14-01-2012, 00:39
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי infected aviad
האם גיור זה באמת עליית מדרגה מבחינתו?
|
יהודים הם העם הנבחר. המורמונים הם כופרים. ההבדל עצום.
ציטוט:
|
1.לפי מה שאני זוכר רשמת שהמשפחה של הגברת היא פרוטסטנטית מרכזית ללא שיוך ממשי לאחד הזרמים. אז איך יש להם יחס כזה כלפי מורמונים? כלומר, מהתיאור הזה חשבתי שהם אמורים להיות סבבה איתם. כזה דבר אני מצפה לשמוע מהאוונגליסט הבפטיסטי מאלבמה שחבר ב-KKK...
אני יודע שדיברנו על זה כבר- אבל למה כל-כך שונאים אותם? סבבה, הם לא נוצרים אמיתיים והם טועים, אבל למה קתולים או בודהיסטים לא זוכים לאותו היחס?
|
אתה שם לב איך מגיבים פה בכל פעם שמוזכרים הרפורמים או, אפילו יותר טוב, היהודים המשיחיים (שאני לא חולק, אגב, על הההתנגדות לעצם ההזדהות שלהם כיהודים)?
לא משנה מאיזה זרם פרוטסטנטי אדם בא, המורמונים צורמים לו מאוד. אופי האמונה המורמונית (עם כל מיני מעגלים שונים ומשונים), העברת החשיבות והדרך לגאולה מישוע לג'וזף סמית', אלו הם דברי מינות וכפירה רציניים.
אל תשכח שבכל מקרה בהיסטוריה שבו דת התפלגה ונוצרה ממנה דת חדשה (לדוגמא התפלגות הנצרות מן היהדות, או הפרוטסטנטים באירופה לאחר המהפכה של מרתין לותר), הדת הישנה נלחמה מלחמת חורמה נגד הדת החדשה (שכן הדת היא תמיד אל קנא שאיננו סובל אלים אחרים על פניו). להזכירך, העדה המורמונית קיימת פחות ממאתיים שנה, ולכן עדיין, טכנית, מדובר בדת "חדשה". היום הרדיפה שלהם היא הרבה פחות אלימה וממוסדת אבל את החינוך הכנסייתי נגד הכפירה שלהם אנשים ממשיכים לספוג, בבית ובכנסייה.
אני גאה לומר שהגברת הרבה יותר מבינה כלפיהם - אני מניח שבנקודה זו, נקודת המבט הליברלית שלי השפיעה עליה, אם כי הפתיחות והנכונות לכפור בדוגמה תמיד הייתה לה. אימא שלה? מבחינתה מורמונים הם עובדי השטן.
הקתולים, הבודהיסטים, היהודים, אפילו המוסלמים, אלו דתות "ישנות". אלה, בהשאלה, "גויים". אפילו הקתולים (שמבחינת הפרוטסטנטים לא נחשבים בכלל נוצרים). מה אכפת לך מה עושים "הגויים"? הדת המורמונית היא שונה בגלל שגדלה בארה"ב, היא קרובה לבית ומושכת אליה פרוטסנטים.
ציטוט:
|
אם כבר אתה מתחיל במבצע לטובת רומני, אל תנטוש את מבצע "לפיד דוד"!
|
אני אבדוק אם הם מפעילים משהו בקולג'ים הקרובים אלינו. יכול להיות שאצטרף אם אוכל.