לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-09-2011, 13:58
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "טענות על "מצוקת דיור" בקרב הפלסטינאים תושבי מדינת ישראל....."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
http://news.fresh.co.il/Go/602536

ממש רחמנות, אני נוסע במשולש ובואדי ערה ומתחלחל לנוכח כמות הוילות והבתים הדו/תלת קומתיים שכל משפחה בונה לעצמה ולצאצאיה, כל וילה מוקפת כמובן מיידית כמו ע"פ נוהל קבוע וידוע בעשרות עצי זית למען לא ניתן יהיה לעקרם ובכך מנוכס לכל משפחה או חמולה שטח של עשרות דונמים.....

שיתחילו לבנות בנייני קומות ולנטוע פחות עצי זית ואז יהיה להם קצת יותר מקום.
אבל אם אפשר לבכות, לילל ולזעוק על קיפוח ולקוות שהמדינה גם תשלם/תממן עוד קצת, אז למה לא?....
אין גבול לחוצפה כשם שאין גבול להפקרות.

זה לא טיעון רציני לבני..
אני לא יודע מה נכון, אל תבין אותי לא נכון..אבל סיפורי "אני נוסע וראיתי שבונים" לא מתחיל אפילו להביא נתונים מדויקים על שני צידי המטבע, האחד הוא הבניה הבלתי חוקית ומן הצד השני כמות האישורים..
שוב, הטענה שלי בנקרה זה היא לא בצד זה או אחר הפוליטי (בשביל זה אני צריך את הנתונים), אלא לגבי זה שלא ניתן לנהל דיון רציני ככה... מה שמזכיר לי באמת את הדיון הקודם חסר הנתונים שעשינו כאן..עד עכשיו אף אחד לא מצא את הנתונים הרלוונטים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-09-2011, 14:53
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=rubber_duck]אם אתה..."

ציטוט:
ח"כ ראלב מג'אדלה (עבודה) אמר כי "המצוקה הקשה של הדיור במגזר הערבי נמשכת עשרות שנים. אזרח ערבי בישראל לא יכול לבנות בית באופן חוקי, כי אין הקצאת קרקעות ואין הסדרת תשתיות".

ציטוט:
חוקר ערביי ישראל, ד"ר דני גרא, הציג נתונים קשים לגבי מצוקת הדיור במגזר הערבי. לדבריו, "הבעיות במגזר הערבי הן בעיקר בתחומי החינוך, הרווחה והמחסור בדיור בנובע בין השאר, ממחסור בקרקעות של מנהל מקרקעי ישראל ומהיעדר תכניות מתאר ליישובים הערביים".

ציטוט:
גרא הסכים עם נציגי המדינה השונים, ש"חלק מרכזי מבעיית הדיור, נובע מהבעלות הפרטית על הקרקעות ביישובים הערביים ולכך יש להוסיף את קשיי המימון של בניית ורכישת יחידות דיור עקב הימנעות הבנקים מהעמדת הלוואות עקב החשש מקשיי חילוט".

ציטוט:
רא הציע שלושה פתרונות: בנייה רוויה (רב קומתית), תוך העמדת שירותים שכונתיים, דיור ציבורי רווי (רב קומתי) בקרקע של מנהל מקרקעי ישראל ביישובים בהם קיימות קרקעות מסוג זה וכן סיפוח של קרקעות חקלאיות ממועצות שכנות לצורך בניית יחידות דיור.

ציטוט:
הממונה על מחוז הצפון במשרד הפנים, יוסי בראון, אמר כי "דווקא קיימות תכניות מאושרות לבנייה וכי הבעיה של בנייה לא-חוקית לא נובעת מתכניות לא מאושרות וחוסר תכנון, אלא מכך שרוב הקרקעות ביישובים הערביים הן פרטיות ואנשים מתנגדים להפשיר קרקעות"

ציטוט:
מתכננת מחוז חיפה במשרד הפנים, ליאת פלד, טענה שכיום קיימות 126 תכניות מתאר ליישובים ערביים. פלד הוסיפה, ש"כל עוד הביקורת תתמקד רק במשרדי הממשלה ולא תופנה גם כלפי ראשי רשויות והתושבים עצמם, לא יהיה פתרון".

ציטוט:
מנהלת מינהל תכנון והנדסה במשרד השיכון, צביה אפרתי, אמרה ש"הבעיה ביישובים הערביים היא הנתח הגדול של הקרקע הפרטית, שלא ניתן לכפות על בעליהן להפשירן לבנייה וכן מכך שתכנון בנייה על קרקע פרטית הוא עניין מסובך". אפרתי: "כעת יש בתכנון מעל 42 אלף יחידות דיור למגזר הערבי שקשה להוציאן אל הפועל עקב אי מתן פתרון לסוגיית התשתיות". אפרתי התייחסה לבנייה הבלתי חוקית ביישובים הערביים ואמרה, ש"בנייה בלתי חוקית נעשית בחלקה, מכיוון שהיא זולה יותר ולא מצריכה תשלום היטל השבחה, הוצאות ומיסים ויותר קל לא לשאול אף אחד". "לעיתים" אמרה, אפילו סבסוד של משרד השיכון לא פותר את הבעיה".

ציטוט:
הרשות לפיתוח כלכלי במגזר הערבי ממשרד ראש הממשלה, איימן סף, דיבר על חולשת הרשויות המקומיות ביישובים הערבים וכן על בעיות רישום בטאבו של קרקעות פרטיות, "מה שמקשה לקדם שימוש בקרקעות".

אני מסכים שכדי לכתוב טזה לדוקטורט אין פה מספיק מידע ונתונים, בשביל דיון בפורום יש פה די והותר.

ישן 26-09-2011, 14:10
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
עקרונית אתה צודק....
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "..."

אך "משום מה" נראה לי שכמות הבניה החד/דו/תלת קומתית בכל ישוב ערבי בין אם מדובר בעיר או בכפר היא השלטת כשלרוב וכשיטה, כל מבנה שמוקם הן אם הוא חוקי והן אם לאו, מוקף מיידית בחורשה של עצי זית ולאו דווקא כדי להתפרנס מהם....
הבניה במגזר היא ע"פ חמולות, שיטת הבניה המקובלת היא של "הרמה " של מבנה בן שתים עד שלוש קומות הניצב על גבי עמודים וזאת לצורך ביצוע של סגירה בבא הזמן לכדי עוד חלל לשם מגורים....
ככה זה מקובל שם כבר שנים פרט ל"ארמונות" שהחלו לצוץ בעשור וחצי האחרונים....

לבא ולטעון למצוקת דיור וחוסר בשטח?... נשמע לי כסוג של חוצפה ועזות מצח שלצערי קיים סיכוי שגם ישפיעו כאן על דעת מקבלי ההחלטות שהרי תמיד ניתן יהיה לנופף באיום של "הדבר יביא לתסיסה במגזר"....

ישן 26-09-2011, 14:22
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "עקרונית אתה צודק...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
אך "משום מה" נראה לי שכמות הבניה החד/דו/תלת קומתית בכל ישוב ערבי בין אם מדובר בעיר או בכפר היא השלטת כשלרוב וכשיטה, כל מבנה שמוקם הן אם הוא חוקי והן אם לאו, מוקף מיידית בחורשה של עצי זית ולאו דווקא כדי להתפרנס מהם....
הבניה במגזר היא ע"פ חמולות, שיטת הבניה המקובלת היא של "הרמה " של מבנה בן שתים עד שלוש קומות הניצב על גבי עמודים וזאת לצורך ביצוע של סגירה בבא הזמן לכדי עוד חלל לשם מגורים....
ככה זה מקובל שם כבר שנים פרט ל"ארמונות" שהחלו לצוץ בעשור וחצי האחרונים....

לבא ולטעון למצוקת דיור וחוסר בשטח?... נשמע לי כסוג של חוצפה ועזות מצח שלצערי קיים סיכוי שגם ישפיעו כאן על דעת מקבלי ההחלטות שהרי תמיד ניתן יהיה לנופף באיום של "הדבר יביא לתסיסה במגזר"....

יתכן, אבל מה אני אמור לעשות? לקחת את המילה שלך בעניין? עם כמה שאני מכבד אותך..כשאתה כותב בצו"ב זה בא לרוב עם מקורות, קישורים ונתונים מדויקים..וכאן זה בא אם "ככה זה נראה לי ממקום מושבי".
אז אני בינתים לא יכול לדעת מה באמת קורה..

ישן 26-09-2011, 17:31
  עמית 171 עמית 171 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.08
הבעיה היא בעיה אמיתית
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "עקרונית אתה צודק...."

אותן חמולות שאדמותיהן צמודות לגלעין הכפר, כבר ניצלו את משאבי הקרקע שעמדו לרשותן (ברוב המקרים), וכן אוכלוסיות שמקורן בכפרים לשעבר (מה שמכונה בתעמולה הערבית "עקורים"), ויש גם מקרים של בדווים מהנגב שהיגרו לכפר קאסם, לוד וכו'. כל אלה אוכלוסיות שהנגישות שלהן לקרקעות לבנייה, כחוק או שלא כחוק - מוגבלת.

אכן, האוכלוסייה הערבית בישראל אחראית לא במעט למצב, אבל הבעיה לא תיפתר בחילופי האשמות או בשאיפות לחילופי שטחים שבחלק מהמקרים אינם ריאליים (האם נסיט מערבה את כביש 6, מוביל החשמל הארצי ומוביל המים הארצי במזרח השרון? האם ניתן לרשות הפלסטינית את רהט? ומה עם ערביי רמלה ולוד?).

פתרון ארוך טווח וריאלי ככל הניתן הוא בטווח הקצר בניית שכונות רוויות באדמות מדינה צמודות לכפרים (במקומות בהם יש אפשרות כזו), ולאורך זמן לדחוף לפינוי-בינוי של מתחמים פרטיים נטולי תשתיות בסיסיות בתחום הכפרים עצמם, כאשר חלק גדול מהאוכלוסייה יפנים את היתרונות של תכנון אורבני ובנייה רוויה.

http://www.inature.info

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:20

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר