לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-05-2011, 12:33
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אני אפילו לא כלכלן בגרוש, אבל..."

ציטוט:
אני אפילו לא כלכלן בגרוש, אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי אנחנו מהמדינות המובילות בעולם בקצב הצמיחה היחסי ובין המדינות הבודדות בעולם המערבי שבקושי ניזוקו מהמשבר הכלכלי.

זה קשקוש שרק כלכלנים, ופוליטקאים מביני דבר מבינים..
ציטוט:
הנהירה של מהגרים (בניגוד לעולים) מרוסיה לישראל גם די סותרת את הטענה הנוספת שלך, לדעתי.

בכל זאת המצב בארץ טוב פי כמה מאות מסודן\סין\.. אם הרצון של מהגרים ממדינות כאלה לעלות לכאן, זה המדד שלך, אז המדד שלך רע.

המצב רע, באמת רע! עד כדי כך רע, שאני אישית לא יודע האם שווה לי להשאר כאן אחרי סיום התואר, ולחסוך 10-12 שנים לדירה בת-אביב(או חור אחר ליד), או להתחפף נניח לוונקובר?

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 04-05-2011 בשעה 12:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-05-2011, 12:46
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "[QUOTE]אני אפילו לא כלכלן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Equivocator
זה קשקוש שרק כלכלנים, ופוליטקאים מביני דבר מבינים..

אני לא בטוח...
ציטוט:
בכל זאת המצב בארץ טוב פי כמה מאות מסודן\סין\.. אם הרצון של מהגרים ממדינות כאלה לעלות לכאן, זה המדד שלך, אז המדד שלך רע.

המצב רע, באמת רע! עד כדי כך רע, שאני אישית לא יודע האם שווה לי להשאר כאן אחרי סיום התואר, ולחסוך 10-12 שנים לדירה בת-אביב(או חור אחר ליד), או להתחפף נניח לוונקובר?

אני מסתכל על חלק מהמדינות שמדורגות I (מולדוביה, רומניה, אלבניה, יוון) וחלק מהמדינות שמדורגות II (ישראל, טורקיה, קפריסין, ברזיל) ולא כ"כ מבין מה המדד שלהם לקביעת הדירוגים.

אנחנו לא קולטים הגירה מסין, שהיא המדינה בעלת קצב ההתפתחות הגבוה בעולם.

הקביעה שלך שהמצב כ"כ רע נשמעת די שרירותית, בד"כ כשמחירי הנדל"ן בעלייה מסתמן שהמצב טוב, לא רע.

וה"התחפפות שלך לונקובר" לא מעוגנת בסיבה כלכלית (או סיבה ללמה קנדה תרצה לקבל אותך כאזרח).

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 04-05-2011, 13:07

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=The_Equivocator]זה..."

ציטוט:
אני מסתכל על חלק מהמדינות שמדורגות I (מולדוביה, רומניה, אלבניה, יוון) וחלק מהמדינות שמדורגות II (ישראל, טורקיה, קפריסין, ברזיל) ולא כ"כ מבין מה המדד שלהם לקביעת הדירוגים.

אתה צריך להכנס לעומק, ולהבין את האלגוריטם שלהם.. אין לי מושג על מה הם מתבססים(בדיוק אגב כמו שאין לי, וגם לך מושג על מה מתבססים הנתונים "המרשמים" של קצב הצמיחה היחסי ובין המדינות הבודדות בעולם ), ברור שמצבנו טוב יותר מהמדינות הנ"ל, אבל שוב, לא יודע בדיוק מה הקרטריונים שלהם.

ציטוט:
אנחנו לא קולטים הגירה מסין, שהיא המדינה בעלת קצב ההתפתחות הגבוה בעולם.

קצב ההתפתחות שם מסתכם במספר ערים מצומצם, רוב רובה של סין, זה כפריים שמרווחים דולרים בודדים בשנה, יש לנו לא מעט סינים מהגרים במדינה(במקרה שלא ידעת).

ציטוט:
הקביעה שלך שהמצב כ"כ רע נשמעת די שרירותית, בד"כ כשמחירי הנדל"ן בעלייה מסתמן שהמצב טוב, לא רע.

זה כמובן שטויות, עליית מחירי דיור יכולה לנבוע מאלפי סיבות, למשל העלייה בשנות ה90, עקב עליה מסיבית, ומחסור בדירות.
עליה ברמת החיים? היא רק אחת מהם.
נניח ובעיר X, עלתה רמת החיים, נוספו אזורי תעשיה, נוספה גישה טובה לערים, ברור שמחירים בעיר זו יעלו.
הדבר האחרון שמסמלת עליה ארצית במחירי הנדל"ן, של 40% בממוצע(?), (הדירה שרכשו הורי עלתה בשנתיים וחצי ב100%!, מ750, ל1.5 בדרום תל אביב), זה עליה ברמת החיים. "לא צריך להיות כלכלן" כדי להבין זאת..

ציטוט:
וה"התחפפות שלך לונקובר" לא מעוגנת בסיבה כלכלית (או סיבה ללמה קנדה תרצה לקבל אותך כאזרח).

אבל ימים יגידו, אני אישית צופה ירידה לא זניחה של בעלי תארים "נחשקים" צערים(שאין להם מה להפסיד), מנסים את מזלם במדינה אחרת..

ציטוט:
או סיבה ללמה קנדה תרצה לקבל אותך כאזרח

אני אישית לא מודאג, אני בטח לא המעומד הכי גרוע מבין ה250,000 אשר מהגרים לשם מדי שנה..
ישן 04-05-2011, 13:45
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "[QUOTE]אני מסתכל על חלק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Equivocator
אתה צריך להכנס לעומק, ולהבין את האלגוריטם שלהם.. אין לי מושג על מה הם מתבססים(בדיוק אגב כמו שאין לי, וגם לך מושג על מה מתבססים הנתונים "המרשמים" של קצב הצמיחה היחסי ובין המדינות הבודדות בעולם ), ברור שמצבנו טוב יותר מהמדינות הנ"ל, אבל שוב, לא יודע בדיוק מה הקרטריונים שלהם.

אז אני ממש לא מבין את האלגוריתם שלהם, תוכל להבהיר לי אותו (או לפחות לנסות לחשוב על אחד אפשרי)?

על פניו נראה כאילו החישוב היחיד שהם עשו זה: אירופה>מזה"ת+ד.אמריקה.

ציטוט:
קצב ההתפתחות שם מסתכם במספר ערים מצומצם, רוב רובה של סין, זה כפריים שמרווחים דולרים בודדים בשנה, יש לנו לא מעט סינים מהגרים במדינה(במקרה שלא ידעת).

נראה לי שזה דבר טבעי בכל מדינה שהיא לא סוציאליסטית (אני מתכוון סוציאליסטית אמיתית ולא בתור מס שפתיים).

אני לא מכיר מהגרים סינים בארץ, אני יודע שיש כאלה (אני לא יודע מה הכמות האמיתית כי בארץ יש נטייה לאחד את כל מלוכסני העיינים תחת אותה ארץ מוצא, או לחלק אותם לקטגוריות ע"פ המקצוע בהם עוסקים, חקלאות= תאילנדים, בניין= סינים, סיעוד=פיליפינים ולא דווקא ע"פ המולדת שלהם) שבאים ארצה לתקופות קצרות יחסית ע"מ לצבור "הון" וחוזרים הבייתה.
ציטוט:
זה כמובן שטויות, עליית מחירי דיור יכולה לנבוע מאלפי סיבות, למשל העלייה בשנות ה90, עקב עליה מסיבית, ומחסור בדירות.
עליה ברמת החיים? היא רק אחת מהם.
נניח ובעיר X, עלתה רמת החיים, נוספו אזורי תעשיה, נוספה גישה טובה לערים, ברור שמחירים בעיר זו יעלו.
הדבר האחרון שמסמלת עליה ארצית במחירי הנדל"ן, של 40% בממוצע(?), (הדירה שרכשו הורי עלתה בשנתיים וחצי ב100%!, מ750, ל1.5 בדרום תל אביב), זה עליה ברמת החיים. "לא צריך להיות כלכלן" כדי להבין זאת..

זה נכון אם זה עניין נקודתי (הן מבחינת זמן והן מבחינת מיקום) לדעתי (אני באמת לא יודע...) העלייה במחירי הנדל"ן היא תופעה שמתמשכת על פני כמה שנים (עשרות?) וע"פ חלק גדול מחלקי הארץ, אני גם מניח שאם אנשים לא היו יכולים לעמוד במחירים המרקיעי שחקים השוק היה מאזן את עצמו, אבל יש ביקוש לכן יש היצע.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 04-05-2011, 13:09

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לפי ההסבר של סאם, מעבר לונקובר לא יפתור את הבעייה שלך"

אני לא מתלונן, אבל מה לעשות שקורץ לי אישית במצב הנוכחי לנסות משהו אחר, אני עדיין צעיר(יחסית), בלי יילדים על הראש, עם אשה צעירה, אין לי יותר מדי מה להפסיד, תמיד יהיו כאן אמא ואבא..

לגבי המזג אוויר שם, נראה לי שאסתדר..
ציטוט:
והנדל"ן בשמיים.

בדיוק מה שקורץ לי לבדוק, האם עדיף בוונקובר, או דירה בדרום תל-אביב.. זה בדיוק קו המחשבה ידידי, האם שווה להשקיעה עשור מהחיים, בשביל דירה חדשה במרכז, או שאולי עדיף להשקיעה אותו במקום אחר.. כמה שעצוב(אבל זו המציאות), תל-אביב קיימת היום, אני לא יודע להגיד לך מה היה בעוד עשור, וונקובר, תהיה שם גם בעוד עשור.. באופן אישי, אני מאוד אוהב את המדינה, ועניין מדינה לעם הייהודי, זה דבר חושב מאין כמותו, אבל רובנו(ואני לא יוצא דופן בסיפור הזה), אגואיסטים, אלו עובדות החיים..

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 04-05-2011 בשעה 13:26.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:13

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר