25-08-2011, 19:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.08.08
|
|
|
בעיה לא ברורה בראוטר\מודם או במחשב
לאחרונה שינינו את מהירות הפס שלנו מ5 Mbit ל20, וכתוצאה מזה היינו צריכים גם לשנות את המודם (לא ברור לי למה אבל שיהיה...).
בזק הביאו לנו ראוטר+מודם במכשיר אחד, ואני מוכרח לציין שזה פשוט מכשיר שלא שווה שקל. להתחבר לוקח לו שעה, כל פעם שמשנים settings הוא לגמרי מאתחל את עצמו, שעוד פעם לוקח שעה, ובלי קשר הinterface שלו לא מי יודע מה ברור.
המכשיר שייך לNetgear מדגם VVG2000.
בכל מקרה, הבעיה האמיתית היא שכל כמה זמן, המחשב שלי מתנתק מהמודם. אני עדיין מחובר לרשת הפנימית, אבל אין לי חיבור אינטרנט. באותו זמן, חיבורי TCP קיימים (chatים וכדומה) ממשיכים לפעול בלי בעיות. הגיון יפה, אה?
אני משתמש בWindows 7, ולא רק שזה מתנתק כל רגע, גם Windows פשוט לא מנסה בכלל להתחבר עוד פעם. בשביל להתחבר אני חייב או לנתק פיזית את המכשיר ולאתחל אותו, או לאתחל את המחשב שלי. פשוט מגוחך.
המחשבים האחרים ברשת תמיד מחוברים ללא שום בעיות.
דבר נוסף, הוא שקיימים כל הזמן spikes. החיבור מתנתק לרגע אחד וישר מתחבר, מה שהורס כל תוכנה שלא מספיק חכמה לקלוט שהיא צריכה להתחבר מחדש (מה שכולל פחות או יותר את כל התוכנות).
את הspikes אין לי מושג אם גם כן יש רק לי או שזה באמת ברמה של המודם, כי שאר המשתמשים לא ממש עודים שום דבר שצורך חיבור פתוח כל הזמן (כגון streaming).
זה פשוט מקרה מגוחך, וחסר כל הגיון. לא ברור לי מה יותר זבל - המכשיר החדש, מערכת ההפעלה, או בזק.
יש למישהו איזשהו רעיון איך דבר כזה בכלל הגיוני? גוגל לא הביא לי שום תוצאות קשורות לצערי הרב.
|