לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-06-2012, 13:05
צלמית המשתמש של רומק
  רומק רומק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.02
מעניין איך היא החליטה שהוא אריתראי ולא חלילה "סתם" אתיופי או סודני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "חשד: אריתריאי תקף מינית נערה בים בתל-אביב"

יש פה בעיה רצינית עם הפשע של העובדים הזרים אבל להכליל את כולם כאריתראים זה לא נכון,לא מדוייק ודי הזוי.
אנשים מנותקים ממה שקורה פה יכולים לחשוב שהאריתראים הם הפושעים היחידים פה והם הבעיה היחידה.
אתמול נרצח ילד בן 10 (כן,ערבי והחשד שמישהו מבני משפחתו עשה זאת)
ביום שישי מחבל "פלסטיני" חדר לישראל ורצח חייל ונראה שמישהו פה מרוב הפחד ממסתננים סודנים ואריתראים נרדם בשמירה (לא תרתי משמע,אני לא מאשים את הש.ג)
הבוקר הוגש כתב אישום נגד עדן אוחיון (כן,יהודי) באשמת רצח גדי ויכמן
אז כן,פשע לא חסר פה והגיע הזמן שהמשטרה תפעל במקום לדבר על הורדת אחוזי הפשיעה.
אבל עדיין לא נכון להאשים סודנים ככלל או אריתראים מבלי שלי,לך ובוודאי למי שנפגע מהם (מינית,פיזית או שניהם) יש את היכולת בכלל להבדיל ביניהם ולהצביע על מישהו כאריתראי בזמן שהוא יכול להיות גם סודני או אפילו אתיופי עם ותק של כמה שנים בארץ ולא מסתנן לא חוקי.
(אני יודע שההודעה בעלת ניחוח גזעני כשאני משווה ומקטלג "שחורים" אבל המטרה היא הפוכה אם זה לא מובן מתוכן ההודעה-לא להטפל דווקא למסתננים אלא פשוט לטפל בפושעים ולא משנה צבע עורם או דתם)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-06-2012, 14:20
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "יכול להיות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רומק
אבל בהפגנות שהיו למשל בדרום ת"א כולם הניפו שלטים "לא רוצים פה סודנים"
כאילו שהם הפושעים היחידים מקרב המסתננים

יהודים הם רחמנים - במידה וקיים חשש שמדובר באמת בפליטים אף אחד לא מבקש להחזיר אותם.
אבל הרדיפה בדרום סודן נגמרה - והקימו להם מדינה.
כל התירוצים נגמרו: הם לא תחת כיבוש ויש להם דמוקרטיה,
אין סיבה למה הם לא יחזרו לביתם...

מדברים על זה שכמעט כל המהגרים הם סודנים או אריתראים, כשבאריתראה לא ברור אם הרודנות גרועה כמו שהמהגרים טוענים או לא.
לכן אתה שומע רק על סודנים ואריתראים.

בקשר לחשיבות בעיית ההגירה - זאת בעיה שהייתה הרבה שנים ועכשיו הגיעה למימדים דחופים.
אם נמסמס אותה עוד כמה שנים, ניתקע במצב דומה לאירופה שבה כבר אין שום שליטה על הגבולות, ומערכות הרווחה קורסות תחת העומס.
ההשלכות של ההגירה הן על פשיעה, רווחה, ועוד כשהפגיעה העיקרית היא במי שכבר חלש.

בארץ יש לך טיפול פרטני בבעיות שעובד באופן סביר - אבל אז מגיעים כמויות של מהגרים שאין להם שום רגשות סולידריות ושייכות, הפשיעה עולה באופן דראסטי (מדברים על עשרות אחוזים - וזה המון).

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 03-06-2012 בשעה 14:23.
ישן 03-06-2012, 15:18
  Harmonic Oscillator Harmonic Oscillator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.12
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "יכול להיות"

"השאלה מה הסימנים שניתנו כדי להפוך אותו מסתם חשוד לחשוד פוטנציאלי. צבע עור? צבע בגד ים?"

הוא זוהה מייד. מהכתבה:
"הנערה השנייה הצליחה לחמוק ממנו וכשהגיעה לחוף קראה לעזרה ושוטרי סיור של תחנת לב תל אביב שהגיעו למקום עצרו את התוקף."

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...1&cat=402&loc=9

להעביר ביקורת זה סבבה, אבל קודם כדי לברר את העובדות...

"אבל מפריע לי שפתאום על פושעים אחרים לא מדברים כאילו המסתננים הם הפושעים היחידים במדינה"

מפריע לי שאנשים זורקים הערות באוויר ללא סיבה.
הדיווחים על פשעים שלכאורה בוצעו ע"י מסתננים הם בד"כ בין אונס להתרדה מינית ותקיפה.

תגיד לי איך זה פחות חסר משמעות מהנ"ל שבכותרות ווי נט כרגע:

"שופט בית משפט השלום בתל אביב חייב צעיר בן 20 לצאת לעבוד כדי לכסות את חובותיו בגובה 285 אלף שקל לבנק הבינלאומי.

"

http://www.calcalist.co.il/local/ar...html?dcRef=ynet

"אמא בפחד: סרטון של בן 14 מותקף בבית הספר

"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4236966,00.html

וכו'...

נערך לאחרונה ע"י Harmonic Oscillator בתאריך 03-06-2012 בשעה 15:24.
ישן 04-06-2012, 05:54
  asafn88 asafn88 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל asafn88
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "היכן ציינתי לרגע את המילה זכות?"

ציטוט:
אבל מפריע לי שפתאום על פושעים אחרים לא מדברים כאילו המסתננים הם הפושעים היחידים במדינה
שנותנים 1000 כותרות על כל פיפס שלהם

אני לא כ"כ מבין מה המוטיבציה מאחורי האמירה הזו.
ראשית, עובדתית היא לא נכונה. הרבה מקרי פשע מדווחים בעיתונות.
הרי במציאות מתבצעים פשעים. חלק מהפשעים מגיעים לעיתון, חלקם לא (מרביתם לא, למעשה).

יש הטיות ברורות בדיווחים, החל משימוש מגמתי בשפה, דרך הסתרת מידע וכלה במיקום טקטי של הדיווח ופרק הזמן במהלכו קיים קישור אליו בדף הראשי.
דעתי האישית היא שהמסתננים דווקא יוצאים נשכרים מהטיית הדיווח הזו, באופן מובהק.
מקרים רבים של הטרדות מיניות, תקיפות ושוד שלא הסתיימו בבית חולים לרוב אינם מדווחים פשוט משום שאזרחים מבליגים עליהם.
מהבחינה הזו, כתוצאה ממחדל ממשלתי ופעילותם של "אייכמנים קטנים" (מ"פעילי זכויות אדם" דרך מעסיקים ועד למשכירי דירות) אזרחים ישראלים נפגעו בצורה חמורה וקונקרטית וספק אם ישופו אי פעם או אפילו יזכו להכרה ראויה בסבלם.
המציאות הזו מושתקת מחד וכל חשד לפשע כנגד זרים (השלכת ביצה, תקיפות, ניפוץ שמשות וכו') מגיע לכותרת ראשית ומדווח בד"כ בלשון היסטרית, בלתי-זהירה משפטית ותוך עריכת השוואות מופרכות מאידך.

עובדה היא שכתבה בנושא תקיפה מינית חמורה של קטינה ביום שבת בים, לאור היום, בידי מסתנן אפריקאי הפריעה לך.
עובדה היא שהתיאור היה 100% עובדתי.

בהתחשב בעובדה שכל (או כמעט כל, אולי יש מקרה נקודתי שפספסתי) מקרי האונס והתקיפה המינית בידי זר (אדם לא מוכר למותקפת) בחודשים האחרונים בוצעו ע"י אפריקאים או ערבים, איך יתכן שמה שהפריע לך בכל הסיפור הזה הוא החשש שמא תדבוק הכללה פסולה באריתראים?

איך יתכן שהחשש הזה לפגיעה אפשרית בשמם הטוב של האריתראים היה כה חזק שהוא הביא אותך (1) להגיב (2) לראות בעיני רוחך דיווח עובדתי כגזעני (3) להתמרמר לגבי אופי הסיקור התקשורתי כנגד מהגרים
אבל התופעה של הטרדות מיניות ולעיתים אונס של נשים בדרום ת"א לא חילצה ממך כל התייחסות או אזכור? הכיצד?

אולי אתה קצת פגיע למסרים מסוימים שחדרו לך לראש דרך הפילטר של חשיבה ביקורתית? אולי צריך לרענן את הפילטר?
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
Ayaan Hirsi Ali

נערך לאחרונה ע"י asafn88 בתאריך 04-06-2012 בשעה 05:57.
ישן 04-06-2012, 13:06
צלמית המשתמש של רומק
  רומק רומק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.02
פשוט מאד-כי אני לא מבדיל בין פשע ופשע
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "[QUOTE]אבל מפריע לי שפתאום על..."

תסלח לי אבל נדמה שכולנו הפכנו להיות פה אדישים לפשע ולא משנה כרגע אם זה אונס.רצח,שוד או כל דבר אחר
את הפושעים צריך להרחיק מהציבור-נקודה
רק חבל שמערכת בתי המשפט לא חושבת כך
וכפועל יוצא מזה גם המוטיבציה של השוטרים לטפל בפשעים נמוכה
מקרה אמיתי: התלוותי לחבר שרכבו נפרץ על מנת להגיש תלונה במשטרה. השוטר אומר לו חד משמעית בפנים שחבל על הזמן כי גם אם יעצר חשוד אז ברוב המקרים זאת נחשבת עבירה קלה ששופטי בית המשפט לא ימהרו להכניס לכלא אלא יסתפקו בעונש על תנאי
ושאתה שומע בעצמך שאנסים מקבלים 3 שנים,רוצחים מקבלים עיסקאות טיעון במקום מאסרי עולם
אז למי נשאר כוח להזדעזע על הפשע הגובר?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:07

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר