לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-09-2011, 12:41
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
שלום עכשיו יוזמים "מכתב קצינים" חדש

לחץ מבית: ב-1978 היוזמה הזו הובילה את מנחם בגין לחתום על הסכם
השלום עם מצרים ועכשיו, 33 שנה אחרי, מנסים בארגון "שלום עכשיו"
להפעיל לחץ דומה על ראש ממשלה אחר של מפלגת הליכוד, בנימין נתניהו.
ביוזמה שפורסמה בפייסבוק, קוראים בארגון לפרסומו של מכתב הקצינים
משנת 87' שימוען הפעם לנתניהו ויקרא לו להיכנס מיידית למשא ומתן עם
הפלסטינים.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=833522

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

כניראה שבשלום עכשיו הבינו שלאף אחד לא באמת אכפת מה "אנשי
הרוח חושבים" אז עכשיו הם מנסים לשכנע אותנו עם קצינים וחיילים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-09-2011, 14:32
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "איזה מכתב סרבנים השפיע על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
איזה מכתב סרבנים השפיע על שרון לעשות מה?
ותעשה לי טובה ואל תחלק ציונים לגולשים, אין
שום סיבה לרדת לפסים אישיים בפורום.

הפורום פתוח, אם מותר לחלק ציונים לגולשים אני אמשיך, אם תפנה אותי לכך שזה אסור אני בהחלט אפסיק, אני מציין חד משמעית שאין לי כוונה לעבור על חוקים, אם זה לא חוק אז סלח לי, בוודאי שאין לך מקום להעיר לי על כך.
מוזר שעכשיו אתה מתעורר אחרי כל מה שגולשים מסוימים עוברים כאן אבל מילא, אני אסתדר, אבל תחסוך לי לשים כאן לינקים לעשרות מקרים של הצקה או ירידה לפסים אישיים/ מעבר על חוקים בפורום שלא זכו להערה או פעולה מהמנהלים.
לא התלוננתי, אבל מבקש לא לקבל יחס מיוחד לרעה, תודה.
לגבי אריאל שרון, הדבר נכתב במאמר או ספר שקראתי...אני אחפש את המקור.

ישן 26-09-2011, 14:14
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
הוא בטח קיבל סחרחורת ובחילה מזה..
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=רועי AZ]וזה המיעוט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
אריק שרון ציין בפירוש שמכתב הסרבנים השפיע עליו.
אז שוב, אפשר לא להסכים עם הדעות. אבל לתבל בהערות נמוכות ובעיקר לא מדויקות זה טעות, וסלח לי שזה הסגנון שלך כל הזמן כאן.

וזו עוד בעיה אצל המיעוט הספציפי. מקבלים כותרות בומבסטיות על כלום ואוי למי שלא מיישר קו - נוכחנו לכך ב"מחאה" האחרונה .

ישן 26-09-2011, 14:58
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
זה לא כמו פעם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "שלום עכשיו יוזמים "מכתב קצינים" חדש"

בשנים עברו כמעט כל הקצינים היו תוצרת הקיבוצים והשמאל בכלל. עד היום אנחנו סובלים מעמדתם השמאלנית בכל תחומי החיים. איש מהם (אף לא אחד!!!) לא צפה את אסון אוסלו ולא הזהיר מפניו. עד כדי כך היו גאונים.
היום על כל קצין שמאלני שיחרחר מכתב כלשהו יש 5 קצינים של המחנה הלאומי והציונות הדתית שיציגו עמדה שונה.
אלא אם שלום עכשיו ישוטטו בבתי האבות של גבעתיים וישעטו אחרי הקלנועיות בקיבוצים יתכן וידלו עדיין קציני עבר בעלי דיעות שמאלניות קיצוניות.
מכתב קצינים של ישישים כדוגמת זה שחתם על מכתב הסרבנים, יפתח ספקטור, באמת יעשה רושם אדיר על הציבור...
רק שלא יחתימו את איש המילואים יונתן שפירא.
מול אנשי המופת הללו אפילו נתניהו לא יוכל לעמוד.
ישן 26-09-2011, 22:41
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
סליחה שהזכרתי את בעלי הדם הכחול
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "טוב, טוב שאפשר להאשים את..."

מותר להשתלח במתנחלים יום יום, בכל הקשר ובלי קשר. אבל שום מילה על בעלי הדם הכחול.
מותר להגיד על חיילי צה"ל יודונאצים גם אם הם ביחידות מובחרות. כל הסיכויים שתהיה מועמד וגם זוכה בפרס ישראל.
אבל אם תגיד מילה על חייל שהוא גם קיבוצניק - דמך בראשך.
מותר להגיד שחיילי צה"ל הם קלגסים ופושעי מלחמה (הזקנה מכפר שמריהו?) והיא תקבל מתישהו פרס ישראל. ולא משנה שאותם "פושעי מלחמה" מקריבים את חייהם למען כולנו, ואף אחד לא יגנה את הזקנה הארורה ויגיד שאותם "קלגסים" עושים שירות מלא עוז, גבורה ופטריוטיות ואהבת ישראל.
אריק שרון ספג במבצע שלג נאצות איומות ואיש לא טען שהאיש ביצע שירות מלא עוז, גבורה ופטריוטיות ואהבת ישראל. רק כשמדובר בקיבוצניק העבר מחפה על כל חטא.
ויש עוד שלל דוגמאות. אבל רק לא להזכיר את המילה האסורה. דם כחול זה לא בבית סיפרנו.
אז אנא סלח לי. מבטיח לא להזכיר יותר קיבוצניק בהקשר שלילי. מותר להשתלח בכל אוכלוסיה רק לא בבעלי הדם הכחול. בטח לא באלה שביצעו שירות מלא עוז.
אפילו לא אומר מילה רעה על אודי אדיב (הקובוצניק). כי הרי הוא ביצע שירות מלא עוז, גבורה ואהבת ישראל בצנחנים דקה לפני שהוכיח את "אהבת ישראל" שלו למודיעין של סוריה...
ואני, אגב, שירתתי ביחידה מובחרת מאוד ושירות ארוך (לא סתם אני מכיר את ספקטור וזועם על סרבנותו - בדיוק כפי שדני חלוץ התעצבן עליו). אבל מה זה קשור?
מי שמבקר את ראש הממשלה חייב להיות לפחות ראש ממשלה?
ישן 26-09-2011, 22:48
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "סליחה שהזכרתי את בעלי הדם הכחול"

כמה בולשיט אתה יכול לכתוב במקום אחד?

מישהו פה התיר להשתלח במישהו? מישהו דיבר מילה אחת נגד חיילי צה"ל?

אתה תוקף את הקיבוצניקים מתוך איזשהו תסביך נחיתות או אנטי, כאילו שכולנו "בעלי דם כחול" ו"שמאלנים קיצוניים" ובוגדים ואוטו-אנטישמיים ומה לא?

אתה שולף את אודי אדיב - האם ברוך גולדשטיין וג'ק טייטל הם נציגים של המתנחלים? כי זה אותו הדבר בדיוק... מטורף אחד לא מעיד על הכלל.

ואתה ממשיך לשלול את שירותו של יפתח ספקטור, את כל הפעמים שבהם הגן בגופו על מדינת ישראל. יפתח ספקטור הוא גיבור אמיתי, ועצם חתימתו על מכתב הסרבנים לא יכול לקחת זאת... זה שתנסה לעשות דה-לגיטימציה לכל דבר שעשה מעיד אך ורק... עליך. יפתח ספקטור הוא לא אודי אדיב ולא יונתן שפירא.

תמשיך להכליל, חביבי...

ישן 26-09-2011, 23:05

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "תנסה שוב"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jumbo
אם תכתוב בולשיט לא תשכנע יותר.
אני לא הכללתי כלום. אתה מגן על איש בזוי שחתם על מכתב סרבנות בצה"ל והצטרף לחלאה שבהמשךביזתה את זיכרון השואה על הקיר באושוויץ (הנבל הקרוי יונתן שפירא).
בעיניך הוא איש מופת בעיני הוא איש בזוי.
אין לי בעיה עם הנורמות המוסריות שלך. אני מכבד אותן.
מה לעשות, הנורמות המוסריות שלנו לא דומות.
לילה טוב ושנה טובה לך.

רק שאני אבין, גם הסרבנים של ההתנתקות בזוים בעיניך? אם כן אז אין לי בעיה עם זה.
אני חושב שספקטור אישית הוא אדם משכמו ומעלה, וגם אם עשה טעות בחייו, בכל זאת,מותר לאדם לעשות טעות ב 70 שנה בלי שזה ימחוק לו 30 שנות גבורה.
אבל אם אתה רואה בכל הסרבנים בזוים, אז אין לי בעיה עם זה.

ישן 27-09-2011, 00:02
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "נו אז? כל מה שהוא כתב זו..."

אתה כתבת "אל תתקיל אותו עם סרבני פינוי... שלא חס וחלילה האמת תטפח על פניו...". אך משום מה הוא לא שיתף איתך פעולה וכתב "הסרבנים בהתנתקות הם בזויים. כל מי שמסרב בצה"ל הוא בזוי. אפילו אם לפני כן הוא שירת 50 שנות גבורה". עצם זה שהכנסת דברים לפיו וענית בשמו מעיד על כך שלא היה לך מה באמת לכתוב.

ולהתפרצות הזעם הכללית שלך פה- שים לב מה הוא בכלל כתב. הוא לא האשים קיבוצניקים, הוא אמר, ובצדק, שבעבר שדרת הפיקוד הבכירה הגיעה ממקום מסוים, שמאופיין בדיעה פוליטית מסויימת (זאת, בהקשר לכך שכיום קצינים בכירים במיל' משתמשים בעברם כדי להציג את דעתם הפוליטית כאמת צרופה, למרות שהוכחו כטועים לא פעם). אתה משום מה חשבת שהוא האשים קיבוצניקים, ואצת רצת להגן עליהם. ההודעה היותר ארוכה שלו, כתגובה אליך, טוענת בצדק שעבר מופלא בצבא לא הגן על אף אחד אחר מביקורת, מוצדקת או לא, ארסית יותר או פחות, ולכן מפתיע שאתה משתמש בזה כדי להגן על אדם כמו ספקטור שעשה מה שעשה. אגב, אני גם לא רואה במה שספקטור עשה כטעות, כי טעות היא דבר שקורה בתום לב (בצבא מבדילים בין שגיאה לתקלה). מה שעשה עשה ביודעין, מתוך מחשבה תחילה.

ישן 26-09-2011, 23:40

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "כן בהחלט"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jumbo
הסרבנים בהתנתקות הם בזויים. כל מי שמסרב בצה"ל הוא בזוי. אפילו אם לפני כן הוא שירת 50 שנות גבורה.
ועכשיו נראה מה יש לך על ספקטור (מעניין, ביקשת לעמת אותי עם הגינות הדדית, אז הנה עניתי לך בכנות).
מעניין אם גם שמאלני מסוגל להיות כן.
האם ספקטור הוא בזוי או לא?
והאם הנבל יונתן שפירא הוא בזוי בעיניך?

פייר, תשובה ברורה.
רק שהלוגיקה של השיוויון לא מדויקת.
בעיני ספקטור לא בזוי וגם סרבני ההתנתקות לא בזוים. (אלו שעשו זאת מצו המצפון, לא אלו שעשו זאת מסיבות פוליטות).
זה שיוויוני מספיק בשבילך?
השאלה שלך על כנות השמאלנים לעומת זאת היא בזויה, נמוכה ועלובה, אבל הדיון הוא כידוע לא עליך אז לא ממש חשוב.

ישן 27-09-2011, 00:01

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא מבין איך מי שפוגע בדבר..."

ציטוט:
אני לא מבין איך מי שפוגע בדבר היחידי שמשאיר אותנו חיים במדינה הזו
הוא לא בזוי מבחינתך. זה בכלל לא משנה אם הסרבן הוא מהימין או מהשמאל.

כי אני יכול להבין סרבנות מצפונית וכתבתי על כך הרבה פעמים. זה לא שאני חושב שהיא נכונה, אבל אני יכול להבין אותה ומי שמבצע אותה אינו בזוי.
אישה חסרת בית שגונבת תפוח מהסופר כדי שיהיה לילדיה מה לאכול עוברת על החוק ואני לא מוכן לקבל זאת, והרי אם כולם יעברו על החוק לא תהיה מדינה..ועדיין, אני יכול להבין אותה והיא אינה "בזויה" בעיני. היא קורבן של נסיבות מאוד מצערות, כמו גם כל מי שבקיבל פקודה שלבצע אותה היא בניגוד לצו מצפונו, אם הוא מבצע קשה לו לחיות עם עצמו, אם הוא לא הוא פוגע באחרים ובצבא. אני בעד לבצע, אבל אני יכול להבין את מי שלא, ועדיין אני חושב שהו צריך כמובן להענש.
צר לי שלא כל מה שבזוי בעיניך בזוי בעיני.

ישן 27-09-2011, 00:03

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "הבנתי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jumbo
מעתה אפשר לסרב מסיבות מצפוניות.
המצפון של ההוא לא מאפשר לו לשמוע קול אישה.
המצפון של ההיא לא מרשה לה לשרת בצבא כיבוש.
המצפון של ההם לא מאפשר להם לירות על בני אדם אפילו אויב במלחמה (תתווכח עם המצפון?).
המצפון שלי לא מאפשר לי לנטוש את אימא ולהתגייס לצבא.
המצפון שלי דורש לסגור את הצבא.

המצפון של ספקטור מעניין את זקנתי. האיש הבזוי חתם על סרבנות. מזל שלא כל חיילי צה"ל חיקו את הבזוי.אם כולנו היינו חותמים כמוהו היינו נשארים רק עם המצפון של האויב.

דעתך על אנשים בזויים נמוכה ועלובה, אבל הדיון הוא כידוע לא עליך אז לא ממש חשוב.

אכן, הדוגמאות טובות, פרט לאחרונה כי סרבנות מצפונית היא פסיבית בעיקרון, תקרא על זה קצת אני מציע לפני שאתה קופץ.
שוב, כל מי שמסרב מצפונית צריך להענש, ואני בינתיים כמו שאתה רואה לא מסרב מצפונית למרות שיש לפעמים פקודות לא פשוטות. אבל אני יכול להבין את מי שמסרב מצפונית, והוא לא בזוי בעיני.

ישן 27-09-2011, 00:23

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "וחבל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jumbo
כי כולנו, אולי, עלולים לחוות פינויים של אלפי מתישבים ביו"ש וגם יודעים שאחוזים גדולים מהיחידות הלוחמות שיהיו אמורים להשתתף בביצוע הם מהאוכלוסיה ששייכת למגזר המפונה...
אם תהיה סרבנות מצפונית המונית של אותם קצינים וחיילים אין לי ספק שאתה תהיה הראשון שיסנגר על סרבני המצפון.
הלא כן?
אני שומר את האשכול הזה לעתיד לבוא. מצא כן בעיני משפט המחץ שלך: אבל אני יכול להבין את מי שמסרב מצפונית.
מקווה שבבוא היום תילחם כארי גם על זכות הסרבנים מימין ותהיה עקבי עם מצפונך.
ועל כך תבורך.

מה זאת אומרת? אל תתעצל, חפש בפורום בתקופת ההתנתקות ותראה בעצמך, תמיד יכולתי להבין את מי שסרב מצפונית, גם כשזה היה בהתנתקות.
אבל אתה מעט מכניס לי מילים לפה, זו לא בדיוק תמיכה..אני לא חושב שצריך לסרב מצפונית, אני רק יכול להבין מי שעושה זאת ולא רואה בו בזוי. עונש חמור- כן, בזוי? לא.

ישן 27-09-2011, 00:10

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "איפה ראית הסקת מסקנות? כולה..."

ציטוט:
איפה ראית הסקת מסקנות? כולה שאלתי אותך שתי שאלות דיי פשוטות... למה אתה
ישר נכנס למגננה? אני לא מבין איך אתה לא רואה במישהו שקורא לא לשרת בצבא,
שכמו שכבר כתבתי הוא כניראה הדבר היחידי שמחזיק אותנו בחיים פה, אדם בזוי.
אבל כניראה שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

לפני הריח בוא נדייק לפחות, לא היה במכתב הטייסים קריאה שלא לשרת בצבא ואפילו להפך.
היתה אמירה שהם לא מתכוונים לבצע פקודות בלתי חוקיות ומוסריות.
שוב, אני לא אומר שאנחנו מסכימים עם זה או שזה נכון לפרסם מכתב כזה.
אבל מה שאתה כותב אינו מדויק כלל, לא היתה קריאה שלא לשרת בצה"ל.

ישן 27-09-2011, 00:26

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "לשרת בצה"ל אבל לציית רק..."

ציטוט:
לשרת בצה"ל אבל לציית רק לפקודות שבא לך לציית להן שקול ללא לשרת בכלל.
אפשר לנסות לייפות את זה ואפשר לנסות לקרוא לזה בשמות אחרים, אבל בסופו
של דבר מדובר באנשים שביום פקודה לא יהיו שם ולא יעשו את מה שצריך (ולא
משנה אם מדובר על הפצצה בעזה או על פינוי התנחלות). זה שמי שמסרב לציית
לפקודות היה פעם גיבור לא הופך את זה לפחות נורא.

אני לא מסכים כלל ואפילו זו מדיניות הצבא.
אסור לבצע פקודות בלתי חוקיות בעליל, ולכן בהחלט אפשר להכריז את ההכרזה שהכריזו הטייסים, והם יהיו והיו ביום פקודה.
כל הדיון הוא על האם הפקודות הן בלתי חוקיות וכאן, מה לעשות יש די קונצזוס במדינה שהפקודות הם חוקיות.
אבל הטנה התאורתית שאתה מציג כאן שגויה, וזה לא מדויק לגבי מכתב הטיסים כלל.
מה שהם חושבים שהם כתבו:
אנחנו חיילים טובים, תמיד נלחם, פרט לביצוע של פקודות בלתי חוקיות בעליל (לפי החוק הישראלי) . והמדינה אמרה להם...הפקודות חוקיות לגמרי וכבר אמרנו לכם זאת, עכשיו עופו הביתה.

ישן 26-09-2011, 23:57
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אז 30 שנה של גבורה נותנים לך..."

בחייך, ברווזי, עכשיו סתם נסחפת.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
וגם אם עשה טעות בחייו, בכל זאת,מותר לאדם לעשות טעות ב 70 שנה בלי שזה ימחוק לו 30 שנות גבורה.

הרי לא מדובר פה ביונתן שפירא שהולך ונלחם במדינת ישראל, תומך בחמאס ומצטרף לקמפיין האנטישמי של השמאל הקיצוני וארגוני הטרור. יפתח ספקטור לא פעל נגד מדינת ישראל. האם החתימה על מכתב הסרבנים הייתה צעד נכון או חכם? לא. האם היא חמורה מספיק כדי לשים את האיש באותה הסקאלה כמו יונתן שפירא? גם לא. האם בניגוד חד להרבה מאוד מתלהמים פה יש ליפתח ספקטור רקורד ארוך ומרשים של הגנה על מדינת ישראל ואזרחיה? כן.
גם אם דעתו הפוליטית לא נעימה לאוזן, יפתח ספקטור לא פעל נגד מדינת ישראל כלל וכלל.

ישן 27-09-2011, 00:50

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "יפתח ספקטור התנהל בניגוד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בני לפיד
יפתח ספקטור התנהל בניגוד לערכי הצבא וח"א, ולכן ח"א מצא לנכון שהמעשה שעשה מעמיד את תרומתו למערכת בספק, וזאת למרות תרומתו הגדולה בעבר למערכת, והחליט להפסיק את המילואים שלו בח"א.
מכאן נובע שלדעת מח"א באותו זמן, שכבר הודיע שהוא נכנס לפוליטיקה ולא בליכוד, המכתב פסל את תא"ל מיל' ספקטור מלעסוק בחינוך דור העתיד של לוחמי ח"א. לדעת מח"א המעשה בהחלט היה בזוי.

תביא רק סימוכין שזה היה "בזוי", כי אתה מכניס לו מילים לפה..
אל תבין אותי לא נכון, יתכן שאתה צודק...אבל מצד שני יתכן שהוא פשוט חושב שספקטור "לא ראוי לחנך את דור העתיד" ולא שהוא בזוי דווקא.

ישן 27-09-2011, 05:27
  בני לפיד בני לפיד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.11
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=בני לפיד]אוקי אמיל,..."

"נשיא המדינה ומפקד חיל האוויר לשעבר, עזר ויצמן, אומר הבוקר שמכתב הסרבנות ששלחו 27 הטייסים הוא מעשה צבוע ומביש, וטוב היה לו אותם טייסים היו מקפלים את הזנב בין הרגליים ומסתלקים כמה שיותר מהר, דברי ויצמן בתוכניתנו "נכון להבוקר עם אילנה דיין": "יש בזה המון יפיופיות, המון חוסר מוסר במה שהם עשו, הם שכחו דבר אחד, שהם לא התגייסו לחברת ביטוח, אלא לחברה שבה הרג וצרות ומכות זה לכוחותינו זה דבר של יום ביומו כמעט"."

"חלוץ שילב בנאומו קטעים משירו של אלתרמן ''סרבן המלחמה'': ''ייתכן וסרבן המלחמה הקריב את עצמו לעולה על אידיאה אשר לדעתנו מופרכת היא ועיוורת, והוא יסוד מסוכן ומהרס וכופר כפירה גדולה, עד כי אין לנו דרך כי אם למגרו למופת ולמגרעת''.

''זה עניין התובע את קיום דינם של ציבור ושל יד מחוקק ודורש חוק חקוק על לוח לחובה או לזכות'', הוסיף חלוץ וקרא, ''אך ידע הטרחן מה חוקו במדינה וידע השלטון מה הדין בלי דרכי חובבות של מיקוח''.

חלוץ הוסיף על מילות המשורר משלו. ''שלוש וחצי השנים האחרונות הם מן הקשות שידענו מאז זכינו לעצמאות'', אמר, ''שנים של טרור מתמשך ואכזרי שלא בחל במאמצים על מנת לזרוע רצח באזרחינו. 942 חיילים ואזרחים נהרגו ונרצחו בשנים אלה, בהם שבעה מחיילי חייל האוויר''

גם חלוץ וגם ויצמן וגם אחרים התייחסו לנושא בחומרה נוראית, בזוי היה אחד מהביטויים שהשתמשו בו לתיאור המעשה (שוב המעשה לא האיש)
בברכה.

נערך לאחרונה ע"י בני לפיד בתאריך 27-09-2011 בשעה 05:31.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:55

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר