04-07-2011, 09:15
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
מהסוף- לחיזבאללה היה אינטרס היות וקיבל כמות עצומה של שבויים חזרה. למה שלא יסתכן? לו היה מקבל 3 בעסקה הראשונה, או יותר נכון- 3 גופות ואדם חי אחד, האם היה לו אינטרס לנסות שוב ב-2006? אני מדבר על מצב שהארגון מקבל אדם אחד חזרה. והנה- אפילו מחיר של המוני משוחררים לא היה שווה להם את החורבן, כפי שהצהיר נסראללה בעצמו. ואם היה מקבל אחד?
|
אנחנו לא יכולים לקבוע מה משתלם להם ומה לא, עדיין לא ענית על שאלת מרואן ברגותי (שהוא כמובן סתם דמות שבחרתי, באותה מידה זה יכול להיות כל "בכיר" אחר ע"פ השיוך הארגוני).
ואגב- אם היה מקבל 3 גופות ואדם חי אחד יכול מאוד להיות שהזנת לו את האינטרס, פעולת חטיפה לא רק מייצרת חטוף/ים, היא גם מייצרת עלייה חדה במוראל הביתי ופגיעה חמורה במוראל של האויב (ע"ע כל הבבל"ת שהולך אצלינו...), יצירת הד תקשורתי בעולם וכו' וכו'.
ואיך היית יודע להחזיר גופות ולא אנשים חיים? להזכירך חיזבאללה לא חשף כלום על גורל החטופים, שכאמור זה לא היה מו"מ אלא סחיטה.
מה גם שחייהם של כמה פיונים שנשלחו לחטוף (ואגב, באף אחד מפעולות החטיפה לא נפגעו מחבלים למיטב זכרוני) שווה בהחלט בעיניהם את חייו של ה"מלך" שישוחרר.
ציטוט:
ברור שהאסירים יכריזו זאת, אתה רוצה שיידקרו בכלא? אני רוצה לראות שמגיעה המשאית להעמיס אחד מהם והוא אומר- לא רוצה, אני רוצה להישאר. להזכירך- אלו אותם אנשים שלא שלחו את עצמם או את בניהם, אלא חיפשו את המסכנים שיילחמו עבורם, שמתבכיינים על זה שאולי מישהו יקצץ להם את התנאים. אנשים מפונקים, לא לוחמי גרילה קשוחים כפי שהם אולי חושבים את עצמם, או יותר נכון- מציגים את עצמם.
|
להזכירך התנאים שהם נהנים מהם גבוההים פי כמה מבכפר בבית ולא חסרים סיפורים של אנשים שבכוונה ביצעו פעולות על מנת להיאסר בישראל (כל דבר החל מחינוך גבוה ועד קיום יחסי מין הומוסקסואליים).
ציטוט:
אני לא מסכים לנקודה מס' 2 שלך.
|
אתה שוכח, נגיד, את סמיר קונטאר?
הנבלה הזאת כבר לא יכולה לספק תועלת פרקטית לחיזבאללה, הוא זקן מדי בשביל להיות פעיל וחסר תכונות אופי שימקמו אותו במנהיגות, אז למה ההתעקשות על שחרורו והחגיגות לכבוד חזרתו?
כי הפכו אותו לסמל, לא רק סמל ההתנגדות לישראל אלא הסמל לאוזלת ידה של ישראל, לא מספיק שהייצור הזה רצח תינוקות חפים מפשע, אחרי שכבר תפסנו אותו ושמנו אותו במעצר כביכול עד סוף ימי חייו, נשברנו והסכמנו לשחרר אותו תמורת...אני מעריך שבחשבון הכולל זה יוצא בערך אצבע של אחת מהגופות.
זה הופך אותנו לחלשים, לפאסיבים נטולי היוזמה, לגלותיים שמתכווצים בפינה כל פעם שהם שומעים דהרת סוסים, את המחבלים זה הופך לדוד שעושה לגוליית בי"ס.
|