לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2011, 00:03
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]למה לא לבקש מהן..."

אנו מציעים עזרה אבל ארדואן כפי שאתה יודע דוחה אותה בשאט נפש! זאת לא התקופה של בולאן אצ'אוויט,
האיש מטורף לחלוטין והוא מוכן להקריב את העם שלו למען הגאווה המטופשת שלו. המטורף גם דחה מדינות אחרות.
בקיצור - קצת כבוד עצמי צריך גם לנו להיות.
התזזתיות שלנו בעוכרינו כרגיל.

ולעניין מדינות ערב. מה שאתה בעצם אומר,אין להם אמצעים לטפל באסונות טבע.
ובכן יש עוד סיועים שאותם ניתן לבצע באמצעות הכסף שיש למושחתים הללו.
מעניין, האם פעם שמעת שמדינה ערבית התגייסה לעזור לנזקקים בהטסת ציוד חרום - אתה יודע כמה שקר בלילה במזרח תורכיה?
אפשר גם לעזור בהקמת בתי מטבחים ועוד סיוע אחר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2011, 00:17
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אנו מציעים עזרה אבל ארדואן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
אנו מציעים עזרה אבל ארדואן כפי שאתה יודע דוחה אותה בשאט נפש! זאת לא התקופה של בולאן אצ'אוויט,
האיש מטורף לחלוטין והוא מוכן להקריב את העם שלו למען הגאווה המטופשת שלו. המטורף גם דחה מדינות אחרות.
בקיצור - קצת כבוד עצמי צריך גם לנו להיות.
התזזתיות שלנו בעוכרינו כרגיל.

אתה טועה בשתי רמות:

ברמת הפרקטיות - לא הפסדנו דבר מלהציע עזרה, אפילו לא כבוד.
ברמת הראייה לעתיד - ארדואן לא יהיה הסולטן לנצח (ועם הרבה מזל אפילו לא לעוד הרבה זמן) אבל העם הטורקי יהיה עדיין העם הטורקי. מה תגיד לעם הטורקי כשמנהיג חדש יצטרך לשקול יחסינו-לאן? עם ישראל כשמעל מרחפת עננה של "לא היה אכפת לכם כשסבלנו"?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
ולעניין מדינות ערב. מה שאתה בעצם אומר,אין להם אמצעים לטפל באסונות טבע.

לא. מה שאני אומר זה שאין להם היכולת לפרוס בחירום מערך סיוע נייד שהוא מיומן, מאומן, מצוייד היטב ויעיל כמו זה שלנו. יחידת החיפוש והצלה של קיפוד החורף היא מטובות בעולם ומשתווה לכל יחידה אחרת מבחינת הרמה. האמריקנים מסוגלים לפרוס בקנ"מ גדול בהרבה אבל בהאיטי הם הוכיחו שזה לוקח להם שבועות להתארגן על זה. אנחנו בהתראה של 24 שעות כבר פורסים במקום בי"ח שדה מתקדם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
ובכן יש עוד סיועים שאותם ניתן לבצע באמצעות הכסף שיש למושחתים הללו.
מעניין, האם פעם שמעת שמדינה ערבית התגייסה לעזור לנזקקים בהטסת ציוד חרום - אתה יודע כמה שקר בלילה במזרח תורכיה?
אפשר גם לעזור בהקמת בתי מטבחים ועוד סיוע אחר.

לשאלת הידע - כן, אני יודע על עור הברווז שזה עשה לי.
לשאר הערה - אז יופי, אתה רוצה שנהיה כמו הערבים? אני די גאה בלהיות יהודי, עם רמת הערכים והמוסר והאנושיות של התרבות שלנו. הנכונות שלנו לסייע לאלו שזקוקים לסיוע בלי להתחיל עם משחקי גנון "אבל למה הם לא עושים ואני כן?" היא חלק ממה שעושה את מדינת ישראל למה שהיא.

ישן 24-10-2011, 10:06

מקווה ששמעת את הראיון עם ברק אמש!
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]אנו מציעים עזרה..."

יש הבדל בין להציע עזרה לבין להעמיד בכוננות את מערך "קיפוד החורף".
לזאת אני קורא תזזתיות.

אגב. אותו "עם תורכי" שאתה מייחס לו "זיכרון היסטורי ארוך טווח", זהו בדיוק אותו עם שצהל לנוכח אסונות הטירור. אותה מדינה שחיבקה בחום את הטרוריסטים ששוחררו לאחרונה ושר החוץ שלה התבטא שהם זכו לחנינה ברגע שפגעו ביהודים.
אגב, אותו עם שאני מודה, בטעות ייחסתי לו אורח מחשבה שונה ממנהיגיו - שרף את דגלי ישראל וצעק מוות ליהודים.

ללמדך, שדעת הקהל (ואספסוף בעיקר) מוטה על פי רוח המנהיגים שלה והזיכרון ההיסטורי שלה ארוך כימי שלטון כלשהו. דעת קהל אפשר להטות והדוגמא לכך מה שקרה בלוב. אותם אזרחים שרק לפני חצי שנה היו מוכנים ללקק את האפר שעליו דרכה כף רגלו של קדאפי - כעת הולכים בהמוניהם לראות את גופתו.

לכן, אל לנו להתייצב בראש המחנה. תן לגדולים ממך לעשות את העבודה (וגם הם זכו ליריקה בפרצוף), תמיד תוכל להצטרף אליהם. בקיצור תנהג לפי הכלל "היה זנב לאריות ולא ראש לשועלים".
ישן 24-10-2011, 20:48

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "וואו, איזו הטפה נזעמת... :) ..."

מניח שאתה מעודכן בחדשות.
איראן הושיטה את ידה לתורכים והתורכים קבלו אותה בחום.
אולי זה מסביר לך מדוע היו קריאות "מוות לישראל", אותו "אספסוף" משלם במטבע "קשה" לאיראנים על ה"הסיוע ההומניטרי".
אולי גם התעדכנת בטיב הסיוע המגיע לצבא ולא להמוני העם הקופאים מקור.
זאת לא קביעה פשיסטית כפי שאתה כותב, אלא גישה ראליסטית שאולי נשמטה מעינך, בלהט הדברים. היה ברור שה"עקרב (האיראני) יעלה על גבה של הצפרדע (התורכית), בדרך אל האבדון.
זה אולי גם מסביר את הסירוב לקבל סיוע מארצות המערב.
אינני מתיימר להיות פרשן פוליטי או מבין גדול, אבל הכתובת הזאת הייתה על הקיר. ארדואן לא רוצה שום קשר איתנו ומבחינתו גם אם המוני הכלואים שמרווח החיים שלהם מצטמצם ל-36 שעות לדעת המומחים בארץ.
הוא מוכן להקריב אותם על חשבון עיקרון "תורכיה הגדולה", ובדרך גם לאסוף כמה קופונים על חשבון הזעקות "מוות לישראל".

נערך לאחרונה ע"י פלמינג בתאריך 24-10-2011 בשעה 20:50.
ישן 23-10-2011, 19:58
  Scattered mind Scattered mind אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.06.08
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "ישראל כבר הזדרזה להציע..."

ראית את התמונות מאחרי הרעידה? ממש רואים את הנשים והילדים רצים מסביב וצועקים "מוות לישראל!".
טורקיה עדיין לא מדינת אוייב, ועם ארדואן יש לנו בעיה, לא עם כל העם הטורקי.

הצעת העזרה של ישראל נכונה לדעתי הן במישור ההומניטרי והן בפוליטי.
מבחינה הומנטירית אזרחים רבים נפגעו ולישראל יש את הכח לעזור, בייחוד אחרי העזרה של טורקיה במהלך השריפה בכרמל.
מבחינה פוליטית, בין אם ארדואן מסכים לקבל את העזרה של ישראל ובין אם לא, הוא יצא בן אדם קטן בעיני שאר העולם אם הוא ימשיך בדרישות שלו להתנצלות ופיצוי על אירועי המרמרה. בגלל זה גם חשבתי שהמחוות של פרס כלפי ארדואן(הצעת עזרה, ניחום של ארדואן בעקבות מות אימו) היו במקום שכן כך אנחנו מראים לטורקים ולעולם שאנחנו מעוניינים בשיקום יחסים מבלי להתקפל בפני טורקיה בעניין המרמרה.
ישן 24-10-2011, 14:31
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "אתה חייב להודות שהעם הטורקי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיילו
אתה חייב להודות שהעם הטורקי הצביע ברוב קולות לארדואן בתקופה בה השינוי ביחסי החוץ עם ישראל היה בכותרות (לדעתי הנושא אפילו מונף לצורך חיזוק תדמיתי בבחירות).

אני חושב שהשינוי ביחסים בין המדינות משקף היטב את דעתו של רוב העם הטורקי.

חחחחח... הצביע ברוב קולות איזו פיקציה

גטח שהעם הטורקי "הצביע ברוב קולות" כשאנשיו של ארדואן הם אלו שספרו את הקולות. מערכת הבחירות האחרונה בטורקיה הייתה בדיחה מרה, בה כל מועמד שהראה ניצני פופולאריות נרדף, עיתונאים שהעזו לבקר את הדיקטטור לעתיד נעלמו בחשכת ליל...

ישן 24-10-2011, 16:13
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "אתה טוען שספירת הקולות היתה..."

כן. במפורש.

ואני לא היחיד, זו בדיוק הבעיה.

הפופולאריות של ארדואן נמצאת בירידה בשנתיים האחרונות. הוא עדיין די פופולארי אבל רחוק מהשיא. צריך לזכור שאת הכלכלה הטורקית מובילים כוחות שהם בסה"כ פרו-מערביים וליברליים והם רואים בדאגה הולכת וגוברת מה קורה מסביבם. זה אולי לא נשמע חשוב אבל צריך להבין שהטייקונים הגדולים, קוץ' וסבאנג'ה, הם בעלי השפעה חברתית, לא רק כלכלית, וזה בגלל כמות האחזקות העניפה שלהם בטורקיה (גורם לבעיות ההון+שלטון שלנו להיראות די זניחות בהשוואה). הם לא מעיזים להתעסק עם ארדואן (וזה לבד מעיד כמה יד ברזל יש לו - לפני עשר שנים הם היו יכולים להפיל ממשלה באמצעות ההשפעה שלהם) אבל חוסר הנוחות שלהם קיים והוא מחלחל למטה.

ייתכן שארדואן היה זוכה בבחירות גם אם גוף בלתי תלוי היה סופר את הקולות אבל היום זה לא ברור מאליו כפי שהיה לפני שנתיים בלבד.

ישן 25-10-2011, 06:08
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "אין לנו דרך אמיתית לבחון את..."

ר
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיילו
בכל אופן, אני מזהה תמיכה גדולה ונלהבת ומעט התנגדות, אם בכלל ,לשינוי היחסים בין ישראל לטורקיה מצד אזרחי טורקיה.

מאה אלף שורפי דגלים זה תמיכה נלהבת? להזכירך, איסטנבול לבדה היא מטרופולין בן למעלה מ8 מיליון איש. הרי אם תשפוט לפי הפגנות הימין הסהרורי כל הישראלים גזענים ופאשיסטים ... ואם תשפוט לפי הפגנות השמאל ההזוי כל ישראל נוהים אחר תורתו של צ'ה גווארה, אנרכיסטים ומסוממים עם אשליות....

הבעיה הגדולה עם ארדואן זה שגילויי התנגדות נענים ברדיפה וזו הסיבה שאתה לא מזהה הרבה מהם. מי שמספיק טיפשים בשביל להתנגד לו בגלוי לא יקבלו עסקה טובה כשיבואו לעשות ביטוח חיים.
הנה פוסט של העיתונאית קרוליין גליק בנושא:
http://basmanroselaw.blogspot.com/2...these-days.html

ישן 25-10-2011, 00:07

בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "ישראל כבר הזדרזה להציע..."

מעניין שאותה ממשלה שעושה שמיניות כדי לקנות כמה רגעים של נחת ושלח אהדה (שבמקרה זה לא כל כך הלך לה), לא יכולה לעשות שמיניות לסיים את בעיותיה בתוך המדינה. כמו למשל שביתת הרופאים, פתרון הבעיות שצצו במהלך המחאה החברתית.

להזכירכם שבמרץ שנה שעברה הייתה רעידה נוספת במזרח תורכיה ובה נספו 60 אנשים. גם אז דחתה תורכיה סיוע ישראלי.

אגב לעניין השריפה בכרמל שכולם מהללים את הסיוע התורכי: שני מטוסי כיבוי ושני מסוקים (11 איש בסך הכל).
ב-1999 שגרה ישראל משלחת של למעלה מ-300 אנשי רפואה, חי"ר, ויחידות חילוץ מיוחדות (כולל כלבנים).
אני הייתי מתבייש להעלות את מה שתורכיה שלחה כסיוע מידתי.
מי שהרוויח כרגיל נקודות, זה הם. הם יכולים לציין שעם מעט העזרה הזאת הם קנו את עולמם בכך שסייעו.
ישן 25-10-2011, 00:15
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מעניין שאותה ממשלה שעושה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
אגב לעניין השריפה בכרמל שכולם מהללים את הסיוע התורכי: שני מטוסי כיבוי ושני מסוקים (11 איש בסך הכל).
ב-1999 שגרה ישראל משלחת של למעלה מ-300 אנשי רפואה, חי"ר, ויחידות חילוץ מיוחדות (כולל כלבנים).
אני הייתי מתבייש להעלות את מה שתורכיה שלחה כסיוע מידתי.
מי שהרוויח כרגיל נקודות, זה הם. הם יכולים לציין שעם מעט העזרה הזאת הם קנו את עולמם בכך שסייעו.

שני מטוסי כיבוי ושני מסוקים בסה"כ.. מתוך 11 מטוסים בעלי כנף קבועה מחו"ל 2 היו טורקיים. כמה זה באחוזים? 18? אההה...... לזה תוסיף שניים מתוך ששת המסוקים - 33% מהסיוע המוסק שהגיע... וואלה... באמת קמצנים ששלחו רק 18% מכלל מטוסי הכיבוי ורק 33% מכלל מסוקי הכיבוי שהגיעו לארץ.... קמצנים עלובים...

אתה רואה? פנקסנות גם אני יודע.... והקטנוניות לא הולמת...

ישן 24-10-2011, 10:55
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
התורכים סרבו לכל הצעות העזרה ולא רק מישראל כפי שדאגו לפמפם אתמול בתקשורת.....
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "התורכים סירבו לסיוע הישראלי"

עד נכון להבוקר, הסיוע היחיד שהתקבל היה מאזרבייג'אן , סיוע שבא לידי ביטוי במשלוח של אוהלים וציוד רפואי...
מעניין מה עוד יהיה מוכן העם התורכי לשלם בעבור שגעון הגדלות של המנהיג שעומד בראשו?....
איך מחר יסביר הממשל התורכי לאזרחי המדינה את הסירוב לקבלת סיוע בין לאומי שעלה ללא ספק בלא מעט חיי אדם?
או שלמען האמת, למי השלטון שם בכלל חייב לתת הסברים....

ובכלל, עד לפני כשנה וחצי הייתי כותב שחבל שרעידת האדמה הזאת לא התרחשה דווקא בצד האיראני של הגבול עם תורקיה, היום אני חושב שזה כבר כמעט לא משנה לי....

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:52

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר