28-06-2005, 20:51
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
אם המצלמה מחודשת ע"י היצרן - אין לך מה לפחד. משום מה הדעה הרווחת על מוצרים מחודשים היא - שהמוצר עבר חידוש אחרי ש-"הרגו את אמ-אמא שלו", כלומר מוצר עם הרבה מאוד תקלות, מוצר גרוע ו\או הרוס. זה לא נכון ברוב המקרים - מספיק שהלקוח (בחו"ל כמובן, בארץ זה לא אפשרי עד כמה שאני יודע) החזיר את המצלמה לחנות בגלל שהוא לא אהב אותה או שהיא לא התאימה לצרכים שלו, החנות בחרה לשלוח את המצלמה לקאנון לחידוש, כאשר במפעל היצרן ברוב המקרים מחליפים את הפלסטיקה החיצונית ומעבירים את המצלמה את אותה סדרת הבדיקות שגם המצלמות החדשות עוברות. לכן אין מה לדאוג - המצלמות האלה עברו את כל הבדיקות הנדרשות במפעלי היצרן ואפילו נראות כמו מצלמות חדשות בגלל הפלסטיקה החדשה.
לפני הקנייה צריך לברר טוב-טוב אם המצלמה חודשה במפעלי קאנון או שמדובר בקומבינה תורנית של המוח היהודי המבריק (לדוגמא המצלמה מחודשת באחת המעבדות בארץ - אני בספק אם יש מעבדה מקצועית בארץ שהוסמכה לכך ע"י קאנון העולמית. וכן, זה כולל גם את קרט). באתר של קאמרה-אילה משפט הבא מדליק אצלי נורה אדומה - "באריזת יצרן של קנון עם אחריות מלאה של קנון". מי מספק את האחריות ? קאנון העולמית? קאמרה-אילת ? קרט ? אני אישית הייתי מברר את הסוגייה הזאת עם קאנון ישראל - מתקשר ושואל מה עושים במקרים כאלה.
בהצלחה.
|