לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-07-2005, 03:41
  וולדו וולדו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.07.05
הגיוס שלי- קצת שאלות והרבה עזרה

קודם כל הרשו לי להציג את עצמי. אני בן 18 וחצי וגר בפ"ת והצטרפתי לפורום כדי לקבל מענה על כמה שאלות שמציקות לי, בנוגע לגיוס שלי, שהולך ומתקרב בצעדי ענק.

הסיפור שלי מתחיל בצו הראשון, ינואר 2004. הלכתי לצו השלישי או הרביעי. עשיתי מבחנים סבירים, למרות שיכולתי יותר וכנראה לא קלטתי עדיין שיש להם חשיבות. עשיתי גם ראיון אישי סביר, וגם בו יכולתי להשתפר, אני מניח, אבל לא בוכים על חלב שנשפך. בצו הראשון ניסיתי ליצור רושם ראשוני סביר, כי יצאתי מנקודת הנחה שבעיות אפשר לעשות תמיד, אבל רותם ראשוני אי אפשר לתקן. אפילו אמרתי שיש לי מוטיבציה לקרבי , לא בהגזמה כמובן (לא אמרתי שאני מחכה לרצוח כמה שיותר ערבים, כדי להראות מורעל, כמו איזה פאשיסט שטוף מוח) ואפילו אמרתי שלא איכפת לי לא להיות קל"ב.
הפרופיל שלי נע בין 97 ל82, עם או בלי סעיף משקפיים. עם נתונים סבירים, או לפחות ככה אני חושב.

אחרי שנה בערך הגיעה המנילה המקוללת, סימנתי 5 לצנחנים למרות שכבר אז ידעתי שאני לא מתאים להיות לוחם, למרות שיש לי הערכה לצנחנים ואני רואה איך אנשים נותנים כבוד לבעלי כומתות אדומות. אני פשוט מכיר את עצמי טוב ויודע שאני לא מתאים למסגרת והמשמעת הצהלי"ת הקשוחה. אני פשוט אמרוד ואהיה חסר מוטיבציה בצורה מטורפת, עד שיעיפו אותי משם לאלף עזאזל. סימנתי הנדסה קרבית ואז תותחנים בלית ברירה, ועוד איזה משהו שמצב הצבירה העכשווי שלי גרם לי לשכוח אותו ולמחוק את כל התאים האפורים שלי במוח.
קיבלתי זימון לגיבוש, ולפחות קיבלתי פידבק לכך שיש לי נתונים איכותיים (או שאני טועה ומטעה והם שולחים גיבוש לכל מי שמבקש, ויש לו יכולת ראייה ונשימה מינימלים, ואלה תנאי הקבלה לקבלת זימון, בכלל ?). לא הלכתי ותאריך הגיוס שלי נשאר בעינו, 25 ביולי.
לפני שבועיים אני מקבל מכתב מצה"ל, שתאריך הגיוס שלי נקבע ל7 לאוגוסט. כאמור- תותחנים. מה רבה הפתעתי הייתה כשגיליתי את זה. ואני בכלל רציתי הנדסה קרבית.

ונעבור למנה העיקרית, הבעיות שיש לי כרגע.

*מועד הגיוס- שביעי באוגוסט זה מוקדם לי מידי. אני יודע שבצה"ל ממתינים בקוצר רוח לגיוס שלי, בגלל שהם אוהבים אותי כ"כ, אבל זה פשוט לא מתאים לי שזה כ"כ מוקדם. אני אומנם נולדתי בינואר וזה המחזור שלי, אבל אני חייב עוד כמה חודשים כדי לחיות כמו בנאדם ולהנות מהחופש שלי מבית הספר, ולהתגייס בראש צלול. אני מכוון לנובמבר-דצמבר. שלחתי פקסים רבים לתל-השומר וכל פעם קיבלתי את אותו מלל קבוע ומרגיז, מאיזה חייל רב-דרג שדאג שהפקידה המסורה שלו תדאג לשלוח לכל אותם מלשב"ים קרציות. אני לא מצפה מהצבא לדחיות את הגיוס לכל אחד שמבקש דחייה ע"י פקס או מכתב, כי אחרת תהייה כאן אנרכיה, אך בכל זאת לא היה נעים לגלות את האטימות הצהל"ית בשלב מוקדם כ"כ.

*אי רצון להתגייס לתותחנים- לא משנה מה, לתותחנים אני לא הולך. מספיק שמעתי את האגדות האורבניות על שבטה ומספיק חיילים ממורמרים ומתוסכלים סיפרו לי עד כמה החייל הזה הוא נחות ומסריח. זה מחזיר אותי אחורה לאפשרות שיש לי נתונים איכותיים, וזה גורם לי לתסכול עוד יותר רב. אומנם קיבלתי את האפשרות השניה או השלישית שלי במנילה ובקטע הזה צה"ל "התחשב" בי ואפילו שלח לי בתחילה זימון לצנחנים אחרי שביקשתי זאת במנילה, אבל רשמתי את זה בהיסח דעתי ובלית ברירה, כי לא בדיוק ידעתי אז מספיק טוב את גודל הטעות שעשיתי ולא מספיק הבנתי אותה. אני פשוט לא רוצה תותחנים ואני אעשה הכל כדי לצאת משם, ומוכן לשלם על זה מחיר אישי, כי הנושא חשוב לי יותר מידי.

החלטתי שאני רוצה להיות חייל מפקדה בבהל"צ או לוחם בהנדסה, ככל הנראה האפשרות הראשונה קוסמת לי יותר, כי כבר הסברתי למעלה באשכול למה אני לא מתאים להיות לוחם.

כרגע עומדות בפניי שתי אופציות.

1. אני מנסה ככל יכולתי לדאוג שישבצו אותי מחדש. השבוע התקשרתי ללשכת גיוס וביקשתי לראות קצין מיון ובתגובה איזו פקידה התעלמה ממני ועשתה טובה שענתה לשאלות שלי בטלפון. אני רוצה להוריד פרופיל ל64 נפשי ולהיות תומך-לחימה של הנדסה קרבית, בבהל"צ, בבסיס סגור עם חמשושים. אני יודע שעם אני אצא יומיות, אני אהיה נפקד פעמים רבות. אם זה אכן יקרה ואני אשובץ מחדש, אני לא אצטרך להשתמש באופציה השנייה, שהיא התסריט הפחות נעים מבחינתי.
2. יום הגיוס מגיע אני לא מתפנה ויושב במעצר בבקו"מ. אבל השאלה עד כמה זה עוזר והאם אחרי שיראו שאני מוכן לשלם את המחיר המלא לסירוב הפינוי שלי ושאני אגוז קשה לפיצוח, ובסך הכל מעוניין לעבור מחייל קרבי אחר למשנהו, יתחשבו בי ?

וחוץ מזה, האם בהל"צ הוא מקום ששווה להילחם בעבורו. כמובן שכל דבר יחשב לשיפור מאשר הסיוט של תותחנים ושבטה, אבל אני מעוניין לדעת על המקום הזה ועל ההנדסה קרבית בכלל, יותר ממה שאני יודע ושומע עד עכשיו מאנשים ומעוד מקורות?

בכל מקרה, מצטער על האורך ועל החפירות, פשוט רציתי לכסות את הכל. תודה מראש לכל העוזרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-07-2005, 12:28
  desert_oasis desert_oasis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.05
תשובה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי וולדו שמתחילה ב "הגיוס שלי- קצת שאלות והרבה עזרה"

נשמע שאתה בבעיה רצינית....

הרבה אני לא יכול לעזור מלבד לשלוח את תנחומי ואת ההזדהות שלי איתך (גם אני רוצה הנדסה).
אני בספק רציני שידחו לך את הגיוס בגלל שאתה רוצה קצת חופש מהלימודים עד הצבא (אם כל הכבוד זה סיבה שלא מספיקה לדחייה), לרוב הדחיות נעשות בגלל סיבות משפחתיות (למשל נשך את סבתא שלי אוגר ואני צריך להיות איתה בזמן הקרוב וכו...).

שנית, לא נראה שאם תעשה בעיות בבקו"ם לא ישלחו אותך לתותחנים (למרות שכבר קרו דברים מעולם...), אני יכול רק לעודד אותך קצת ולהגיד לך שהתותחנים באים במגע עם ציוד מתקדם מאוד, ושתזכור שרק את הטירונות (אם אני לא טועה) עושים בשבטה...

