לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-09-2011, 21:04
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "אמיל, איזה פיתרון אתה מציע לבעית הפליטים?"

לפני כמה שנים באוניברסיטה עשיתי קורס עם מי שהיה ראש הלשכה של אולמרט (לדעתי קוראים לו עובד יחזקאל או משהו כזה).
הוא סיפר שכבר כמה ממשלות (כולל אולמרט) בעית הפליטים אינה הבעיה האמיתית ושלכולם ברור (גם לפלשתינאים שכיום "בשלטון") שבמקרה הכי קיצוני יהיה מחוה סימלית של קבלת פליטים, לא משהו פרקטי שבו אלפי או עשרות אלפי משפחות חוזרות אלא רק סימון סמלי.
תשובתי היא כזאת: אם בצד השני מקבלים את זה שהפליטים לא באמת יחזרו לכאן (שוב, מעבר לקבלה של כמה מאות לצורך ארוע סימלי) אז אני לא רואה בעיה.
אם הדרישה תהיה שאלפים ועשרות אלפים יחזרו אז לא יהיה פיתרון.
אני אישית לא חושב שזה יעצור להגיע להסכם מתישהו בעתיד, אבל אני לא באמת יודע.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-09-2011, 21:12
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
גם הרחוב הפלסטיני, וגם ההנהגה - מבהירים חזור והבהר, שלא יהיה קץ לסכסוך
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "לפני כמה שנים באוניברסיטה..."

בלי חזרת הפליטים לבתיהם. החתירה שלהם היא להשמדת מדינת ישראל. הבכיר הזה הוא אולי קול יחיד, אך המבטא הלכי רוח של רוב מוצק - בניגוד לאריה אלדד אצלנו (וסליחה שאני מזכיר אותו באותה נשימה).

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 30-09-2011 בשעה 21:14.
ישן 30-09-2011, 22:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
איזה כיף שלעובד יחזקאל זה ברור. לפלסטינים (במחנות ובהנהגה) זה הרבה פחות ברור...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "לפני כמה שנים באוניברסיטה..."

עניין הפליטים הוא לב-ליבו של הסכסוך - ואין שום תקווה לפתרון (גם לא בעוד כמה דורות), בטרם תיתפר
הבעייה הזו.
העובדה שעובד יחזקאל (שאינו ממאורות הגולה, אם מסתכלים על הדרך שבה היה שמשו האישי של אולמרט, וסובך עד מעל לראש עקב כך), סבור שעניין הפליטים אינו בעייתי, זו בעייה קטנה. העובדה שהבוס שלו, שיודע
את האמת, היה מוכן לעצום עיניים ולהתעלם מכך, בתקווה שהדבר ישכיח את ערימת החקירות נגדו - הייתה
בעייה גדולה (תודה לאל, הבעייה נפתרה, והאיש הוא פנסיור העומד לדין).
סוגיית הפליטים והשיבה היא בעייה שאין דרך בעולם להתעלם ממנה, ולא צריך להיות עובד יחזקאל כדי לדעת
זאת. 4 דקות נסיעה ממחסום 300 (הכניסה לי-ם מכיוון בית לחם) מצוי מחנה הפליטים אל-עאידה (צמוד לבית
ג'אלה, ומקום מוצאם של 98% מאלה שירו על גילה בראשית מלחמת האוסלו, לפני עשור). ב2008 הוקם שער חדש למחנה: צורת השער היא כשל חור מנעול, ומעליו ישנו מפתח ענקי, הגדול בעולם - שוקל שני טון.
אני חלש בדיומיים אמנותיים, אבל אפילו אני יכול לבשר שהמפתח מבשר את אלפי המפתחות שעדיין מוחזקים בידי משפחות פליטים (גם בדור 3 ו-4), ואמורים לפתוח בתים בחיפה, בעכו, ביפו, ברמלה, בלוד ובעוד 400
נקודות יישוב בתוך הקו הירוק. הם לא שכחו. אין דרך בעולם שההנהגה שלהם תשכח - בטח לא כשבמחנה אל-אעידה עצמו, הביוב זורם חופשי ברחובות...

אין לי מושג לגבי "עצירת הסכם בעתיד", שכן לתפישתי מדינת ישראל כיום צריכה להבין שערכם של הסכמים
עם רודנים שווה בדיוק לקניית רכב משועבד מסוחר שמקבל רק מזומן, ולא משאיר לך כתובת וטלפון...
ההסכם עם מצרים הוא דוגמא יפה להסכם עם רודן (ושם יש אשכרה סידורי בטחון שאפשר לפקח על קיומם),
וגם ההסכם הזה מתאדה במהירות מרשימה. הסכם עם הפלסטינים (ולא משנה באיזה תנאים), בסה"כ יבטיח
עוד נסיגות שלנו - וחידוש האלימות בטווח זמן מיידי-עד-בינוני, אחרי הנסיגות.
ישן 30-09-2011, 21:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יחי ההבדל הקטן, אמיל - הפת"ח הוא הארגון שכביכול מכיר בנו...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Narion]אוליי זה ינפץ..."

לימין עבאס זכי אכן לא מחדש כלום - אבל מבחינת השמאל הוא אמור לחדש, שכן הוא סותר באופן מוחלט,
סופי וחגיגי את כל תפישות השמאל לגבי הסכם שישם קץ לתביעות הפלסטינים.

השמאל טוען שאם נוותר מספיק - הם יקבלו זאת ויהיה שלום. זה הבסיס לכל "תהליך השלום". האיש הזה
מבהיר ששום דבר לא השתנה מבחינת פת"ח, ושכל הדרישות לנסיגות חלקיות מאיתנו - הם טקטיקה. המטרה
הסופית, כפי שציין - נותרה בעינה, והתביעה לגירוש המתיישבים נועדה להחליש את ישראל עד לרמה של
קריסה פנימית.

לטעון שאין חידוש בדברים, ועדיין לתמוך בנסיגה כדבר שיקרב שלום, הוא דבר שטומן בחובו סתירה פנימית
שאין דרך ליישב אותה.
ישן 30-09-2011, 21:17

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "יחי ההבדל הקטן, אמיל - הפת"ח הוא הארגון שכביכול מכיר בנו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
לימין עבאס זכי אכן לא מחדש כלום - אבל מבחינת השמאל הוא אמור לחדש, שכן הוא סותר באופן מוחלט,
סופי וחגיגי את כל תפישות השמאל לגבי הסכם שישם קץ לתביעות הפלסטינים.

השמאל טוען שאם נוותר מספיק - הם יקבלו זאת ויהיה שלום. זה הבסיס לכל "תהליך השלום". האיש הזה
מבהיר ששום דבר לא השתנה מבחינת פת"ח, ושכל הדרישות לנסיגות חלקיות מאיתנו - הם טקטיקה. המטרה
הסופית, כפי שציין - נותרה בעינה, והתביעה לגירוש המתיישבים נועדה להחליש את ישראל עד לרמה של
קריסה פנימית.

לטעון שאין חידוש בדברים, ועדיין לתמוך בנסיגה כדבר שיקרב שלום, הוא דבר שטומן בחובו סתירה פנימית
שאין דרך ליישב אותה.

אני לא מסכים, בוודאי שלא לסתירה.
קודם כל השאלה היא איפה אתה מותח את הקו שבו מתחיל השמאל...
בשמאל שאני מכיר כיום אין סתירה למה שהסברתי.
רוצים הסכם שלום ומקווים להגיע לכזה הסכם הגיוני, אבל גם אם לא אז הפיתרון הוא נסיגה שלנו לכל הקוים שכולם יודעים שיהיו (אריאל וכו' נשאר ודברים אחרים לא,) בעיקרון 97% מהגבול העתידי ידוע ומוסכם, או יותר נכון, הוסכם ע"י כמה ממשלות. שהם יקימו לעצמם מדינה, ועכשיו אם המדינה הזו רוצה מלחמה (לא חבר אחד או שניים מפת"ח, בדיוק כמו שחבר או שניים קיצוניים מהענסת לא יכולים להתחיל מלחמה מחר עם סוריה.אלא מקבלי ההחלטות במדינה זו) והם יחליטו להמשיך להילחם בנו, אז נילחם בהם...אין בעיה.
אתה יכול להגיד לי שאתה לא מסכים, ושהרעיון שלי (ושל לא מעט מהשמאל) הוא טעות, אני בהחלט מוכן לדון בזה ואני גם לא באמת יכול לדעת כמה הרעיון טוב. אבל סתירה אין כאן, מקוה שהסברתי.

ישן 30-09-2011, 21:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מה זה כולם יודעים? אתה מכיר פלסטיני אחד שמסכים לאריאל? אתה מכיר תומך ז'נבה שמסכים?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]לימין עבאס זכי אכן..."

במפה של הסכם ז'נבה, אין אריאל - וחצי משכונות י-ם, מחוברות לשאר העיר באמצעות כל מיני שרוכים
מוזרים).
ושוב, זה לא באמת משנה - כי מי ששמע את האיש הזה (מבכירי-הבכירים של פת"ח, חבר הוועד המרכזי), אמור
להבין שמבחינתו גם שכונות י-ם שמופיעות בז'נבה כמחוברות בשרוכים - אמורות להיות מרוקנות מיהודים (לא סתם הוא דיבר על "650,000 מתנחלים") - וזה רק כשלב ראשון למה שהוא רואה כמטרה הסופית.

בוא נקבל את תפישתך שהוא מקביל ל"קיצוניים אצלנו" (למרות שכאמור, הקיצוניים שלהם תמיד הרבה יותר
רצחניים, אבל מילא...) - עדיין ישנה הבעייה שהוא לא בדיוק מקביל במעמד הציבורי שלו לזה של ברוך מרזל
אצלנו. ברוך מרזל אינו חבר קבינט מצומצם, ומעולם לא היה שר חינוך...

מה לעשות, צריך להכיר בעובדות - כ-ל מה שאתה תיתן לצד השני, יהיה נקודת הפתיחה שלהם לסיבוב הבא.
ויתורים לא מרחיקים מלחמה, אלא מקרבים אותה, כיוון שהם מאפשרים בסיס נוח יותר להמשך פעילות. זה לא
מקרה ש-כ-ל נסיגה שלנו בשנים האחרונות, הובילה למלחמה באותה גזרה, בטווח זמן של פחות מ6 שנים
(תתחיל במלחמת אוסלו שהחלה ב2000, חמש שנים אחרי מימוש אוסלו ב'; דרך מלחמת לבנון2, שהחלה 6
שנים אחרי הנסיגה מלבנון - וכלה בעופרת יצוקה, שהחלה ב2008, שלוש שנים אחרי הבריחה מרצועת עזה).

נסיגות לא מביאות שלום - הן מביאות טרור. מה מביא שלום? כרגע, שום דבר. לא יהיה כאן שלום בדורות
הקרובים. מוטב להתחיל להפנים את זה, ולנסות לבסס כאן סטטוס-קוו של הרתעה שאולי לא יביא לחומוס
בדמשק (שמעתי שעכשיו מסוכן שם גם לסורים עצמם...), אבל יביא לכך שהם לא יירו בנו, ולנו לא יהיה צורך
לירות עליהם בתגובה. רק הרתעה מאסיבית תביא לשקט כאן, כי שלום לא עומד לפרוץ.

הדברים של עבאס זכי אינם חידוש לאף ימני, כאמור - אבל כל תומך "תהליך השלום", אמור לקחת אותם
ללב, שכן מדובר באיש שהוא מלב-ליבו של הממסד-תומך-אוסלו מקרב הפלסטינים. דבריו של זכי מקבילים
לכך שיעלה בערוץ 2 ראיון עם זהבה גלאון, שבו היא תגיד שהמטרה הסופית שלנו היא טרנספר כולל לכל
הפלסטינים והפיכת ירדן לפלסטין...
ישן 30-09-2011, 23:18

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מה זה כולם יודעים? אתה מכיר פלסטיני אחד שמסכים לאריאל? אתה מכיר תומך ז'נבה שמסכים?"

בהחלט יש פלשתינאים שמקבלים את זה שאריאל תישאר בצד בישראלי בהסכם כולל.
אז כן, יש בוודאי כאלה.
המצב שאתה מתאר הוא לא טוב, וגם בהחלט יתכן שהוא נכון.
יש עוד פרמטרים אבל.
אתה כותב כאילו אחרי נסיגה אחת אנחנו מחוייבים לעשות עוד ויתורים. אז כן, זה אולי בעיתי.אבל לא יעזור כלום, אנחנו יכולים להחליט על המדיניות שלנו, זה שזו נקודת פתיחה טובה לפלשתינאים זה נכון, מצד שני הכיבוש לא יכול להמשיך ושווה לשלם את המחיר של נקודת התחלה פחות טובה מאשר להמשיך בכיבוש.
בצורה יותר בוטה: לא מעניין הסיפורים,מכיוון שאזרחים אנחנו לא נעשה אותם אין ברירה אלא להחזיר את השטחים ולתת להם להקים מדינה ובקרוב.
אם אחרי זה הם ירצו שנפציץ אותה עד עפר אז זה מה שיהיה. זה עדיף מכיבוש ואי מתן זכויות לבני אדם במשך 45 שנים כמעט.
יש יתרון צבאי ומדיני בשיטה הזאת, כשאתה גומר להפציץ זה מפסיק להיות חדשות ולעניין את העולם אחרי כמה זמן. כיבוש קבוע לא יפסיק לעניין ורק יחריף, זה לא עושה לנו טוב והאלטנטיבות, ככל שיהיו גרועות, הן יותר טובות.

ישן 30-09-2011, 23:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

סקרנת אותי. מיהם אותם פלסטינים?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "בהחלט יש פלשתינאים שמקבלים את..."

באשר ל"כיבוש" - ה"כיבוש" הוא מושג אמורפי ומנותק מציאות אובייקטיבית: נסוגנו באופן טוטאלי מרצועת עזה,
וקמה שם ממשלת חמא"ס. הם יורים עלינו המון מאז, ולכן הוטל עליהם מצור שמטרתו הקטנת זרימת הנשק
לשטח. הם, מצידם, טוענים שה"כיבוש" נמשך. שונאינו מסכימים עימם. מה אפשר ללמוד מכך?שלא משנה מה
תעשה - אם יחליטו שאתה "כובש" - אתה "כובש", ולעזאזל המציאות האובייקטיבית.

באיו"ש נמצאים 98% מהפלסטינים תחת שלטון פלסטיני עצמי - שנהנה מרוב הסמכויות שיש למדינה. זה משנה
למישהו?

הסוגייה של מה עדיף לנו: סיכון בטחוני בתמורה לסיום ה"כיבוש", או המשך ה"כיבוש", תוך הימנעות מהסיכון
הביטחוני הוודאי שכרוך במתן שטח נוסף לאוייב (וכן, הם אוייב, הם אפילו לא מסתירים זאת - אנחנו הטמבלים
שמתעקשים לא להאמין להם כשהם מודיעים לנו שלא יוותרו לעולם על השאיפםה למחוק אותנו...) - היא די
קלה, לדעתי. עדיף לנו מאתיים שנות "מעגל דמים" שבהן אנחנו מחזיקים ביתרון הטופוגרפי ושולטים במעברי
הגבול, על פני 10 שנות "שלום" שבהן יש רצף טריטוריאלי אסלאמי מכפר סבא ועד איראן...

הטענה כאילו אם אחרי שניסוג, יאפשרו לנו להפציץ - לא עמדה, לא עומדת ולא תעמוד במבחן המציאות. הם
ירו במשך שלוש שנים אחרי הנסיגה עד שאזרו אצלנו אומץ להגיב בעוצמה - וגם אז זכינו לשלל גינויים וועדות
חקירה. האמת היא פשוטה: גם אם תיסוג וגם אם לא תיסוג, אתה תזכה לגינויים. הגינויים לא תלויים בשאלה
אם אתה "כובש" או "לא כובש", אלא בשאלה האם נוח לעשות ממך שעיר לעזאזל - ואנחנו שעיר לעזאזל
מהסרטים: אנחנו יהודים, אנחנו שנואים על הדת הגדלה בקצב המהיר ביותר בעולם (שמחזיקה ב70 אחוז
מעתודות האנרגיה של העולם) - ואנחנו קטנים. בקיצור - יגנו אותנו בכל מקרה. אי לכך, חבל לקחת סיכונים
בשביל תקווה חסרת סיכוי שאולי יסכימו לתת לנו להגיב כשהצד השני יעשה את מה שהוא רגיל, ויפר
הסכמים...
ישן 01-10-2011, 00:06
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
כל זאת ועוד
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סקרנת אותי. מיהם אותם פלסטינים?"

גם אתה וגם אמיל בוודאי מכירים את האימרה ש"מי שחוזר על אותו המעשה פעם אחר פעם ומצפה לתוצאה שונה הוא משוגע", אז נסגנו, ויתרנו, הרכנו ראש, קפצנו שפתיים, עשינו מחוות - ואני שואל, מי ומתי יקום מישהו ויאמר שזהו זה, הגיעו מים עד נפש?
כמה אפשר לוותר ולהבליג ולצפות שדווקא הפעם זה יהיה שונה? המוסלמים ה"מתונים" הם אחוז זעום (ובד"כ נרדף) באוכלוסיה המוסלמית והם לא נחשבים לשום כלום ומילתם לא שווה דבר - אז עם מי כ"כ רוצים שנעשה שלום?

אני אומר - לא תודה. אם בכ"ז רוצים שיהיה משא ומתן כלשהוא, אפשר לנסות ולקיים אחד כזה למראית עין (על משקל של להפעיל עליהם את אותן השיטות שהם מפעילים עלינו). הם ימשיכו לנסות ולטבוח בנו, ואנחנו נמשיך ולנסות ולתפוס אותם לפני כן.
כך זה היה, וכך זה ימשיך להיות עוד עשרות שנים ככל הנראה, אז למה לא לנסות ולהפנים את זה במקום כל לנסות ולחזור על אותו מעשה טיפשי ולצפות לתוצאה שונה בכל פעם? "הערבים הם אותם ערבים והים הוא אותו הים", ואת זה אני לא המצאתי - אין ולא יהיה שלום בדורנו.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 01-10-2011 בשעה 00:08.
ישן 01-10-2011, 00:18

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סקרנת אותי. מיהם אותם פלסטינים?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
באשר ל"כיבוש" - ה"כיבוש" הוא מושג אמורפי ומנותק מציאות אובייקטיבית: נסוגנו באופן טוטאלי מרצועת עזה,
וקמה שם ממשלת חמא"ס. הם יורים עלינו המון מאז, ולכן הוטל עליהם מצור שמטרתו הקטנת זרימת הנשק
לשטח. הם, מצידם, טוענים שה"כיבוש" נמשך. שונאינו מסכימים עימם. מה אפשר ללמוד מכך?שלא משנה מה
תעשה - אם יחליטו שאתה "כובש" - אתה "כובש", ולעזאזל המציאות האובייקטיבית.

באיו"ש נמצאים 98% מהפלסטינים תחת שלטון פלסטיני עצמי - שנהנה מרוב הסמכויות שיש למדינה. זה משנה
למישהו?

הסוגייה של מה עדיף לנו: סיכון בטחוני בתמורה לסיום ה"כיבוש", או המשך ה"כיבוש", תוך הימנעות מהסיכון
הביטחוני הוודאי שכרוך במתן שטח נוסף לאוייב (וכן, הם אוייב, הם אפילו לא מסתירים זאת - אנחנו הטמבלים
שמתעקשים לא להאמין להם כשהם מודיעים לנו שלא יוותרו לעולם על השאיפםה למחוק אותנו...) - היא די
קלה, לדעתי. עדיף לנו מאתיים שנות "מעגל דמים" שבהן אנחנו מחזיקים ביתרון הטופוגרפי ושולטים במעברי
הגבול, על פני 10 שנות "שלום" שבהן יש רצף טריטוריאלי אסלאמי מכפר סבא ועד איראן...

הטענה כאילו אם אחרי שניסוג, יאפשרו לנו להפציץ - לא עמדה, לא עומדת ולא תעמוד במבחן המציאות. הם
ירו במשך שלוש שנים אחרי הנסיגה עד שאזרו אצלנו אומץ להגיב בעוצמה - וגם אז זכינו לשלל גינויים וועדות
חקירה. האמת היא פשוטה: גם אם תיסוג וגם אם לא תיסוג, אתה תזכה לגינויים. הגינויים לא תלויים בשאלה
אם אתה "כובש" או "לא כובש", אלא בשאלה האם נוח לעשות ממך שעיר לעזאזל - ואנחנו שעיר לעזאזל
מהסרטים: אנחנו יהודים, אנחנו שנואים על הדת הגדלה בקצב המהיר ביותר בעולם (שמחזיקה ב70 אחוז
מעתודות האנרגיה של העולם) - ואנחנו קטנים. בקיצור - יגנו אותנו בכל מקרה. אי לכך, חבל לקחת סיכונים
בשביל תקווה חסרת סיכוי שאולי יסכימו לתת לנו להגיב כשהצד השני יעשה את מה שהוא רגיל, ויפר
הסכמים...

בקצרה, אני אמצא לך את הפלשתינאים כשאתה תמצא לי את המחקר על האנסים הערבים..
סתם..באמת שאביא..דרך אגב, מעולם לא טענתי שיש רבים..
אכן נחטוף גינוים גם כשנפציץ אחרי, אבל לטעון שלא יתנו לנו להפציץ זה כמו לכתוב שלא נותנים לנו לכבוש..עושים לנו רעש וצרות, אבל בסוף אנחנו עשוים את מה שנכון לנו- בכל מקרה זה עדיף מאשר הכיבוש, זה יותר כלכלי, זה פחות מסוכן בהרבה היבטים (למרות שזה קשה למדידה..זה נכון)
אני לא רואה את הסוגיה בצורה הדיכוטומית שאתה מציד אותה: סיום הכיבוש מול סיכון ביטחוני. יש סיכון ביטחוני ויתרונות ביטחוניים גם להחזיר את השטחים וגם להחזיק בהם.
אני מעולם לא כתבתי שעושים זאת בתקוה חסרת סיכוי שהצד השני יכבד הסכמים, אשמח במיוחד ממך שמקפיד כאן שלא תכניס לי מילים לפה. אני טענתי שבכל מקרה הכיבוש לא יכול להימשך, גם אם הם מתכוונים חד משמעית להמשיך להילחם בנו אנו צריכים להחזיר את השטחים. לכן אין לשזה קשר לרצון או אי הרצון שלהם לכבד הסכמים, זה צעד שצריך לעשות בכל מקרה.

נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 01-10-2011 בשעה 00:21.
ישן 01-10-2011, 00:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

תשובה טובה - אבל ההבדל הוא שבמקרה שלך הרבה יותר קל לתת תשובה...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]באשר ל"כיבוש" -..."

אתה יכול לטעון שבהעדר הוכחה אחרת, אין בעייה ערבית של אונס ע"י זר (וכל פעם לגלות שכמעט אין מקרים
שאינם כאלה), בעוד שאם באמת יש לך פלסטינים שמוכנים לריבונות שלנו באריאל - אין קל יותר מלנקוב
בשמם...

אגב, קבל תופעה מעניינת שהייתה באוסטרליה של מעשי אונס קבוצתיים ברוטאליים כנגד אוסטרליות לבנות,
וראה זה פלא, מיהם המבצעים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_gang_rapes

צר לי, אבל הפסקת ה"כיבוש" אינה כלכלית יותר. הירידה בפעילות הכלכלית ב2001-2001 (ימי שיא הטרור,
בטרם ביטלנו בפועל את שליטת הפלסטינים בערים, וכיבדנו את ריבונותם בשטחי A) הייתה עצומה. כאשר חזר
צה"ל לשלוט בפועל בכל השטח - היה זינוק בפעילות הכלכלית. הדבר נובע מסיבה נורא פשוטה: כשאין להם
דרך לייצר טרור בכמויות, אנשים יוצאים מהבתים והולכים לקניות בקניון. כשפלסטינים מתפוצצים בשערי כל
קניון, ישנה ירידה בצריכה. מה לעשות, ה"כיבוש" מצויין לכלכלה - כי הוא מקשה על הטרור.

אני לא חושב שצריך "להחזיר" שום דבר. מעבר לעובדה, שהזכות שלהם לריבונות היא עניין מפוקפק להפליא
(מעולם לא החזיקו שם בריבונות), הרי שכל נסיגה רק הביאה לעוד טרור ועוד הרוגים אצלנו. אני מתקשה לראות
סיבה טובה למסירת השטחים, כאשר התוצאה היחידה בעקבות נסיגה כזו, היא גל טרור עצום, המון הרוגים -
ובסוף מלחמה שבסופה במקרה הטוב (והריאלי) נשתלט מחדש על השטח, ובמקרה הרע (והפחות ריאלי)
נפסיד ונמות...

הצד השני רוצה להשמיד אותנו. נראה לי שגוי למסור לו שטחים שיקלו עליו להתקדם בכיוון הזה...
ישן 01-10-2011, 13:48
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אין סיכון בטחוני גדול יותר מהמשכו של הכיבוש/השליטה על הפלסטינאים בגדה,"

ספר את זה לתושבי שדרות, נתיבות, באר שבע, אשדוד, ואשקלון.... נכון שהם לא בדיוק חלק ממדינת תל-אביב אבל הם יודעים על בשרם בדיוק מה יכול להיות יותר מסוכן מהכיבוש...

לפני שתתחיל להתחכם, בוא נסתכל על העובדות:

מ1967 ועד ההתנתקות לא נחתו על שדרות רבע מהרקטות ופצצות המרגמה שנחתו עליה מאז ההתנתקות ועד היום. שבע שנים בלי כיבוש - 8000 פגיעות...

לפני ההתנקתות לא היה ירי אחד - אחד - של רקטה על באר שבע, אשדוד או אשקלון. סיימנו את הכיבוש, התחילו הרקטות.

דווקא בתור מי שהיה תמים וכן האמין בהתנתקות אני אומר לך - לחזור על טעות פעם שניה זה גרוע מספיק. לחזור עליה פעם חמישית זה טירוף מוחלט

ישן 02-10-2011, 09:06
צלמית המשתמש של רועי AZ

זה באמת נחמד להאמין שעם פיסות נייר האויב יתנהג אחרת ממה שקורה עד עכשיו בפועל
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אין כלל מקום להשואה"

ונוכחנו לדעת שעל אף כל אותם טקסים וחתימות וניירות - הפיגועים רק מתגברים.

ואתה מקווה שממשלת ישראל תמצא את הדרך הנכונה להפסקת הכיבוש, כאילו שיש איזו נוסחת קסם שמונחת לפתחה של הממשלה צריך רק להשתמש בה. הבעיה שהם מתנגדים לכל סידורי הביטחון ולכל נוכחות ישראלית.

מעניין מה תגיד אם שום הסכם לא ייצא אל הפועל בגלל סידורי הביטחון שלא לרוחנו? שגם אז אנחנו לא בסדר - שהיינו צריכים להתגמש?!

ישן 02-10-2011, 14:39
צלמית המשתמש של רועי AZ

לא הבנתי מה אתה אומר.. איזו בעיה להשאיר אצלם?
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "הבעיה שהם מתנגדים לכל סידורי הביטחון ולכל נוכחות ישראלית"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
אז השאר את הבעיה אצלם - מדוע לגרור אותה עלינו.

ללא סידורי בטחון בעלי שליטה לדעתי לא יהיה הסכם.

ישן 02-10-2011, 09:41
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
והסכמי אוסלו היו דו-צדדיים
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אין כלל מקום להשואה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
יציאה חד צדדית וללא תגובה תקיפה החל מהרקטה הראשונה לבין יציאה בהסכם כאשר כל ה"קלפים" הבטחונים בידינו.

אני מקווה שממשלת ישראל תמצא את הדרך הנכונה להפסקת הכיבוש, תוך כדי הבטחת השקט והרגיעה לאזרחי ותושבי מדינת ישראל בגבולותיה.

השמאל עושה זיגזגים, כשהיה מדובר על התנתקות למרות שהסכמי אוסלו וגם כל הסכמי הודנה למיניהם לא הצליחו , הם טענו בכל זאת אם זה חד-צדדי זה כן יצליח.

עכשיו הם חוזרים עוד פעם לדו-צדדי, וככה זה יימשך עד שלא יישאר חס ושלום כלום ממדינת ישראל.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

ישן 01-10-2011, 13:15
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
כ-ל מה שאתה תיתן לצד השני
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מה זה כולם יודעים? אתה מכיר פלסטיני אחד שמסכים לאריאל? אתה מכיר תומך ז'נבה שמסכים?"

כאשר יובן:
1. שאין מדינת ישראל נותנת דבר,
2. שאין מדינת ישראל מוותרת על דבר.
3. שמדינת ישראל לוקחת וקובעת את גבולות הקבע שלה המאפשרים לנו חיים בבטחון ובהמשך היצירה
4. שרק על הנותר, תתאפשר הקמתה של מדינה פלסטינאית מפורזת.
5. לא תותר שיבת פליטים וצאצאיהם אל תוך מדינת ישראל. הם יוכלו אם יחפצו לעלות למדינתם הפלסטינית.
6. צה"ל וכוחות הבטחון ימשיכו בפיקוח על כל המעברים והכניסות לשטח המדינה הפלסטינאים למשך תקופת מבחן ארוכה.
7. כמו שנאמר "לא ירצו לא יאכלו"
8. אנחנו כולנו נתגעגע ליוזמת ג'ניבה ולכנתעורר יהיה כבר מאוחר, כמו כל דבר שנחנו עושים. הזמן משחק נגדינו ומי שאינו חש בזאת מוביל את מדינת ישראל אל האבדון

עכשיו אתה מוזמן להכין את ה"סלט" שלך

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 01-10-2011 בשעה 13:18.
ישן 30-09-2011, 21:59
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Narion]אוליי זה ינפץ..."

מהדברים שלך אני מבין שאתה טוען שאדון זכי הנ"ל הוא קיצוני שלא מייצג את כלל
הפלסטינאים, או את כלל הפת"ח (תקן אותי אם אני טועה). אבל איך אתה יכול לטעון
ככה כשעוד ערפאת בעצמו כשהיה חיי טען בדיוק את אותו הדבר? אני לא יודע מה
איתך אבל אני עדיין זוכר את הנאום שבו הוא הבטיח שהשהידים שלו יכבשו את ירושלים
ושלח את מי שלא אהב את מה שהוא אמר לשתות מהים של עזה. איפה הפלסטינאים
המתונים? אתה מכיר כאלה שיש מאחוריהם קבוצה אמיתית וגדולה שיכולה להביא לשינוי
אמיתי בדעת הקהל הפלסטינאית? אני לא מכיר וכניראה זה לא מקרי שאין כאלה בצד שלהם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:32

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר