לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-01-2012, 18:52
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]לא מדובר על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
מה שכן, האם נשקלה האפשרות לעקוף את מיצרי הורמוז בצינור, כך שמיכליות כלל לא יצטרכו להיכנס למפרץ הפרסי?
נשקלה ואף בוצעה.
יש צינור נפט בין ג'ובייל ואבקיק, מרכזי עיבוד הנפט העצומים שבחוף המפרץ הפרסי (או סמוך אליו) לבין ינבוע שלחוף ים סוף (בערך מול גבול מצרים-סודן). מאחר וחלק גדול מאוד מייצוא הנפט הוא למדינות אסיה, עדיין משתלם יותר להעביר מיכליות דרך מיצרי הורמוז למרות הסיכון שמדי פעם מתעורר.
מלבד הצינור הזה, נמצא עכשיו בבנייה פרוייקט צינור גז מקטאר לאיחוד האמירויות תחת הים ומשם לקרקעית לעומאן. הצינור הזה יוכל לייצא גז דרך נמלים בעומאן בלי לעבור דרך מיצרי הורמוז. אני מתאר לעצמי שאם זה אפשרי טכנית ומשתלם כלכלית אז גם צינור נפט גולמי הוא לא בלתי אפשרי אבל כנראה שעדיין לא מספיק נדרש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-01-2012, 14:59
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי yanivib137 שמתחילה ב "מעניין מאוד - מה האופציות של האמריקאים להתמודדות עם איום נחילים ?"

האמריקאים ממש לא מתעלמים מאיום הנחילים.
הם עובדים כרגע על כמה תכניות, החל מלייזר טקטי שנמצא בשלב מדגים טכנולוגיות וכלה בתכנית פיתוח מהירה של ראשים מתבייתים לרקטות הידרה 70 (בשבילך, לבני).
השאלה הגדולה היא מה יהיה בשימוש מבצעי בפרק הזמן הקרוב כמענה לנחילים של ספינות חמושות ברקטות.

כנגד סירות נפץ צריך לזכור שכ"ש האמריקאים רובם ככולם מצויידים במערכות CIWS דוגמת הנוקמני שנועדו לטפל בטילים לוחכי-ים והחל מבלוק 1B מיועדים לטפל גם בכלי שייט קלים (Block 1B Phalanx Surface Mode- PSUM).
אני מאמין שהאמריקאים כבר תיקצבו תכנית לשדרוג הכלים שלהם לבלוק הזה לאור לקחי USS COLE ופרשת תרגיל מילניום צ'לנג' מ-2002 שבה גנרל ואן-ריפר ששיחק "כח אדום" כיסח את הכח האמריקאי תוך כדי שימוש בנחילים.
ישן 15-01-2012, 16:06
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "האמריקאים ממש לא מתעלמים..."

תמיד אפשר להחזיר את המיסורי לשירות פעם נוספת. לא נראה לי שרקטה 107 מ"מ תשרוט את הצבע שלה. היסטורית, זו אמירה משמעותית (חבר'ה, אנחנו מוכנים לארגן עוד טקס כניעה, הפעם במפרץ הפרסי, אופס- הערבי), ובכלל- זה שווה רק בשביל המבט המופתע על הפנים של האיראנים 0-:

ברצינות- למשחתות האמריקאיות יש תותח 5". יש לו יכולות נ"מ, כך שאני מניח שאפשר (כיום או עם שינוים קלים) להתאים אותו גם נגד מטרות מהירות וקטנות שנעות על פני הים, מטווח של עשרות ק"מ. לא ראיתי היתייחסות לכך ברשת, כך שאין לי מושג מה היכולות שלו באמת בהקשר הזה (זה הרי נשק סטטיסטי שמעסיק מטרה אחת בכל פעם);

פיתרון low-tech אחר הוא הגדלת מספר טילי ההלפייר שהמסוקים נושאים. לפי ויקיפדיה המסוק העיקרי על הספינות הוא SH-60B (181 נבנו) , שנושא רק 4 טילי הלפייר.

ברור שצי ארה"ב מחפש הרבה פיתרונות אחרים, מהגריפין הזעיר שמיועד ל- LCS ומעלה.
ישן 15-01-2012, 15:22
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי yanivib137 שמתחילה ב "מעניין מאוד - מה האופציות של האמריקאים להתמודדות עם איום נחילים ?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yanivib137
מעניין מאוד - מה האופציות של האמריקאים להתמודדות עם איום נחילים ?
שימוש ביותר מטוסים\כטבמי"ם חמושים ? חימוש הספינות ב-javelin ?

אגב, בזמן עימות נדמה לי שאף ספינה אמריקאית לא תאפשר לכלי\ם איראניים להתקרב מרחק של מיילים בודדים מהספינה.
יתחילו להעסיק אותם עוד הרבה לפני.

אני מניח (ומסייג שזו הנחה מוגבלת על סמך ידע מוגבל מאוד) שכרגע אפשר לעשות שימוש במסק"רים. האפאצ'ים מסוגלים להעסיק מטרות במהירות רבה ואני לא רוצה לדמיין בכלל מה יעשה תותח ה30 מ"מ של האפאצ'י לסירה קטנטנה כזו.

אגב, עניין ההעסקה מרחוק איננו רלוונטי בתוך המפרץ הפרסי הצפוף., שם מיילים בודדים זה מרחק מותרות שכמעט ואין בנמצא

ישן 15-01-2012, 18:16
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=yanivib137]מעניין מאוד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
אגב, עניין ההעסקה מרחוק איננו רלוונטי בתוך המפרץ הפרסי הצפוף., שם מיילים בודדים זה מרחק מותרות שכמעט ואין בנמצא
למה?
לרוב אורכו, רוחב המפרץ הפרסי הוא בסדר גודל של המרחק מראש הנקרה לקפריסין (מעל 200 ק"מ). החריג היחיד הוא כמובן מיצר הורמוז שרוחבו בנקודה הצרה ביותר הוא 50 ק"מ והנתיב המקובל לספנות שעובר במרכזו הוא ברוחב 10 ק"מ.
אני מעריך שמעבר של כח משימה אמריקאי במיצר הורמוז בזמן מתיחות יהיה אירוע סופר מאובטח, מלווה בכל אמצעי ההגנה הימיים והאוויריים האפשריים ושלא תתקיים תעבורת ספנות אזרחית בזמן המעבר כך שלא ממש מדובר בצפיפות אדירה מבחינת מרחב או כלי שייט.
אם כוחות אמריקאים יותקפו בלי להיות מוכנים לכך בזמן מעבר בהורמוז זה מאוד יפתיע אותי. חצייה של מעבר הכרחי היא חלק מכל תו"ל צבאי וכל צבא אמור לדעת איך להתמודד איתו (ובבקשה בואו לא נהפוך את זה לדיון על הסלוקי...).
ישן 15-01-2012, 21:54
  לוגיין לוגיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.06
כלי יעודי
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[font=Verdana]נכון, בתקרית עם..."

הסירות האלה מאוד מוגבלות ביעילות ההפעלה שלהם מול כל מטרה שהיא לא כלי גדול ומגושם באזור מוגבל לתמרון.
המטל"ר מקובע לגזרה יחידה, המקלע הכבד גם הוא מוגבל בזרות ההעסקה שלו, מה שמשאיר את הסירה עם יכולת צרה מאוד להפעיל אש. כל מטרה מהירה, מתמרנת, או לא גדולה במיוחד שתחייב את הסירות למשהו יותר מסובך מהסתערות ישירה מורידה מאוד את האפקטיביות של הכלים.

הסרי לנקים שהתמודדו בעצמם עם נחילים של הנמרים הטמילים ביססו את עיקר הכוח על ספינות דבורה ושלדג ככלים עיקריים, ומערך של סירות מהירות משלהם שאילץ את הסירות של הנמרים להתגונן. לאמריקאים יש מערך של סירות SAAC (סירות קטנות, מהירות מאוד חמושות במקל"רים, מק"כים, מיני-גאנים ומא"גים) ללחימה בקרבת החוף או באזורים צפופים. באזורי הים המוגבלים של המפרץ יכול להיות שדווקא להם יהייה שימוש רב יותר וההמשחתות ישארו בטווחים רחוקים יותר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:18

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר