08-03-2011, 13:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
דים סאם מדפי אורז.
לפני זמן די ארוך קניתי דפי אורז, תמיד חשבתי לעשות איתם משהו אבל לא יצא, עד אתמול.
החלטתי להשתמש בדפי האורז להכנת דים סאם, היות ויש לי מתקן אידוי מבמבוק (כלי עגול עם חורים בתחתית ששמים מעל סיר מים רותחים והאדים מבשלים את המזון שנמצא בתוכו).
זו פעם ראשונה שאני נוגע בחומר הגלם הנ"ל, אז החלטתי להכין כמות לא גדולה.
התחלתי בהכנת המילויים: ירקות מוקפצים עם שרימפס לדים סאם בצורת רול ותרד עם בוטנים ושרימפס קצוץ לדים סאם בצורת "פרח" (עיגול ממולא שמושכים את קצוותיו ומסובבים לסגירה).
ירקות מוקפצים:
בצל חתוך לרצועות דקות
גזר חתוך למקלונים.
כרוב חתוך לרצועות.
פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות (טריות לאחר שטיפה או יבשות לאחר השריה במים חמים לכ-10 דקות וסחיטה)
שום כתוש
ג'ינג'ר כתוש
צ'ילי כתוש
רוטב סויה
מירין
רוטב פאד-תאי
להקפיץ את הבצל והגזר בשמן זית בווק עד לריכוך קל.
להוציא לקערה ולהכניס את הכרוב עד לחריכה קלה.
להוציא לאותה קערה ולשים בווק את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר.
להוסיף את פטריות השיטאקי, ולאחר צריבה קלה להוסיף את רוטב הסויה, רוטב הפאד-תאי והמירין.
לאחר צימצום קל לשפוך הכל (רוטב + פטריות) אל תוך הקערה עם שאר הירקות המוקפצים.
שרימפס:
שרימפס נקיים ומקולפים ללא זנב. אפשר בהחלט להשתמש בקפואים.
להקפיץ קלות את השרימפס בווק עד לשינוי צבע ולהוציא לצלחת להצטננות.
חלק מהשרימפס לקצוץ וחלק לחתוך לחצאים.
מילוי תרד ובוטנים:
תרד (אני השתמשתי במדליוני תרד קפוא של סנפרוסט)
בוטנים מלוחים קצוצים
שום כתוש
ג'ינג'ר כתוש
מירין
מעט סוכר
מלח לפי הטעם
שרימפס קצוץ
לחמם את מדליוני התרד הקפוא יחד עם מעט מים בווק עד להפשרה מלאה.
להוסיף את השום וג'ינגר.
להוסיף את הבוטנים הקצוצים
להוסיף את המירין את הסוכר והמלח.
לאחר צימצום הנוזלים להוציא לקערה להוסיף את השרימפס הקצוץ ולערבב.
הכנת הדים סאם:
להכין קערה עם מים חמים-פושרים (שאפשר לגעת בהם)
להטביע דף אורז בתוך הקערה עד לריכוך (כדקה)
להוציא ולנער נוזלים.
הכנת רול:
לשים את המילית בשליש התחתון של דף האורז.
לקפל את השוליים
לגלגל לצורת רול
הכנת "פרח":
לשים מילית במרכז הדף ולהוסיף את חצאי השרימפס (כ-3 חצאים)
לקפל את השוליים כלפי מעלה ולסובב קלות
אפשר לשים קיסם ואפשר להחזיק סגור כחצי דקה כדי שהדף לא יפתח
מרפדים כלי אידוי בעלי כרוב ועליו.
מניחים את הדים סאם על עלי הכרוב, עדיף מבלי שיגעו אחד בשני.
מניחים את כלי האידוי מעל סיר עם מים רותחים ומאדים 10-15 דקות.
להגיש
|