25-09-2011, 16:50
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.04.02
|
|
|
דב מורן: "הרגנו 9 טורקים - "מי האידיוט ששלח חיילים לסיפון מלא בריונים?"
דב מורן בכלכליסט: חודש הרחמים והסליחות
פברואר 1973, 8 חודשים לפני מלחמת יום כיפור. מטוס לובי אזרחי סוטה בטעות מנתיבו ובמקום לנחות בקהיר מגיע לסיני. טייסי קרב ישראלים שמוזנקים אליו מסמנים לו לנחות ברפידים אך הטייס מנסה להמלט חזרה לאזור מצרים. המטוס מיורט ונופל במרחק דקת טיסה ממצרים. 105 הרוגים. יש תיאור של מה שקרה שם בוויקיפדיה ומקורות אחרים באינטרנט.
באסון המרמרה נהרגו 9 אנשים ומתה לה עוד פיסה באנושיות שלנו. האנשים האלה לא היו נחמדים. הם נופפו באלות (אגב, נדמה לי שגם ליברמן נופף פעם באלה על איזה ילד אחד לפני מספר שנים...). הם זרקו חייל מעבר לסיפון. הם ניסו לחטוף חייל.
אבל מי זה האידיוט ששלח חיילים אחד אחד לסיפון המלא בבריונים עויינים מבלי להבין שזה קורא לאסון? למה לא ציידו את החיילים האלה באקדחי הלם, ברימוני עשן או חומר מדמיע?
הרגנו 9 אנשים שניתן היה לחסוך בחייהם וכל השאר זה תירוצים של מי שאשם בטיפשות ובגבהות לבב. בין ה-9 אחד שנורה בגבו פעמיים. ונניח שלא מגיעה לחבורה הזו של הבריונים הטורקים שום סליחה.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3533184,00.html
התשובה נחסכה ממני במאמרו של שלומי כהן מאתר גלובס:
התמימות השמאלנית של דב מורן
לפני הקרב ביקש דדו להיזהר מהרג נשים וילדים, הצלת שניים גרמה לפציעתי הקשה.
נדהמתי לקרוא את הגיגיך ביום שישי באתר "כלכליסט".
אם זאת יריית הפתיחה שלך בעולם הפוליטיקה אז שמע לעצת ידיד, חזור לדברים הנפלאים שאתה טוב בהם ושכח מפוליטיקה כי מה שעברת עם מודו בסוף דרכה ייזכר כפיקניק לעומת עוגמת הנפש שתהיה לך במגרש הפוליטי ולא משנה באיזה צד תהיה.
במאמר שמטרתו להסביר למה אנחנו צריכים להתנצל בפני הטורקים הטחת דברים קשים מאד במפקדים וחיילים. שרבבת את עניין הפלת המטוס הלובי בתחילת 1973 ומבלי לציין את שמו הטחת בדדו הרמטכ"ל דאז שנתן את ההוראה ובטייסים שביצעו את המשימה שהם בעצם הפילו מטוס נוסעים תוך כדי מנוסתו חזרה למצרים כלומר רמזת שזאת הייתה הפלה לא מוסרית והרג אזרחים לשווא.
הייתי עובר הלאה ולא מגיב על עוד מאמר שמתאים לתמימות השמאלנית במקומותינו שגורסת שדרך התנצלות, ויתור, התנתקות ועוד מעשי פיוס נקדם את השלום אבל בפועל קידמנו רק טילים והבאנו הרג נוסף על אזרחים וחיילים. הפעם חמתי בערה ואני לא יכול שלא להגיב על ההכפשה שמשתמעת מהמאמר, גם אם כאמור שמו לא מוזכר, של איש שיקר לי, דדו ז"ל.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000685578

looopy
נערך לאחרונה ע"י looopy בתאריך 25-09-2011 בשעה 16:55.
|