נראה לי שהצ'אנס היחיד שנשאר לך זה הורדת הפרופיל ואם תצליח בזה, הכול יסתדר...
מקווה שתצליח...
ישן 05-07-2005, 15:07
  וולדו וולדו אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי וולדו שמתחילה ב "הגיוס שלי- קצת שאלות והרבה עזרה"

עם כל הכבוד לאלו עם הבעיות האמיתיות שבעקבותן דוחים להם גיוס או מורידים להם פרופיל, בחלק גדול מהמקרים מדובר בהצגה בלבד. אני לא אומר שהסיבה היחידה שלי לרצות לדחיית הגיוס היא תקופת צינון בין הבית-ספר לצבא בלבד, אלא שאני באמת לא יודע מה אני עלול לעשות במקרה שאכן יכריחו אותי להתגייס בשביעי לאוגוסט ועוד למקום שאני לא מעוניין להתחייל אליו, תותחנים. בשביל זה הסעיף שלי נקרא נפשי ולא רפואי.

אני לא מתעודד מזה שהתותחנים באים במגע עם ציוד מתקדם וזה לא גורם לי לשנות את דעתי. החלטתי כבר סופית שאני לא הולך לשם ויהי מה, וכמו שאמרתי, אני מוכן לשלם את המחיר המלא.
אז השאלה שלי היא מה באמת כדאי לי לעשות? כי אני לא מתכנן כן להתפנות ולהתחיל לעשות בעיות בטירונות, אלא לא להתפנות מלכתחילה. אני יוצא מנקודת הנחה שהקצין מיון והקב"ן, כרגיל, ישימו עלי זין ולא יתחשבו בי. אני רק רוצה לדעת האם זה הצעד היחידי שאני יכול לנקוט בו, בהנחה שאופציית הקצין מיון לא תעזור לי, והאם הוא אכן יעזור לי בלהגיע ליעד שלי, אחרי שאני אענש במלוא חומרת הדין על הסירוב שלי להתפנות מהבקו"מ ביום הגיוס?
ישן 05-07-2005, 21:07
  abutbul abutbul אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.05

קצת מוזר לי שאתה מוכן לשלם מחיר כל כך גדול על סמך שמועות ואגדות אורבניות. בנושא כל כך גדול ונרחב כמו הצבא, על כל דעה שתשמע קיימות שתי דעות שסותרות אותה, ועל כל טען ממורמר ומתוסכל תמצא שניים שנהנים מכל רגע. גם אני מתגייס בשביעי, וגם אצלי תותחנים היה בערך מקום 8 בראש, אבל אני מגיע בגישה שבכל סיטואציה אתה מוציא מעצמך בדיוק כמה שאתה רוצה ונהנה בדיוק כמה שאתה רוצה.
יש שתי דרכים להסתדר עם המערכת- אחת זה לתקוע מקל בגלגל ולסרב פינוי, אופציה מאוד פופלרית אצל מתגייסים לתותחנים, כמו שהבנתי, אבל אני לא בטוח כמה שהיא יעילה. אופציה שניה זה לסיים טירונות בשבטה, לראות מה זה בכלל תותחנים, לכוון גבוה ואחרי שתהיה לך באמת דעה מוצקה שלא מבוססת על עדות שניה ושלישית של כמה חפ"שים לנסות ולקבל העברה כמו בן אדם.
אולי אני לא מבין בנושא כל כך, אבל זאת הגישה שלי לפחות- לדעתי אם תתיחס לצבא ברצינות זה יהיה הדדי.
ישן 06-07-2005, 02:31
  וולדו וולדו אינו מחובר  

אבוטבול, הפחד שלי הוא כשכבר אני אתחיל לעבור טירונות של תותחנים ואתייאש ממנה דיי מהר, אני לא אוכל לצאת משם וזה יהיה קשה פי אלף מאשר לעשות "בעיות" לפני הגיוס או ביום הגיוס, מה שאומר אי רצון להתפנות, ולהסתדר כמו שאני רוצה כתוצאה מהן. אני אצטרך להוריד פרופיל רפואי ולדווח על כל מיני שברי מאמץ כאלה ואחרים, ובקטע הנפשי הם פחות יוותרו לי ויתחשבו בי, כי הצבא כבר תופס אותך חזק ברגע שהתפנית ואז כבר הרבה יותר קשה לך לצאת, ובטח ובטח להשתבץ להנדסה או לכל חייל קרבי אחר, כלוחם או כתומך לחימה. זאת אחת הטעויות הנפוצות שמשלמים עלייה ביוקר.

נערך לאחרונה ע"י וולדו בתאריך 06-07-2005 בשעה 02:33.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:25

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר