12-07-2012, 17:47
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.05
|
|
אני אגיד לך מה פאתטי לדעתי
המידע על הקשר בין ילדי הנאשם והשופט אינו משהו שדורש מחקר עיתונאי מקיף. הדבר היה גלוי לעיני כל, ורק כעת כשעיתונאי מסויים לא מרוצה מתוצאות המשפט הוא שולף את השפן הממורטט מהכובע. זו לא עיתונאות, ובלי קשר, גם הקשר העקיף הזה בין אולמרט לשופט הוא לא משהו כל כך מעורר דאגה, אם כי בגלל החשיבות העצומה של התיק הזה, היה בית המשפט צריך להקפיד על קלה כחמורה ולדאוג שלא תהיה אפילו מראית עין של העדפה אישית.
למרות שאני די משוכנע שאולמרט הוא איש מושחת לא רק מבחינת תפקודו בשלטון, אלא גם במישור האישי הבסיסי ביותר. אני חסיד של שיטת המשפט בדמוקרטיה המערבית - שיטה שמבוססת על משחק בין פרקליטים - שיטה שמאפשרת לפושע הכי שפל להתחמק מעונש כאשר רשויות האכיפה והחקירה לא עושות עבודה טובה. אולמרט יצא נקי מההאשמות החמורות יותר בסבב הנוכחי והורשע בעבירה שקשה להתרגש ממנה יותר מדי. לפרקליטות עומדת הזכות לערער, למרות שברור שהלינץ' התקשורתי שנעשה בה ירתיע אותה מאד.
אבל האמת היא שהדבר היותר פאתטי בעיניי הוא עצם התופעה ששמה אהוד אולמרט. וכוונתי היא שלא אולמרט עצמו הוא פאתטי, אלא הקונסטלציה שבה פישפש כמוהו עולה לראש הפירמידה ואחרי שהוא מוכיח עד כמה הוא גרוע ומזיק בתפקידו, מה שמפיל אותו מכסאו זה לא הציבור שמתקומם על תיפקודו, אלא פקיד ממשלתי שיכור כוח. ספור אולמרט הוא הרי משל יותם בהתגלמותו - האש שיצאה מהאטד הזה כילתה ארזים בלבנון ולוחמים בעזה, ומכרה במחירי חיסול את שארית הקווים האדומים שעוד נותרו לישראל מול הפלשתינים. אני חושב שהציבור ברובו הבין את הנזק שבאיש, אבל במקום לנקום באיש באופן אישי על ידי נידויו המוחלט, הציבור קיווה לנקמה דרך הליך משפטי שלא הניב את התוצאות המקוות. באופן פראדוקסלי, זה מה שיסלול את דרכו חזרה למרכז העשיה הפוליטית, משום שהספין יהיה - "כמו שחשבתם שאני איש מושחת וגיליתם שלא, כך חשבתם שאני ראש ממשלה גרוע ובעצם גם זה לא נכון". רק הרשעה בתיק הולילנד יכולה למנוע את זה.
|