24-12-2010, 20:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 12.07.04
|
|
טופס 55 לטייס לקצין בשירות קבע- מספר שאלות
שלום לכל חבריי הפורום, כבר המון זמן שאני לא פעיל בפורום מאז שהתגייסתי לצבא.
כיום אני משרת בקבע בתפקיד סמ"פ בחיל ההנדסה מעוניין לצאת לקורס טייס מנסיבות של מימוש עצמי בעיקר ומשאיפות כאלה ואחרות. לפני שאני נוקט בצעדים לקראת המעבר יש לי מספר שאלות על התהליך עצמו ועל הסבירות שיתממש.
1. עד כמה משתלם כלכלית לצבא/חיל ההנדסה להעביר קצין בקבע, שחתום כרגע לעוד שנה וחודשיים, לשלב הכשרות בקורס טייס?
2.בהתחשב בנתוניים אישיים גבוליים מאוד (קב"א 53 ודפ"ר 60) ,ברקע צבאי קודם(ציוני קורסים, תפקידים) ובהמלצות מפקדים שתחתם שירתתי ופיקדתי מה הסבירות שיאושר לי במדור צוותי אויר הבקשה?
3.מה יהיה עליי לעבור אם בכלל על מנת להתקבל לקורס הטייס כתנאי מקדים או מחייב (גיבוש/ ירפ"אות)?
4.במהלך השירות הצבאי שלי חלה ירידה משמעותית ביכולת הראיה אל מול הראיה שלי טרם הגיוס כרגע אני נמצא בשלב של בידוק רפואי כרגע הראיה שלי ודאית נפגעה בעין שמאל, מה ההגבלות אם בכלל קיימות על תנאי הקבלה מבחינת ראיה והאם קיימת אפשרות להיות טייס גם כאשר הראיה שלך לא 6/6 , מבירור מקדים שעשיתי הבנתי שניתן להיות טייס מסוקים/תובלה וכדומה?
תודה מראש לעונים.