אם אפשר לפרש את האסלאם אחרת. האמת היא שאפשר. אם ניקח לדוגמא את האסלאם הסופי נראה שאפשר בהחלט לקיים אסלאם רודף שלום. העניין הוא שמרבית תומכי האלסאם בעולם מאמינים בדאר-אל -אסלאם ובדאר-אל חארב ומנסים להשתלט בכוח על תרבויות אחרות.

הרי מה קרה בפרשת הקריקטורות? העליבו את האסלאם? העליבו את מוחמד? האשימו אותם (בצדק לדעתי) באלימות חסרת מעצורים, בשפיכות דמים, ברצח. ואיך הגיבו המוסלמים? האם הם התבטאו בעיתון נגד העלבון? אולי ערכו הפגנה שקטה? לא! הם עשו הפגנות אלימות, הם תקפו שגרירויות הם שרפו כניסיות, הם ניסו לרצוח את הקריקטוריסט. הם הראו שהם לא מסוגלים להגיב בצורה לא אלימה - אלא רק באלימות. ובכך הוכיחו בדיוק את הטענה נגדם - הם אלימים, הם מזיקים, הם לא תרבותיים , הם מסוכנים.

ואם הם מסוכנים, אז מי שיש לו מספיק אומץ להתבטא נגדם - ראוי לפרס.

ישן 11-09-2010, 00:54
  suneg suneg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.10
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "sunge - שאלת שאלה טובה ומגיעה לך תשובה טובה."

למרבית הצער אתה צודק
אתה צודק בכל מילה שאתה אמרת על טרוריסטים שטוענים שהם מוסלמים
למרבית הצער הם השחיתו צורת האיסלאם והמסלמים
מה אני יכולת לומר؟ אללה יכנס אותם גיהנום כי עשו הרע בשם האיסלאם

איני מהגנת על הטרוריסטים האלה , אבל אני מהגנת על הנביא מוחמד הנכבד, אני קראתי עליו הרבה , הוא תמיד מצווה ברחמים ובסובלנות ובסלחנות , הוא לא מאיים אף אחד , הוא רק יצא ללחום במי עמד מול האיסלאם שאללה הפקיד אותו להגיע האיסלאם לעולם,
כמו הנביא משה עליו השלום שאללה שלח אותו לפרעה הכופר ולאחר עמד אללה לצד הנביא מושה והנחיל לו הניצחון , והפקיד אותו ללחום בכופרים שעומדים בפני הדת הקורא לאיחוד אללה

אני נדהמה מאדם שצייר את הנביא מוחמד עם פצצה בתור טורבן, האם הוא קרא עליו , אם כן לא ידע את סלחנותיו עם האחרים!!!
ישן 11-09-2010, 01:32
צלמית המשתמש של looklook

אבל אף אחד לא עומחד בפניהם.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי suneg שמתחילה ב "למרבית הצער אתה צודק אתה צודק..."

בכל העולם המוסלמי מריעים למחבלים ולרוצחים. שייחים ומנהיגי דת מצדיקים את מעשיהם. לא רק אצל הפלסטינאים , אלא גם במדינות ערב. אפילו במצרים אמר שייח אל אזהר שמותר לרצוח יהודים.

עם דבר אחד אני לא מסכים - הבעייה מתחילה במוחמד עצמו שרצח את אלה שחשב שהם כופרים. העניין הוא שמאז מוחמד עברו כמעט 1300 שנה. זה מספיק זמן בשביל המוסלמים לשנות את דרכיהם. כדי להשתפר כבני אדם, כדי להחליט שלא כל מה שמוחמד עשה ראוי לחיקוי ושצריך לפרש את דבריו בצורה אוהבת שלום.

הם לא עשו את זה, רוב המוסלמים המשיכו באלימות, הם אפילו לא מוכנים לקבל ביקורת על האלימות שלהם - אז שלא יתפלאו אם מאייר דני שם פצצה בראש של מוחמד - הוא רק צייר את המציאות שרואים בכל העולם.זה באשמתם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:59

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר