12-06-2012, 18:47
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MiRi_GrEEn
עדיין אבל לא נשמע לי הגיוני שלצוער אין דרגה.
|
כאמור, למיטב זכרוני ועל אף הפקודה ששיפ פירסם (כן שיפ, ראיתי ) צוער היא לפחות דרגת ביינים/מעבר.
ציטוט:
אני חושבת שאולי ההנחה שרבט ישאר לנצח חוגר ורסל ישאר לנצח נגד היא מוטעית... כאילו היא נכונה בבסיסה, אבל עם סייג...
|
ברור שזו הנחה מוטעית, חוגר יכול לעבור קק"צ ולהפוך לקצין, או להישאר בקבע ולהפוך לנגד. נגד יכול לצאת לקק"צ ולהפוך לקצין או לפשל ולחזור להיות חוגר.
אבל מישהו לא יכול להיות קצין ונגד באותו זמן.
ציטוט:
כמו הקצין שהורד בדרגה... הוא טוראי עכשיו כי הוא נענש, אבל אתה בטוח שהוא לא קצין? הוא עבר קורס קצינים, הוא הוכשר להיות קצין... אפשר לקחת לו את הדרגה אבל אי אפשר להחזיר את הזמן אחורה...
|
זה לא משנה, הסמכויות שלו נשללו ממנו.
זה כמו להגיד על מישהו שעבר את כל קורס קצינים בהצלחה, לא הפסיד שום תוכן, עבר את כל הבחנים המסמיכים אבל החליט לפרוש יום לפני הטקס- שהוא קצין.
יותר מזה, יש אנשים שעשו את כל קק"צ בישיבה בסופה ועדיין הוסמכו להיות קצינים.
במילים אחרות- זה לא משנה מה הוא עבר, זה משנה מה דרגתו ומה הסמכויות שלו. אם הוא הורד לדרגות חוגר- הוא כבר לא קצין.
(לצורך העניין שתי דוגמאות- אני מכיר מישהו שהיה מ"מ והורד לדרגת טוראי אאל"ט והיום במילואים הוא חפ"ש מהשורה. מנגד, באחד מהגדודים של אחת מחטיבות המילואים שמוזנות מגבעתי יש סא"ל שפרש מקבע והתנדב למילואים בתור צלף. הוא עדיין קצין אבל הוא מתפקד כחייל).
|