לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-12-2011, 22:38
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
אני לא יודע איך אתה קובע איזה מעבד יותר טוב
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Boltik שמתחילה ב "ממש חכם להציג מחירים של..."

ואיך "כמה הוא טוב" משפיע עליך ועל חוויית השימוש במחשב, על מחיר אי אפשר להיתווכח, 5000 שקל
זה מחיר מאוד ברור, גם 3000 וכך יראה העולם שלנו אם לא תהיה תחרות לאינטל.

לי יש מעבד "חרא", בסך הכל מרובע ליבות פנום 2 - לא מרגיש שחסר לי שום דבר, הוא עלה כמה מאות
שקלים בודדים ב ebay.

חד משמעית, פראייר מי שקונה את המעבדים היקרים של אינטל, זה חסר הצדקה / הגיון לחלוטין.

לכל כלל יש יוצאים מהכלל כמובן אבל לרוב רובה של האוכלוסיה - אין הגיון בהוצאת שקל אחד יותר
על קניית מעבד אינטל על פני מעבד AMD, להיפך, ל AMD יש סוג מעבדים שלאינטל פשוט אין
והם המעבדים הטובים ביותר לשימוש כללי - מה שרוב האוכלוסיה צריכה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-12-2011, 13:20
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Boltik שמתחילה ב "קודם כל המעבדים (45 ננו)..."

נכון להיום, לאינטל כבר כמעט ולא נשארו מעבדים מודרניים ב 45 ננומטר, אלו המעבדים ששייכים לסוף סדרת ה CORE 2 ותחילת סדרות ה CORE I.
המפעל בקריית גת תוכנן לעבור ל 14 ננומטר ולא ל 22 ננומטר, ולא בטוח שזה יקרה כל עוד אינטל לא תקבל הטבות בשווי 600 מיליון דולר מהמדינה.
לא כל מפעל שאינטל מקימה משודרג בהמשך כדי להישאר בקדמת הטכנולוגיה, חלקם מייצרים רכיבים שניתן לייצר בתהליך הייצור המקורי שלהם (כמו NB/SB) וחלקם נמכרים לחברות אחרות.
בכל מקרה לדעתי הטענה שהמדינה מרוויחה מהמעבדים שאינטל מוכרת היא דמגוגית, אינטל מרוויחה מכל מעבד שהיא מוכרת, המדינה מרוויחה מההשקעה של אינטל בה, אבל קשה מאוד לענות האם הרווח של המדינה גדול מההטבות שהיא נותנת לאינטל, ובכל מקרה זה לא צריך להיות הקריטריון שלך להעדפת מעבד אחד על אחר.

ישן 06-12-2011, 00:55
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "על העובדה שאת האופטרון הזה..."

אבל בוא נזכור שעדיין מדובר בהבדל עסקי/שיווקי ולא בהבדל טכנולוגי של ממש.
בזמנו, אפשר היה להשתמש באותה ליבה ממש - פאלומינו - בקונפיגורציה של מעבד אחד (Athlon XP) או בקונפיגורציה של שני מעבדים (Athlon MP). יכלו באותה מידה לאפשר לשים הרבה FX-ים על לוח אחד. בחרו שלא, מסיבות עסקיות. אין פה הגבלה טכנולוגית.

חשוב גם לזכור שקונפיגורציה של מספר מעבדי אופטרון היא תמיד NUMA. אבל אם בונים NUMA, אפשר לעשות את זה עם לוח אם רגיל ותקשורת דרך PCIe. אוקיי, אז אני מניח שזה לא יהיה טוב כמו ה-Direct Connect, אבל עדיין...

ושוב - יכלו לאפשר לכל הליבות (כל סוגי האופטרון וגם האתלונים למיניהם) לעבוד ב-multi CPU. פשוט רצו לקחת 2000 דולר ולא מאתיים על זה...

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 06-12-2011, 07:54
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אבל בוא נזכור שעדיין מדובר..."

אודה על האמת, אין לי מושג מה ההבדל באלקטרוניקה בפנים שמאפשר את התקשורת בין המעבדים השונים במערכת - אבל ההרגשה שלי היא שכן יש פיתוח מיוחד שם - והפיתוח - עולה כסף. ומעבדים לשולחן העבודה מוכרים הרבה יותר ממעבדים לשרתים (כנראה...), ככה שבהחלט ייתכן שזה חלוקה של עלות פיתוח במספר היחידות הנמכרות מכל דגם ודגם...

אשר לרעיון להעמיס עוד על ה PCIe - אני לא בטוח שהוא רעיון כזה טוב, ואני גם לא יודע אם זה אפשרי טכנית בכלל, ומבלי לפגוע בביצועים קשות בפרט...

אני גם לא בטוח ש NUMA היא הבעייה היחידה שאתה עובד בקונפיגורצית N-way ...

ישן 07-12-2011, 08:01

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אני לא יודע אם זה רעיון טוב,..."

אני לא בטוח שאני יודע מה אני רואה בלינקים שהבאת (נראה כמו לוחות-אם לשוק ה embedded, מכיר כאלה, לא מבין מה הפואנטה שבגללה הבאת לי רשימה של כאלה), ואיפה בדיוק כתוב שם שהתקשורת בין המעבדים נעשית דרך ה BUS שבד"כ נוהגים להעביר בו תקשורת בין המעבד לחומרה אחרת - ושכבר היום מגיע לרוויה כשמתעסקים עם חומרה חזקה (ולשם כיוונתי שאמרתי "אני לא בטוח שזה רעיון טוב") כגון כרטיסי מסך חזקים, בקרי RAID שמחברים כמות גדולה של דיסקים מהירים, וכד', ולא דרך ערוץ תקשורת ייעודי בין המעבדים - אבל כיוון שלשום דיון איתך אין סיכוי להגיע אי פעם לפסים מועילים, אני אעצור כאן

ישן 07-12-2011, 15:44
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אני לא בטוח שאני יודע מה אני..."

וואו, זה פתטי בצורה שמזמן לא ראיתי.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.cpuboards.com/Products/Images/Details-A-384x288-PNG-W/AAEON-FSB-960H.gif]

זה הכרטיס בלינק שהבאתי.

הממשק שבו הכרטיס מחובר ל-backplane הוא PCIe. בגלל זה כתוב עמוד דברים כמו:
Bus Interface PCI Express
• Compliance with PICMG 1.3
ה-backplane זה כרטיס שנראה בערך ככה:

או ככה:

החיבורים השחורים הממש ארוכים האלה מבוססים על PCIe. נקודה. די להציק.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 09-12-2011, 14:05

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "וואו, זה פתטי בצורה שמזמן לא..."

אולי פתטי... אבל אני עדיין מחכה לשרת מרובה מעבדים שפועל בשיטה הכה-מוצלחת שגילית עכשיו (שרת, לא מערכות embedded עם חומרה מיוחדת בקומבינה...).

אתן לך אתרים של כמה מיצרני השרתים המובילים בעולם, כדי לעזור לך להתחיל בחיפוש:
www.hp.com
www.dell.com
www.ibm.com
http://www.oracle.com/us/products/s...vers/index.html

תודיע לי שתמצא שרת מרובה מעבדים (על זה דיברנו, נכון???) שמתקשר דרך PCIe... (ובלי התחכמויות: לא עם בקר הרייד שלו...)

אם אין כאלה, אולי השיטה שאתה חושב שעדיפה, לא כל כך עדיפה (אבל בהחלט ייתכן שחברות שמגלגלות מאות מיליארדים הן המטומטמות ואתה החכם, אני לא שולל...)

די להציק.

נ.ב. בכל הקישורים שנתת, נראה שניתן להכניס רק כרטיס מעבד בודד. אני מתחיל לחשוד שזה סתם הארכת חיבורים מלוח אם רגיל, כדי לתמוך ביותר פריפרפיה על לוח אם אחד (כלומר ה backplane) - וזאת בדומה ליכולות של chassis של blade-ים... בסוף עוד נגלה שאפילו בדוגמא שלך אין מעבדים שמדברים אחד עם השני דרך PCIe... זהו, סיימתי להציק...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:43

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר