לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-10-2010, 20:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הכתבה הזו היא חרפה עיתונאית - וחבל שמיהרת להאמין לה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי winter_forever שמתחילה ב "בבר אילן לא רוצים חילונים במעונות הקמפוס"

שים לב מה עונה האונ' לטענות הכתב (ואין כל תגובה מצידו האם האונ' מדייקת בדבריה - מ שמחזק את
התחושה שכנראה הם עונים אמת) :
1. המעונות לחילוניים נמצאים 10 דקות הליכה מהקמפוס (בני ברק אכן מאוד קרובה לאונ', ואם המעונות
נמצאים בצד שקרוב לכביש גהה - בהחלט ייתכן שהאונ' צודקת).
2. תנאי המגורים במעונות לחילוניים טובים בהרבה (באונ' חיפה יש כמה סוגים של מעונות, ובגלל תנאי
המחייה השונים בהם, תמחור שכר הדירה הוא שונה ממבנה למבנה - דבר שבהחלט אפשרי גם בבר-אילן).
3. בתכנון בניית מעונות לחילוניים גם בתוך הקמפוס.

שלוש הנקודות הללו מבטלות את כל הכתבה המטופשת הזו, שעצם פרסומה נובע, מן הסתם, מתוקף היותנו
בסוף אוקטובר, שזהו המועד שבו נהוג בקרב עדות השלומיסטים - לקלל, לחרף ולגדף את אונ' בר-אילן על כך
שסטודנט שלה הוא רוצחו של רבין ז"ל.

זכור תמיד - וואלה זה לא מקום שצריך להסתמך על סקופים שלו...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-10-2010, 23:45
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
איפה החרפה העיתונאית?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הכתבה הזו היא חרפה עיתונאית - וחבל שמיהרת להאמין לה..."

הכתב הציג טענות, לא רק של הסטודנט האנונימי אלא של אגודת הסטודנטים, שחזקה עליה שהיא מכירה את המצב בשטח.
הכתב הביא כלשונה ובפירוט את תגובת האוניברסיטה ומשאיר לקורא להחליט לבד מי צודק. עצם זה שאגודת הסטודנטים מתלוננת זאת כבר ידיעה. לא תפקידו בכתבה שיגרתית לבצע תחקיר יסודי שיעמת את טענות הצדדים ויוציא פסק דין.
חרפה עיתונאית זו הייתה עם היו מציגים טענות של כמה סטודנטים אנונימיים ומבלי לתת תגובה בכלל, או מפורטת, לטענות. הכתבה הזו היא בהחלט תקינה, ועובדה שהצלחת להסיק מימנה, ומימנה בלבד, שהאוניברסיטה צודקת והטענות לא ראויות. אני חולק עליך בעניין זה, אגב:
-יש מעונות "בתיכנון" לחילוניים? מה זה "בתיכנון"? עוד שנתיים? עוד ארבע שנים? כשיהיה תקציב לזה?
-תנאי המגורים במעונות לחילוניים טובים בהרבה? ובכן, מי קבע? לפחות בטוקבקים (עד כמה שאפשר להאמין להם) יש טענות הפוכות. יותר חשוב מזה, יש מי שהמיקום חשוב לו יותר מתנאי הקיום בדירה, ומיקום שווה כסף. כל מי שניסה לשכור דירה במרכז תל אביב לעומת רמת גן יודע שדירה הרבה פחות טובה בתל אביב יכולה לעלות הרבה יותר. העניין כאן הוא לא רק שהאוניברסיטה לא משקללת כראוי (לכאורה) את המיקום בחישוב העלות, אלא גם לסטודנט החילוני אין את האופציה של לשלם פחות, ולסטודנט תפרן הבדל של אלף-אלפיים שקלים בשנה יכול להיות משמעותי למדי. ומעניין האם סטודנט דתי שיחפוץ לגור דווקא בדירה ה"טובה יותר" (והמרוחקת יותר) יוכל לעשות זאת, או שידרשו מימנו התחייבות שהוא מקיים אורח חיים חילוני או משהו כזה. אני מניח שלא.
-ולבסוף, המעונות לחילוניים ממוקמים ברמת גן ולא בבני ברק (לפי אתר האינטרנט של בר אילן). בניין אחד נמצא ברחוב הכבאים 2, שהוא במרחק של 900 מטר בערך בקו אווירי מ"דיונון" של בר אילן (ויותר לרוב הקמפוס). היות ואף אחד לא הולך בקו אווירי יש להסיק שמדובר במרחק של יותר מקילומטר. הבניין השני נמצא ב"חזון איש" 86, שהוא קרוב יותר-כ1.3 ק"מ בקו אווירי לאותה נקודה (מהזווית הזו יש איזורים בקמפוס שהם קרובים יותר וכאלה רחוקים יותר.בקיצור, המרחק בין המעונות החילוניים לאוניברסיטה הוא כנראה יותר מעשר דקות הליכה של בחור או בחורה ממוצעים אלא יותר לכיוון של 15-20 דקות שזה לא מעט כשצריך לקום מוקדם בבוקר לשיעור או כאשר מזג האוויר לא סימפטי. מעבר לכך, יש סטודנטים שבשבילם הליכה כזאת זה עניין בעייתי משהו מכל מיני סיבות, לאו דווקא של נכות פורמלית (אני מניח שמי שהוא פורמלית נכה כן יקבל מקום במעונות שבקמפוס-אם לא, הרי שזה בכלל חמור).
-
ישן 23-10-2010, 00:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מניח שכמוני, גם אתה ראית אגודות סטודנטים ונתקלת ב"פועלן המבורך"...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "איפה החרפה העיתונאית?"

האגודה הזו או שיזמה את הכתבה - או שקפצה על ההזדמנות למעט פרסום...

האגודה הזו, שנשלטת ע"י תא חילוני (כן, כן, למרות הרדיפות הנפשעות - יש די הרבה חילונים שם, מסתבר...),
העלתה טענות - שלפחות בתגובות לכתבה, נראות כממש-לא-חד-משמעיות...

הכתב לא עשה טובה לאיש כשהביא את תגובת האונ' כלשונה - העובדה היא שהוא נזהר שלא להגיב לטענות
אלה ("להשאיר לקורא להחליט מי צודק" זה נשמע יפה בתיאוריה, אבל כאן מדובר בטענות סותרות, שברור
שאחת מהן שקרית, ולעיתונאי עם מצלמה נורא קל להוכיח שהתגובה אינה אמת, לו באמת הייתה כזו...).

הצלחתי להסיק לא רק מהתגובה של האונ', אלא מהרבה טוקבקים של סטודנטים, שהכתבה שקרית.
העובדה שבסוף השקר מביאים את תגובת האיש שהפיצו שקרים אודותיו, לא הופך את הכתבה להוגנת.
אילנה דיין הביאה כתבה שהכפישה סרן בצה"ל במשך דקות ארוכות, ואז בסיום הובאה תגובתו במשפט
וחצי ו"אתם הצופים, תשפטו", או משהו כזה. זה לא עובד ככה - זה עיתונות של ביוב. כשאתה מעלה טענה,
לפחות תוכיוח אותה, ולא תתקע כותרת, ואז בסוף, באותיות הקטנות, תביא את תגובת המושמץ...

הליכה של קילומטר היא 20 דקות רק אם אתה צועד בהילוך איטי...

התנאים שם, עפ"י רוב הטוקבקים (של אלה שאשכרה חלק מהאונ', ולא עסוקים בלספר לנו על יגאל עמיר,
ואיך הוא קשור לכתבה...), הם טובים יותר: דירות לעומת חדרים, מטבח ושירותים שמתחלקים על פחות
אנשים, פחות רעש, וכן הלאה.

בקיצור - עוד כתבת-חרפה. מוואלה לא הייתי מצפה ליותר (בטח לא אחרי ה"סקר" המעוות שלהם מהשבוע, והשינויים העריכתיים בו: http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=96923 ).
ישן 23-10-2010, 01:32
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
ובמה חרג הכתב מהנהוג בעיתונות?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מניח שכמוני, גם אתה ראית אגודות סטודנטים ונתקלת ב"פועלן המבורך"..."

אגודת הסטודנטים נשלטת על יד מי שנבחר, וכמו כל גוף שנבחר באופו דמוקרטי היא מייצגת את כלל הציבור הרלבנטי. ככזו, יש לטענות שלה משקל. מעבר לזה, מצאתי בחיפוש קצר באינטרנט שהטענות על אפליה במעונות לרעת החילוניים אינם עניין חדש. כך שהעלאת העניין על ידי הכתב היא בהחלט ראויה. הוא גם העלה את תגובת האוניברסיטה, כנדרש בכללי האתיקה העיתונאית. מה עוד נדרש? שיאמר אמן לתשובות האוניברסיטה ויגנוז את הכתבה? שיתפלמס עם תגובת האוניברסיטה כפי שעשיתי אני כאן? זה לא נראה לי לעניין.
עברתי על התגובות לכתבה ויש שם לא מעט תגובות הפוכות לגמרי לאלו שאתה מתייחס אליהן. עברתי גם על האתר של אוניברסיטת בר אילן והפירוט שם לגבי המעונות השונים, כולל עלויות ומה התנאים במעונות השונים (העלויות והתנאים המצוינים באתר סותרים מה שכתבו כמה מהמגיבים נגד הכתבה, אגב). חישבתי אפילו מרחקים-ושים לב, באחד משני המעונות המרחק הוא של 1.3 ק"מ בקו אווירי- בעיר משמע לפחות 1.5 ק"מ (וסביר להניח שיותר). זה מרחק שאפילו רץ מושבע כמוני לא עושה ב10 דקות הליכה. בקצב הליכה סביר של 5 קמ"ש מדובר ב-רבע שעה-עשרים דקות. וכאמור, מדובר במרחק וזמן שיש להם משמעות לא מבוטלת לחלק מהאנשים, בוודאי בתנאי מזג אוויר קשים או כשיש בעיות כאלו ואחרות. ושמע, אני גרתי שנתיים במעונות צמודים לאוניברסיטה ויודע להעריך את הקירבה הזו.
מכל הנ"ל אני מסיק שתגובת האוניברסיטה איננה מספקת.
ובקיצור, נראה לי שהשימוש כאן בביטוי "חרפה" נוגע יותר לקישורים האסוציאציביים המידיים שמעורר החיבור בין וואלה ואוניברסיטאת בר אילן, מאשר לתוכן האמיתי של הכתבה. אני בטוח שבלי מאמץ רב ניתן לדלות עשרות ידיעות מהזמן האחרון שבאמת ראויות לכינוי הזה.
ישן 23-10-2010, 01:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

וואו, הוא מתנהג כמו כתבי ווינט ודמיהם - אכן עדות להיותו פאר העיתונות
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ובמה חרג הכתב מהנהוג בעיתונות?"

יש לך מושג איך מוודאים מסירת פרס פוליצר לכתב החרוץ?...
לו היה טורח להפריך את תגובת האונ' - זה היה לגיטימי. להשאיר את דבריה ללא מענה (כשהם בשוליים),
זה אולי נורמה מכוערת שהרבה צהובונים נוקטים בה - אבל זו חרא של עיתונות. לשאלתך החשובה, האם
עליו לגנוז כתבה כשמתברר שכולה בולשיט - כן, זה מה שעליו לעשות.
אלא מה? כל הכתבה הזו היא הפלצה תועמלנית ליגה ז' שקשורה יותר לעובדה שאנחנו ב"שבועיים הזכרון",
ועל כן חובה להשמיץ כל אתר שיגאל עמיר אי-פעם היה קשור אליו (למעט חטיבת גולני - כי הם אשכרה עלולים
להגיב בעצבים...).

הכתבה היא חרפה, בדומה לרוב כתבות וואלה שלא עוסקות בשאלות הרות גורל כמו הקונצרט החדש של
רונה קינן או פתיחתה המסעירה של גלריה לאמנות פלסטינית ביפו....
ישן 23-10-2010, 10:33
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
אומנם אני סטודנט לתואר שני...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי winter_forever שמתחילה ב "בבר אילן לא רוצים חילונים במעונות הקמפוס"

אבל לא נתקלתי באפליות נגד חילונים באוניברסיטת בר אילן.

למי שמדבר על מעונות, צריך להבין שאוניברסיטת בר אילן שונה מהותית מכל אוניברסיטה אחרת שיצא לי לבקר בה מבחינת המעונות. אם מישהו מצפה למצוא שם שכונת מעונות גדולה ורצינית, יכול להמשיך לחפש.

בבר אילן יש למעשה שני סוגי מעונות:

הסוג הראשון מנוהל על ידי האוניברסיטה עצמה וכוללות 5 מבנים למגורי סטודנטיות ועוד 2 מבנים לרווקים וזוגות נשואים. זה הכל. מבנה זה לא גורד שחקים - זה בסך הכל 3-4 קומות. באתר האוניברסיטה רשום שהמעונות האלו כוללות בסה"כ 700 מיטות. וממה שיצא לי לראות, החדר שלי בבסיס בבית אל נראה מציאה לעומת רוב המגורים האלו.

הסוג השני של המעונות מנוהל על ידי האגודה וכולל שני מבנים שהם בעצם בנייני דירות לכל דבר ברמת גן וכל סטודנט שם גר בדירה עם עוד 8-10 סטודנטים כשבכל חדר גרים 2. לא סימפטי במיוחד למי שזוכר את ימיו באוניברסיטה.

כך לפני שבכלל מדברים על הפלייה, צריך להבין שמבחינת מיקום, אוניברסיטת בר אילן מופלה לרעה באופן כללי בנושא המעונות. ברור לכולם, שאוניברסיטה שלומדים בה 34,000 סטודנטים וכמות הסטודנטים שיכולים לישון במעונות מתקרבת בקושי ל1000 ויותר מחצי מיועדות לבנות, הסיכוי להכנס למעונות הוא קטן. קטן מאוד.

רק לשם השוואה באוניברסיטת תל אביב יש 3 מתחמים של מעונות - האחד, הגדול מכיל לבדו 1000 מיטות.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:44

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר