לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תוכנה ומשחקי מחשב
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-06-2005, 22:38
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
GTA:SA ביקורת.

והפעם:

על מצלמות, תיאוריות קשר ובזבוז של מקום.

כמו כולם, חיכיתי גם אני ליום המשמח שבו סוף סוף יצא המשחק המיוחל בסדרת gta שהציפיות ממנו רק גברו וגברו ככול שהודלפו לציבור השחקנים עוד ועוד שמועות על התוספות המעניינות שצפונות במשחק.

כך, גם אני ספרתי את הימים, ורכשתי את המשחק ברגע שיצא לשוק הרחב.

התקנתי את המשחק, תוך ציפייה לרגע שבו אתחיל לשחק בתור "קארל". פושע, שהחליט לחזור לשכונתו הישנה בעקבות רצח אימו, ומוצא שכל הכנופייה שלו פורקה והפסידה שליטה באזורים בעיר לכנופיות אחרות.

אך אבוי. כבר מהרגע הראשון במשחק מוצא השחקן את עצמו בקרבות פרטיים כנגד המצלמה המאוד לא נוחה. רוקסטר ככל הנראה חשבו שזה יהיה מהנה מאוד שהמצלמה לא קבועה, אלא משוטטת לה להנאתה תוך שהשחקן נאלץ לסדר אותה מחדש פעם אחר פעם. הדבר הופך למתסכל ביותר כאשר נמצאים בקרבות נגד דמויות אחרות במשחק ובפרט כאשר נוהגים ולפתע נתקעים במכונית אחרת- המצלמה משנה את הזווית שלה לגמרי ואתם נאלצים להחזירה לזווית המתאימה.
כמו כן המצלמה משום מה, לא מוכנה להשאר בזווית קבועה, כפי שהיה בgta:vc אלא משתנה כל הזמן, ולא תמיד לזוויות נוחות, תוך כדי הנהיגה. רוקסטאר לא הבינו כנראה, שהשיטה הזאת מתה לפני כמה שנים, והיום אין משחק שלא משתמש במצלמה אוטומטית, אשר מכוונת את עצמה (ע"ע לדוגמא swat 4).

תוך כדי תיכנון המשחק, מפתחי רוקסטאר כנראה קראו את רב המכר (ועכשיו בהנחה של 20 אחוז לרגל שבוע הספר) "איך ליצור משחק המשך, תוך הריסת כל הדברים הטובים מהמשחק הקודם".
כך, כאשר ימצא השחקן את עצמו באמצע קרב יריות מול חברי כנופייה יריבה, הוא לא יוכל פשוט לירות בהם כפי שהיה במשחקים הקודמים. יהיה עליו קודם ללחוץ על הכפתור הימני בעכבר כדי לקבל כוונת (!) ורק אז הוא יוכל לירוק בצורה נורמליץ באוייביו. ללא הכוונת לא ניתן לירות בצורה נוחה מאחר והדמו מתקבעת על נקודה מסויימת ולא משנה אותה. מה קרה לכוונת שהופיעה תמיד בנשקים הקלים (אקדח, עוזי וכו') במשחק הקודם? מובן, שיהיה צורך ללחוץ על הכוונת כאשר משתמשים ברובים גדולים, אבל מה הקטע? לנסות להרוס לשחקן כמה שיותר את חווית המשחק?

בנוסף לכך, השליטה במכוניות ובמטוסים במשחק היא ממש מתחת לכל ביקורת . הרכב "זורק תחת" בכל הזדמנות אפשרית, ומספיק שתלחצו בלי כוונה על חץ-ימינה כדי לגרום לסיחרורים בלתי נשלטים של הרכב, והדבר מעצבן במיוחד כאשר נמצאים במשימה שבה צריך לרדוף אחרי מישהו, או במהלך מרוץ או כאשר נמצאים במשימה נגד הזמן. אך לאחר בדיקה מעמיקה, מתגלה שהפיצ'ר המעצבן הזה הוא רק חלק מהדבר החדש אשר רוקסטאר שידכו למשחק והוא: מערכת ניהול הגיבור.

כפי שבוודאי יודעים אלו אשר שיחקו בחייהם במשחקי RPG שבהם הדמות עולה שלב כל כמה זמן, וכשזה קורה, הדמות משפרת יכולת כזאת או אחרת, והשחקן מקבל נקודות שבעזרתן הוא יכול לשפר את הדמות שלו ולפתוח אותה לכייונים מסויימם כך גם במשחק הנ"ל אם כי המערכת מופשטת מאוד: יש מספר מסויים של יכולות (שרירים, סיבולת, כבוד וכו') אשר עולות כאשר ממלאים תנאי מסויים.
כך למשל, כמות הכבוד שלכם תעלה כאשר תבצעו בהצלחה משימות, וכמות הסיבולת תעלה כאשר תתאמנו על ריצה, וכמות השרירים תעלה כאשר תתאנו על משקולות במכון כושר, וזה מביא אותי לחלק אחר במשחק.

אני עליתי על תיאוריית קשר בין רוקסטאר לבין מפתחי חומרה היקפית (יצרני מקלדות ועכברים). כל מי ששיחק במכון כושר, שם לב בוודאי לכך שכאשר רוצים להרים משקולות, צריך ללחוץ על העכבר ועל מקש הרווח במקלדת. אין לי ספק שהלחיצות גורמות לנזק לעכבר, דבר שיחייב את השחקן לקנות עכבר חדש מה שמוביל לתיאוריית הקשר: רוקסטאר יצרה את מכוני הכושר בכוונה על מנת שהשחקן יאלץ לקנות עכבר ומקלדת חדשים!

פרט למכוני הכושר, ישנם עוד בתי עסק שמאפשרים לשחקן שליטה רבה על הדמות שלו: ישנן מסעדות, אשר בהם יאכיל השחקן את הדמות; ישנן מספרות שבהן ניתן לבחור תספורת וגם עיצוב של הזקן; ישנם מכוני קעקוע שבהם ניתן לכסות את הדמות. פרט לאלו ישנם גם בתי עסק יעודיים יותר, כמו בית הספר לנהיגה שם ניתן ללמוד איך לעשות צלחות, בתי ספר לטיסה, ומוסך אשר ישפר כל מכונית שתכניסו לתוכו עם ניטרו, "חצאיות" עיצוב של גוף האוטו, התקנת מערכת הידראולית מתקדמת וכן הלאה. בחלק הזה ניתן לומר שרוקסטאר באמת הוסיפו משהו למשחק. הדברים האלו מוסיפים לשחקן הרגשה יותר קרובה למציאות מאשר משחקים אחרים במובן שכשאשר דמות השחקן תאכל הרבה היא תשמין ויהיה לה קשה לרוץ, אך עם זאת השחקן יצטרך להאכיל את הדמות כדי שלא תרעב וכן הלאה. הפיצ'רים האלו באמת מוסיפים למשחק.

דבר נוסף מהנה שיש במשחק הוא האפשרות לפרוץ לבתים. כל מה שצריך זה משאית ובית לפריצה. לאחר שתמצאו בית, פשוט תגיעו עם המשאית, ותאספו מהבית ארגזים שאותם תצטרכו לאסוף בשקט כדי שהדיירים לא יתעוררו ולפני הבוקר כדי שלא יראו מה אתם עושים. לאחר שסיימתם את הפריצה, תוכלו לקחת את המשאית למחסן שבו תקבלו כסף על הרכשו שהבאתם.

אך כל זה טוב ויפה אך לא הגענו לחלק החשוב של המשחק: משימות ומכוניות.

אתחיל במשימות.

על אף שהמשימות הפעם מעניינות, ותורמות לעלילה, ישנן משימות מעיקות מאוד, כמו המשימה שבה צריך לרקוד לפי החצים המופיעים על המסך, כשרוצים לגנוב את המכונית של הדי ג'י במשימות של og loc . בנוסף לכך, האינטילגנציה המלאכותית במשחק נופלת מהאינטילגנציה של המפלצות ב dave 1.
הדמויות פשוט מטומטמות ומקשות על השחקן לבצע את משימותיו כאשר הוא צריך לדאוג שהדמויות לא יהרגו בגלל נטיה מוזרה שלהם לעמוד במקום אפילו כשיורים עליהן, וזו נפילה עצומה מהמשחק הקודם שבו לדמויות היה קצת יותר שכל. כך יוצא שבמשימה שבה צריך לשדוד נשק ממחסני הצבא, השחקן מוצא תא עצמו יוצא לעזרת הדמות שאיתו על מנת שלא תיהרג בגלל שהיא פשוט עומדת באמצע הרחבה ומחכה שירו בה. גם הנסיונות שלה לפגוע בחיילים הם עלובים וכל מה שהיא עושה זה לירות סתם לעבר נקודה מסויימת אפילו כאשר החיילים (שלהם יש מסיבה משונה אינטילגנציה) משנים עמדות ותופסים מחסה. מוסיפה לתחושת התסכול המצלמה ששום משחק איתה לא מפשר שליטה נורמלית במשחק.
פרט לכך, האינטילגנציה כללית של המצשחק עלובה. כאשר תחסמו כביש מרצונכם או לא, שאר "הנהגים" פשוט יעשו את מירב המאמצים להמשיך לנסוע ישר תוך שהם נכנסים בכם ולא מאפשרים לכם לצאת מהמסלול שלהם. חבר'ה, בחייאת. מה קרה? במשחק הקודם הנהגים היו משנים את המסלול שלהם. אלא, שמסתבר שזה רק חלק ממערכת ה rpg: היכולת לשלוט על הרכב באופן נורמלי. אבל בחייאת. אני צריך לעשות את כל המשימות הראשונות עם שליטה נוראית על הרכב עד שאני אגיע לרמה סבירה של שליטה, שגם בה השליטה לא משהו?

ועכשיו למכוניות: הסברתי מקודם על השליטה המזעזעת על המכוניות, אך יש פיצוי מסויים במבחר העצום של כלי הרכב שקיימים במשחק. מלבד מסוקים, טנקים וג'יפים צבאיים כמו במשחק הקודם, במשחק הזה יש מטוס בוכנה, מטוס ים, מטוס סילון וגם מטוס קרב. בתחום כלי-הרכב השיפור היחיד במכוניות הוא בגרפיקה שלהם ששופרה בהרבה מהמשחק הקודם: כאשר מכסה מנוע יעוף מהרכב, לא יתגלה משטח שחור כמו במשחקים הקודמים, אלא יתגלה מנוע, אם כי לא עשיר בחלקים. כמו כן ניתן לירות בזכוכיות של המכוניות ולהרוג כך את הנהג. אך התוספת המעניינת במשחק היא האופניים. כן, אופניים. ניתן לגנוב אופנים במשחק ולנסוע בהם בהנאה וגם לעשות פעלולים כמו קפיצה מעל גדרות, נסיעה על גלגל אחד ועוד. הסיבה העיקרית לנסיעה באופניים (לפי דעתי) היא שגם אם האופניים עדיין תלויות במצלמה המעצבנת, ניתן לשלוט עליהם ביתר קלות מאשר במכוניות.

לסיכום:

אחד המשחקים הגרועים ששיחקתי בימי חיי. שליטה גרועה; מצלמה סוררת שלא ניתן לכוונה לנקודה קבועה ומשתנה בכל רגע אפשרי; גרפיקה טובה יחסית; ריאליזם טוב מאוד של המשחק; איטילגנציה מלאכותית שהיא מתחת לכל ביקורת; עלילה טובה יחסית למשחקים הקודמים; משימות טובות שמוסיפות לעלילה אם כי חלקן מפגרות ומעצבנות.

סיכום סופי:

גרפיקה: 8 מתוך עשר. ראיתי טובות יותר.

סאונד
: 9 מתוך עשר. תחנות הרדיו טובות ויש בהם שירים אמיתים (שמעתי אפילו אחד של להקת אמריקה) ותחנות הראיונות עדיין קורעות מצחוק (אני ממליץ לכולם לשמוע קצת wcpr )

שליטה: 0 מתוך עשר. אין מה לעשות, המצלמה והשליטה על המכוניות הורסות.

אורך חיים: (כל הכבוד לאלוני שחשב על הקטגוריה) 4 ימים. שבמהלכם תשחקו תוך חיפוש בגוגל אחר פאטצ' שמסדיר את בעיית השליטה, וכשלא תמצאו, ימאס לכם. 3 מתוך עשר.

AI: עלובה משום מה, הדמויות שאיתכם מפגרות, אבל לאחרים יש קצת שכל. כנראה יוצרי המשחק לקחו את המשפט "אין שכל אין דאגות" קצת יותר מדי ברצינות. 5 מתוך עשר.

הנאה: 4 מתוך עשר. כי זה ממש כיף לנסוע באופניים.

תמורה לכסף: אין. אל תחשבו אפילו לקנות את המשחק. 1 מתוך עשר.

סה"כ: 3.6 .

מסקנות:

צריך לקוות שהספר "איך ליצור משחק המשך, תוך הריסת כל הדברים הטובים מהמשחק הקודם" לא יגיע לעוד חברות.

נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 25-06-2005 בשעה 23:00.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-06-2005, 23:32
  RunX RunX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "GTA:SA ביקורת."

מצטער לבאס אותך אבל זה כנראה בעיה בהגדרות אצלך (בקשר למצלמה)
שיחקתי במשחק כבר למעלה מ 48 שעות רצופות (וסיימתי כבר 50 אחוז מהמשחק) ועד עכשיו לא קרה לי מצב שהמצלמה זזה בחופשיות לאן שהיא רוצה. וכאשר נוסעים ולפעמים מזיזים טיפה את העכבר בטעות אז המצלמה אכן זזה אך אחרי שנייה - שניים היא מתייצבת חזרה.
ביססת את כל הביקורת כמעט על המצלמה והנוחות שלה שאי לא מבין מדוע בזבזת את זמנך לשווא ?
כמו כן בקשר לאינטילגנציה של הדמויות, אם שמת לב, היא די גבוהה יחסית ל vice city. ב VC היית יכול לחכות שעות עד שדמות שאיתך במשימה היתה זזה כאשר יורים עליה, ב SA לפחות היא יורה. זה כבר בונוס.
יש לי עוד הרבה דברים להגיד אבל מפאת חוסר זמן (כן, מחר בגרות בהיסטוריה) אכתוב זאת מאוחר יותר.
לדעתי בזבזת פה יותר מדי זמן על להגיד "איך המשחק גרוע" מאשר לראות את הצד הטוב שבו, שיחקתי בו כל כך המון זמן ונהנתי מרגע לרגע, רוב המשימות מעניינות מאוד (פרט למשימה או שתיים ספציפיות ששאנתי) ובכללי אני ממש לא מסכים עם הבקורת.
בכל אופן ניכרת פה השקעה על הביקורת ועל כן קבל ח"ח.
בהצלחה.
RunX.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://random.thecrow.co.il/?Page=Show&ID=5871&.jpg]

נערך לאחרונה ע"י RunX בתאריך 25-06-2005 בשעה 23:40.
ישן 26-06-2005, 17:10
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
זכותך המלאה לא להסכים.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי RunX שמתחילה ב "מצטער לבאס אותך אבל זה כנראה..."

עם זאת, כל ביקורת באשר היא, היא סובייקטיבית וזה מה שאני חושב על המשחק. אתה וכל אחד אחר מוזמן לחלוק עלי, אך זה לא ישנה את דעתי.

ביססתי הרבה מהביקורת על המצלמה, כי אין מה לעשות וזה נושא מאוד מרכזי במשחק, וזה פוגע הרבה בחווית המשחק. אני לא מבין למה לחזור לשיטות ישנות מאוד שחלפו מהעולם, כאשר היום יש כבר מצלמות שעוקבות לבד אחרי השחקן ומשנות זווית לבד.

האיטליגנציה של הדמויות במשחק לא מעל VC. בVC הדמויות היו הרבה יותר פעילות מהמשחק הזה- הן היו רצות, זזות ופעילות יותר מהדמויות כאן אשר מעדיפות לעמוד באמצע קרב יריות תוך שהם יורות סתם על נקודה מסויימת ולא פוגעות (מה שמוביל לתסכול כאשר אתה צריך להציל אותן כל דקה).

אין מה לעשות, כאר משחק הוא טוב, הוא טוב (עיין ביקורות קודמות שלי שכאשר משחק הוא טוב, הוא מקבל את כל הקרדיט הראוי לו). כאשר משחק ,שוב, לפי דעתי, הוא גרוע, כך אני אדווח עליו. כגרוע (שים לב לסעיף תמורה לכסף).

עם זאת, אני שמח על כל תגובה (אני תמיד שמח על משובים) ואתה מוזמן לספר על מה נהנת במשחק.

עריכה: איזו בגרות בהיסטוריה אתה עושה היום? מוגבר? אם כן מה הנושאים שלך? שלי היו ארצות הברית ומלחמת העצמאות. הייתה בגרות נחמדה אבל לצערי שכחתי את הנושא של האימפראיליזם האמריקאי.

נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 26-06-2005 בשעה 17:18.
ישן 26-06-2005, 10:37
צלמית המשתמש של q_man
  q_man q_man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.04
אני לא יודע מה קרה לעכבר שלך אבל אצלי המצלמה בסדר גמור

1. המצלמה לא "משוטטת להנאתה" אם אתה לא נוגע בעכבר תוך כדי נסיעה.
2. השליטה במכוניות לא רעה בכלל ואם שחקת ב-NFS:U2 אני בטוח שהרכבים שם זורקים תחת הרבה יותר, ובשביל להימנע מזריקת התחת יש לך את בלם היד שעוזר לי מאוד בפניות.
3. נכון ה-AI די גרועה אבל יש שיפור לעומת VC, אל תגזים!
4. אני לא יודע איך לעזאזל נתת 3 באורך החיים למשחק שכולל בתוכו קרוב ואפילו יותר מ-100 משימות ועוד הרבה דברים אחרים לעשות, למשחק שלרוב האנשים שמשחקים בו לוקח שבוע או שבועיים לסיים אותו (אני מדבר על לסיים 100%) ולמשחק שישחקו בו גם חודשים רבים אחרי שהוא יצא עם כל המודים שיוצאים לו. בקיצור SA הוא אולי המשחק עם אורך החיים הגדול ביותר שיש היום.
5. תאוריית הקשר שלך באמת מפגרת ולא קשורה לכלום, לעכבר שלי ו\או למקלדת לא קרה כלום כתוצאה מלחיצה מרובה על המקש השמאלי או על ctrl

אני באמת לא יודע מה יש לך נגד המשחק (שהוא לדעתי שיפור עצום לעומת הקודם) אבל רואים בבירור בסיקור שלך שאתה שונא אותו ובלי שום סיבה טובה, נכון שיש הרבה מה לשפר (ואני מקווה שעם יציאת ה-PS3 רוקסטאר גם ישפרו) אבל שום דבר לא מצדיק ציון כזה (3.6)

ישן 26-06-2005, 13:35
צלמית המשתמש של S - Designer
  משתמש זכר S - Designer S - Designer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.03
זה מה שקורה שמצפים למשהו מושלם

ציטוט:
כמו כולם, חיכיתי גם אני ליום המשמח שבו סוף סוף יצא המשחק המיוחל בסדרת gta שהציפיות ממנו רק גברו וגברו ככול שהודלפו לציבור השחקנים עוד ועוד שמועות על התוספות המעניינות שצפונות במשחק.
כנראה שאתה ציפת למשחק הרבה יותר מאנשים אחרים פה.
המשפט הבא מסביר הכל: "
כגדול הציפיות גודל האכזבות".

בקשר לשליטה תאמת היא לא כזאת נוראית אחרי שמתרגלים. אתה ציפית למשהו מושלם ולא קיבלת אותו ולכן אתה מתלונן.
מה שכן אני אהבתי יותר את העלילה של VC משום מה.
קיצר ביקורת בכיינית מדיי.

ישן 27-06-2005, 18:26
  amirfefer amirfefer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.03

למעשה, התבכיינת אך בגלל השליטה, שדרך אגב לא מזוויעה כלל ואפשר בקלות להשתלט על הדמות.
אני בספק אם סיימת את המשחק (לפחות את משימות העלילה), אורך החיים של המשחק הזה גדול מאין שיעור. המשימות החובה לסיום העלילה אינן לוקחות אחוז נכבד, ויש משימות רבות ומגוונות שלא קשורות לעלילה ומוסיפות זמן רב.
בהחלט זהו המשחק לשחקן יחיד הארוך ביותר שנתקלתי.

המשימות עם החצים (כמו המשימה של הדיג'י והמשימה עם המכונית המקפצת) הינן משימות קלות ונוטלות חלק מזערי ביותר.
שכחת לציין את מגוון המשימות האדיר, יש משימה ממש כיפית של לשדוד קזינו, החל מתכנון הקזינו ועד לפריצה עצמה. (פריצה שמזכירה את הסרט אושן 11).
המשימות בהחלט הרבה יותר מגוונות ומהנות מהמשחקים הקודמים.

נכון, המשחק לא קודד למחשב כמו שציפיתי. אבל מגיע לו ציון גבוה הרבה יותר ממה שנתת. והמשחק מספק את סחורתו.

נערך לאחרונה ע"י amirfefer בתאריך 27-06-2005 בשעה 18:47.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:45

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר