27-06-2005, 08:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
עם כל הכבוד לסרטר אני מעדיף אידאולוגיה על נוכלות
בשום מהלך אין ודאות גמורה וכל מהלך מתחיל באידאולוגיה. כולל הקמתה של מדינת ישראל - נכון שהיום יש העושים מעשי נוכלות (גם היא בחסות אידאולוגיה) למען נסיון להשלתלט על כל שטחי ארץ ישראל, אבל זאת איננה דרכי.
אני שולל מכל וכל את חוסר הפשרנות של כלל האידאליסטים - ישנם גם כאלו שהפרגמטיות, לא הנוכלות, מאפשרת להם להתפשר, כל עוד הדבר מקדם ומקרב את השגות מטרותיהם. לא כל אידאולוג מקדש את המשפט - יהרג ולא יעבור. קיימים גם שלבים בדרך, התקדמויות ואפילו נסיגות.
אין מדד לתום לב, אפילו לגבי מי שמתגייר גיור אורטודוקסי לחומרה.
לפיכך, לדעתי יש לדרוש מכל מועמד לאזרחות, תקופת הכשרה והוכחה עצמית של 3 שנים לפחות. חיים במדינת ישראל, חינוך צאציו בבתי ספר ישראליים, פעילות יצרינית וחיים שלא על חשבון הציבור.
להיות יהודי ואפילו ישראלי זו אינה שאיפה רווחת בעולם. נחשלים ישנם גם יהודים וזאת עובדה ידועה בחלק לא מבוטל של העליות שה"טובים" נשארו או הגרו לארצות ניכר ו"שלחו" את החלק הפחות טוב ממשפחתם אל ארץ ישראל. לכן מי שחפץ לקשור גורלו בגורלינו, יש לאפשר לו לבוא ו"להבחן" ולבחון.
כל מיני שחורים מאפריקה, מלוכסנים מאסיה, וכל מיני רוסים או סובייטים לשעבר שהסבא של הסבא שלהם אנס יהודיה - מדוע עצרת כאן, קיימות בעולם עוד הרבה מדינות שהן פוטנציאל. בכלל האם אתה בטוח שכל היהודים ה"טובים" המוכרים ע"י הרבנות האורטודוקסית אינם פריים של מעשי אונס ו/או נשואים מעורבים עם הגויים. צא לרחובותיה של עיר וצפה בפרצופים, בגוונים, במימדים ואפילו בהתנהגותם של בני האדם המהלכים ברחוב, האם אינך מסוגל לזהות בגדול מהיכן הגיעו? האם כולם מאפיינים את המראה היהודי, כפי שאתה מאפיין את אלו הבאים אלינו מעבר לים?
אכן כל ה"ערב רב" על פי תאורך, יקבל חינוך ישראלי וישתלב בהוויה הישראלית ויהיה חלק אינטגרלי מאזרחי ישראל. ראה מה קורה בארץ ההגירה הגדולה ביותר - ארה"ב. שם בכיתה אחת לומדים ילידי ארה"ב, ילידי כל אומות העולם (סינים, יפנים, הודים, ישראלים ואפילו ערבים ועוד ועוד ועוד) - כולם מכבדים את הדגל האמריקאי, שרים את ההמנון ומברכים מדי בוקר את נשיא ארה"ב. זה יוצר עם אחד, עם שפה אחת ותוך דור או שניים מתשתשים כל ההבדלים.
ברור שעל מנת להגיע לכך חייבים לאפשר - נשואים לכל, קבורה לכל ולהפריד את נושאי הדת מנושאי המדינה.
לישראל יש נשק אטומי - זה אתה אומר ואין לכך כל אישור ממסדי. נשק אטומי הוא כחרב פיפיות, הוא בשום פנים ואופן איננו משמש כמגן - מי שמהין להשתמש בו "יחטוף" כפל כפליים ו"לגמור" עם מדינת ישראל (אפילו אם תשתרע על כל שטחה של הגדה המערבית) לא צריך הרבה. המגן עלינו מפני כליה הוא שמורה של רוחה של מדינת ישראל לדורות וזה יעשה אך ורק אם רב האזרחים יאמצו ויפעלו על פי רוח זאת.
באשר להנחת יד על נשק גרעיני, ישנם מספיק גורמים "יהודים טובים", שאוי לנו אם הם יניחו ידם על זה.
כפי שכתבתי האידיאלים הם האופק, הם הכוון. החיים מתנהלים על פי הראלייה הקיימת, כאשר נשמר אותו הכוון הכללי.
כאן אנחנו זהיים - האידאל שלי הוא קיומה של ארץ ישראל השלימה, תחת שלטון ישראלי ועם רב הפועל על פי ההוויה הישראלית. המציאות העכשווית איננה מאפשרת השגתו של אידאל זה. לכן אני מצדד בביסוס קיומננו בתחומי מדינת ישראל.
|