לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-11-2010, 04:58
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Saark שמתחילה ב "עוד שאלה...האם עדיף עדשה..."

אם יש תקציב ויש רצון להשקיע (לא רק כספית, אלא גם להשקיע מאמץ בצילום, לא רק לירות ללא אבחנה) - מן הסתם עדיף ללכת על עדשות איכותיות יותר.
העדשה שבחרת היא לא טובה. הטווח שלה עצום (18-200 מ"מ), וזה אומר שהאיכות האופטית שלה ירודה ביותר. גם מבחינת הצמצמים (כמו שכבר ציינו פה) היא מגבילה מאוד. בתנאי תאורה קשים יהיה לך כמעט בלתי אפשרי לצלם איתה, ובכל מקרה (בלי קשר לתנאי התאורה) לא תוכל לרדד איתה את עומק השדה בצורה מספיק בולטת.

אני אישית ממליצה ללכת על עדשה עם טווח קצר יותר שתתן לך איכות אופטית טובה יותר. כמו כן, כדאי ללכת על עדשה בעלת צמצם מקסימלי פתוח יותר.
אני חושבת שהעדשה האופטימלית בשבילך תהיה טמרון 17-50 צמצם 2.8. הצמצם הפתוח (הכי פתוח שיש לעדשות זום, ככל הידוע לי) יאפשר לך יותר חופש בתנאי תאורה קשים (ולצורך העניין גם חדר סגור באמצע היום נחשב לתנאי תאורה קשים) ויאפשר לך לרדד יותר את עומק השדה. האיכות האופטית שלה טובה יותר באופן משמעותי מהאיכות האופטית של העדשה שאתה רוצה לקנות.
החסרון, כמובן, הוא הטווח הקצר יותר.
אבל כשמתעצלים ומחפשים עדשה שתכסה לך את הכל קורה אחד מהשניים: או שמתבאסים בטירוף מהציוד (ואז נוטשים את תחום הצילום, או מוכרים את הציוד ומחליפים ביותר טוב ובדרך מפסידים הרבה כסף, או נשארים עם אותו הציוד ועם הרבה מרמור) או שפשוט מדשדשים במקום בתחום הצילום ולא מצליחים להבין עד כמה הציוד הזה מגביל ומעאפן.
אם כבר קונים עדשה שמכסה הכל, יותר זול וכנראה יותר אפקטיבי לקנות איזו מצלמה קומפקטית חביבה שלא דורשת ידע בשביל לתפעל אותה.

בהצלחה בכל החלטה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-11-2010, 23:21
צלמית המשתמש של stomer
  משתמש זכר stomer stomer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.04.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Saark שמתחילה ב "אוקי תודה על התגובות. Stomer,..."

אם אתה מחפש משהו למתחילים, אין ספק שהעדשה ששחף המליצה לך מעולה.

העדשה תתן לך את הטווח הבסיסי, 17-50, בלי זום יותר מידי מטורף, ומעולה לצילומים בתנאי תאורה קשים יותר עקב הצמצם הפתוח.

את האמת אני גם התחלתי עם עדשת קיט, ובנוסף קניתי עוד 2 עדשות, יד שנייה:
הראשונה 50 מ"מ קבועה (בלי זום) צמצם 1.8,
והשנייה 70-210 מ"מ, צמצם 4.0.
בנוסף כמו שאמרתי לעדשת קיט 18-55 3.5-5.6.

דובר בעדשות זולות, ככה שהתאים לי לתקציב בזמנו, עם מצלמה 30D.
אני עד היום משתמש בציוד הנ"ל, והחיסרון היחידי שנתקלתי בו, הוא הצורך להחליף עדשות.
תמיד רוצים גם וגם וגם, אבל על כל דבר משלמים את המחיר.

במקרה שלך כמו שאמרתי, תתחיל עם העדשה המדוברת, ולדעתי לא תתחרט.
בהמשך תמיד ניתן להתפתח ולרכוש עדשות נוספות, בהתאם לתחום שימשוך אותך.

ורק כדי להדגיש את ההבדל של הצמצם שלוקח פה תפקיד,
היה לי מקרה שטיילתי עם חבר וצילמנו שנינו אובייקט שהיה רחוק מאיתנו בתנאי מזג אויר חורפי.
לו הייתה עדשת 18-200, ולי את העדשת 70-210 שלי, התמונה שלי יצאה יותר מוארת וברורה (לא מטושטשת)
לעומת התמונה שלו, והכל בגלל הפרש בין הצמצמים: 6.3(העדשה של טמרון) לעומת 4.0.

ישן 23-11-2010, 00:12
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Saark שמתחילה ב "אוקי תודה על התגובות. Stomer,..."

זאת העדשה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=679150

יש לה גם דגם ישן יותר, ובפורומים יש אנשים שטוענים שהדגם הישן עדיף. אותו תוכל למצוא ביד שניה במחיר יחסית זול מאוד בהשוואה לאיכות שתקבל.
אין לי המלצה לעדשה מקבילה בקנון. אין לקנון עדשות במחיר של הטמרון הזו שגם יתנו לך את אותם הנתונים (צמצם פתוח ואיכות אופטית).
העדשה שאתה הזכרת (17-85) היא עם צמצמים סגורים יותר, מה שאומר שהיא לא תעזור לך כשהאור קצת יורד.
חוץ מזה, לרוב העדשות עם הצמצמים הסגורים יותר הן עדשות עם אופטיקה פחות מושקעת. אני לא מכירה את העדשה הספציפית הזו, אבל אם אילו הצמצמים שלה - היא כנראה פחות טובה מבחינה אופטית מאשר הטמרון. היא גם עולה בערך כמו הטמרון אבל שייכת לחברת קנון. באופן כללי אפשר לומר שהמחירים של חברות צד ג' (כמו טמרון) נמוכים יותר מהמחירים של מותגי המצלמות (כמו קנון), ולכן אם יש שתי עדשות בעלות טווח דומה (ל-17-85 יש אפילו טווח גדול יותר) ובמחיר דומה שאחת של קנון ואחת של טמרון - כנראה של הטמרון היא בעלת איכות אופטית גבוהה יותר. (אם של קנון היתה איכותית יותר, היא היתה עולה יותר מהטמרון, לא באותו המחיר.)
זו הסקת המסקנות שלי בלי בדיקה אמיתית של העדשה של קנון.
ממליצה בחום לחפש בגוגל ביקורות ספציפיות על העדשה.

בהצלחה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר