04-05-2011, 13:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.04
|
|
ציטוט:
|
אני מסתכל על חלק מהמדינות שמדורגות I (מולדוביה, רומניה, אלבניה, יוון) וחלק מהמדינות שמדורגות II (ישראל, טורקיה, קפריסין, ברזיל) ולא כ"כ מבין מה המדד שלהם לקביעת הדירוגים.
|
אתה צריך להכנס לעומק, ולהבין את האלגוריטם שלהם.. אין לי מושג על מה הם מתבססים(בדיוק אגב כמו שאין לי, וגם לך מושג על מה מתבססים הנתונים "המרשמים" של קצב הצמיחה היחסי ובין המדינות הבודדות בעולם ), ברור שמצבנו טוב יותר מהמדינות הנ"ל, אבל שוב, לא יודע בדיוק מה הקרטריונים שלהם.
ציטוט:
|
אנחנו לא קולטים הגירה מסין, שהיא המדינה בעלת קצב ההתפתחות הגבוה בעולם.
|
קצב ההתפתחות שם מסתכם במספר ערים מצומצם, רוב רובה של סין, זה כפריים שמרווחים דולרים בודדים בשנה, יש לנו לא מעט סינים מהגרים במדינה(במקרה שלא ידעת).
ציטוט:
|
הקביעה שלך שהמצב כ"כ רע נשמעת די שרירותית, בד"כ כשמחירי הנדל"ן בעלייה מסתמן שהמצב טוב, לא רע.
|
זה כמובן שטויות, עליית מחירי דיור יכולה לנבוע מאלפי סיבות, למשל העלייה בשנות ה90, עקב עליה מסיבית, ומחסור בדירות.
עליה ברמת החיים? היא רק אחת מהם.
נניח ובעיר X, עלתה רמת החיים, נוספו אזורי תעשיה, נוספה גישה טובה לערים, ברור שמחירים בעיר זו יעלו.
הדבר האחרון שמסמלת עליה ארצית במחירי הנדל"ן, של 40% בממוצע(?), (הדירה שרכשו הורי עלתה בשנתיים וחצי ב100%!, מ750, ל1.5 בדרום תל אביב), זה עליה ברמת החיים. "לא צריך להיות כלכלן" כדי להבין זאת..
ציטוט:
|
וה"התחפפות שלך לונקובר" לא מעוגנת בסיבה כלכלית (או סיבה ללמה קנדה תרצה לקבל אותך כאזרח).
|
אבל ימים יגידו, אני אישית צופה ירידה לא זניחה של בעלי תארים "נחשקים" צערים(שאין להם מה להפסיד), מנסים את מזלם במדינה אחרת..
ציטוט:
|
או סיבה ללמה קנדה תרצה לקבל אותך כאזרח
|
אני אישית לא מודאג, אני בטח לא המעומד הכי גרוע מבין ה250,000 אשר מהגרים לשם מדי שנה..
|