12-05-2011, 23:05
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
ההפך, דווקא במקרה הזה בג"ץ לא אשם.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי קגנס
שפטל בחר להגן על מי שהיה, לכל הפחות, שומר בסוביבור. זה לבדו מעמיד אותו באור חלאתי. בית המשפט העליון זיכה מעבירת היותו איוון האיום מחמת הספק והספק הזה לא הוסר גם היום. רצית שיוציאו אותו להורג על עבירה שיש ספק שביצע? שפטל הרי מצדיק את ההגנה עליו בכך שלא היה איוון האיום.
|
שפטל האמין אז ומאמין גם היום ש"איוון" לא היה "איוון האיום". העדויות שהביא שפטל, לא היו עדויות של מה בכך ולדעתי הסיכוי שהוא אכן היה איוון האיום מטרבלינקה שואף לאפס. גם לאחר המשפט נתגלו עדויות התומכות בכך ש"האיום" היה בכלל איש אחר. מכיוון שכל המשפט נסוב סביב היותו של דמיאניוק "האיום" אי אפשר לומר ששפטל "חלאתי" ובהתחשב בתוצאה, אני חושב ששפטל עשה לעם ישראל טובה גדולה בכך שלא הרשיעו את האדם הלא נכון בכך שהוא היה רב מרצחים בשואה. רק לחשוב איזו חגיגה היו עושים מזה הניאו נאצים ושאר אנטי ישראלים.
אני ממש לא מבין את הטיעון. האם היית מעדיף שפרקליט פחות טוב היה מייצג את דמיאניוק, מדינת ישראל הייתה מוציאה אותו להורג ולאחר שנים היה מסתבר שהיא חיסלה את האיש הלא נכון?
עצם העובדה שלאחר כמה שנים, עתרו לבג"ץ כדי שירשיע את דמיאניוק כאיוון "השומר", מעידה על כך שהוא לא היה ה"איום", הרי הוא לא יכול להיות בו זמנית גם מנהיג נאצי וגם שומר במחנה. בג"ץ דחה את העתירה מכיוון שמיכה חריש פנה לבג"ץ ואמר שאין לו די ראיות להרשיע את דמיאניוק, אפילו לא בכך שהיה שומר במחנה אז איך אפשר לבוא בכלל בטענות לשפטל על זה שחשב שהוא לא היה כלל אשם???
אבל, כשמיכה חריש אומר שאין לו די ראיות כדי להרשיע, זה בסדר. זה שבג"ץ מקבל את זה זה גם בסדר, זה לא "חלאתי" בכלל. נו באמת. מי שסבור ששפטל הוא חלאתי צריך לטעון כך גם לגבי בג"ץ. אני לא סבור ששפטל, חריש או בג"ץ עשו משהו חלאתי במקרה הזה.
היום הרשיע בית המשפט הגרמני את דמיאניוק בתור "איוון השומר" וגזר עליו 5 שנות מאסר. אני מקווה שאכן נעשה כאן צדק עם האיש והוא באמת היה שומר בסוביבור ושהמשפט לא יתהפך באיזה ערעור.